Автор Тема: Ноќни клубови, кафулиња, ресторани, кафани..  (Прочитано 21344 пати)

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22223
Ја отварам темава со цел да споделиме искуства поврзани со ноќните клубови, кафулиња и кафани низ Скопјево и Македонија, како и да бидеме во тек со она што се случува во градов и пошироко. Многу клубови се затворија, се отворија многу нови или истите само го сменија името.

Мислам дека е добро да се знае:
- во кој клуб каква музика се пушта, каков амбиент има, каков народ излегува, какви евенти организира..
- кое кафуле го препорачувате за random денска, after work седенка или вечерно излегување на пијачка и зошто.
- која кафана има најдобри стекови, добро вино и прифатливи цени, колку е истата екслузивна или не и слично..

За кафулиња кои работат до 01 часот мене ми се допадна Bugatti Bistro во Сити мол, каде имаше (и имав) живи свирки.
Бендовите кои свиреа беа топ, амбиентот одличен, храната и пиењето сосема солидни за Скопје, а луѓето кои излегуваа беа позобилни, меѓу кои и голем дел од нашиве "јавни фаци" (Влатко Стефановски, Џафер, Самарџиев, Дарио., Лобица.. ;D). Добро место и за седење на сепаре и мубает и за moderate журкање на шанк уз жива музика.

Веќе една недела истиот клуб работи на нова локација, но сеуште не сум бил.

https://www.facebook.com/bugatti.skopje/photos_stream

Од кафани најтопло ви ја препрачувам Дојрана (ако сте накај Автокоманда) и Латана (Центар), Торос и Бирократ (Кеј).

https://www.facebook.com/pages/La-Tana/361121817303362?fref=ts
https://www.facebook.com/pages/Dojrana/204529529565044?fref=ts
https://www.facebook.com/birokrat/?fref=ts

Дојрана и Латана според мене имаат одлична храна, со тоа што Дојрана делува доста по ексклузивно внатре и е по културно место како ресторан.
Латана го има најберобразниот пилешки стек што постои али знае живата музика преку викенд да биде прегласна за муабет.

Торос си е Торос..не е она што беше од аспект на платено/добиен,о но е сеуште кул место за мезење уз вино /пиво, плус летно време надвор е супер покрај кеј со и без деца.

Бирократ е веќе место каде личи и да се "стокмиш" и однесеш девојка на муабет уз одлична услуга, интересна храна, приступачни цени за вино..тивка, ненападна музика, убав амбиент, пригушено светло и тивка атмосфера.
Знае некогаш да изненади друштво средношколци, али ретко.

Сигурно има еден куп подобри и по атрактвини места од овие што ги набројав.
Затоа е и отворена темата..па пуцајте.
Ако веќе има ваква тема, бришете.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
Одг:
« Одговори #1 на: 27 Јануари 2016, 13:50:08 pm »
Секое место во кое има претерано луѓе нечини. Согласно тоа и ваквите теми се тотално контрапродуктивни.

Отсутен Stratro

• Легенда
Одг: Ноќни клубови, кафулиња, ресторани, кафани..
« Одговори #2 на: 27 Јануари 2016, 13:51:27 pm »
Препорачај место кое нема луѓе, а е добро.

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3134
« Одговори #3 на: 27 Јануари 2016, 14:20:18 pm »
Во Кумановското Баба Цана сум бил повеќе пати, ребро на скара сум јадел, за во фурна не се сеќавам, стално ок храната и цените. Во скопската не сум бил и неможам да дадам критички осврт.

Што можам да препорачам после 3 нарачаки е ова

Пица бастион, од пица деливери Бастион - 370 денари, купони демек постојат ама уште немаат испринтано, едниот разнесувач ми дужи 30че..  АЛИ затоа пицата биквално тежи од зајре - добри сувомеснати ставаат, асален кашкавал. Бољи се за мене од Мама италијана, Пемпеле, Портофино. Уствари слободно можам да кажам дека ова е најдобрата деливери пица која ја имам јадено во Скопје.

Никад не даваат купони, и разнесувачите им се ем изгубени ем троа апаши. Мењам пицерија.

Идемо даље:

Ресторан Скопски Мерак, Дебар маало

Јагнешко печење 7/10 - подгреано, ок али во Мрзенци е подобро

Плескавица Скопски мерак, 9/10. Топ.

Воедно топла препорака до Скопски мерак, и за храна, и за услуга, и за амбиент и за ликови кои таму гравитираат. Цените - реални. Дефинитивно за мене единствен асален ресторан во Дебар маало (Гурмет незнам каков е, Парк тица беше таман, ова е за буџовани, нит сум влегол нити ќе влезам). Фрути ди Маре незнам какви се, кога сакам морско идам во Солун.

Од кафани (не ресторани) во Дебар маало во последно време ја практикувам Дариа (екс Папу) - фер цени, убав амбиент, одлична услуга, сјајна храна и тие двајцата млади дечки што свират на гитара и хармоника се супер. За Стара Нова не беа баш супер дојдоа на 10 минути и ништа на уво не ни свиреа. Дариа нема да ме види некое време.

Во Илинден не сум бил од средно.

Во таа спроти Скопски мерак не сум бил, неможам да коментирам.

Антика е ок, ама порциите не им се обилни и тапа ми е внатре, ко у кутија се осеќам.

Перо стандард е ок иако цените не се ниски.

Идадија левата е супер за ќебапчиња и посен грав пред Велигден.

Наџак стандард, ок е.

Канцеларија е срање, тапа услуга. Местото ги вади.

Чардак е фино уредена, добра услуга, добра храна и подносливи цени.

Таа спроти неа е нова, не сум бил.

Во Ганза идев едно време ама не ми легна.

Во Чамо не сум бил со години, во план ми е иако по мене таму е повеќе за јадење, не за урлање.

Во оноа пивница Дуле бевме двапати, првиот пат не видов али вториот пат ни дадоа пива со поминат рок. Од мене се шкртнати.

Во Пелистер храната и услугата е секогаш на ниво и нема утка.

Во Дојрана храната е фантастична.

Во Старо Буре К3 е ок, али не е кафана со музика него јадалник, и пастрмајлијата им е топ.

Во Љуц бев пред 1 недела - очајно празно, на патос линолеум + ладно бело ЛЕД светло.

На чорба идам у Дукат - супер е чорбата и луѓето се понормално одошто оние во Дојрана од сабајле - шлепери камиони и милиони само можеш да чуеш.

XXL Аеродром е само јадалник со тренерки околу тебе.

Одприлика тоа се кафаните/рестораните низ Скопје каде сум бил и можам да искоментирам. Во друг пост за нескопските кафани/ресторани.

Од кафулиња - Горки (екс Соул Паб) и Пјаца Либерта, таму сум најчесто. Нејќам фенси места.

Отсутен zlatkoa

• Сениор
  • Пораки: 3298
« Одговори #4 на: 27 Јануари 2016, 14:25:19 pm »
Смоле у санитарна инспекција да не работиш друже :)

Затварај темата.

Смоле ја преврте темава како флипер Мустафа со еден жетон.

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3134
« Одговори #5 на: 27 Јануари 2016, 14:27:14 pm »
Не бе, копи пејст е од Храна темата :)

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
« Одговори #6 на: 28 Јануари 2016, 19:52:54 pm »
Мене ми фали летното Хард Рок кај Хубо. Тоа беше дискотека. И зимското беше ок, само дека помало нели ... Зимското МНТ на времето, па кога ќе се отвореше подиумот... со оној екс обезбедувачот на екс П на врата коа џвакаше моркови ...

Некако што знам, дали ја сум остарел али ноќниот живот нема ни ж од тоа што порано било. Само какви дешавки имало на Рекорд во 12 кога се чекале последни автобуси .... Па да бидеш менаџер, да трчаш во женски давајќи им потпишани позивници ...
Денес се некако е монотоно, парите се најважни, сите со тоа мобилните ко зомби, девојките со дак фаци, цртани ко турски серии, неизживеани сељаци што дошле до некој денар преку банана бизниси и тендери во друштво на девојчиња дупло помали, порано турбо фолк да слушаш било најдолно, денес чудно е ако не знаеш ... се вработила некоја мочла па сеа мисли дека е џоа некоја Зукенберка ...

Јас денес не гледам место колку што гледам со кој излагам, инаку си го поштувам Ајриш за лабаво излагање, Пивница беше ок али тоа цените им се братеееее, незнам како е во Мамас ..., дискотекиве не сум бил поодамна, секој пат се повеќе и повеќе разочаран, последен пат во Привелиџ летното ...

Кафаниве, секоја посебна прича, ако сакате да се осетите амбиент на провинциска кафеана во модено светло тука е Сани во Боними (цурата е О.О ) со посебни поздрави и нарачки ... солидна храна за ок цени има во Старо Буре, Фурна  е топ со услуга и храна али и поскапа. ХХЛ не фала, животот е прекраток...

Отсутен Kikac

• Редовен
  • Пораки: 2735
  • Шалабајзер
Ноќни клубови, кафулиња, ресторани, кафани..
« Одговори #7 на: 28 Јануари 2016, 20:12:20 pm »
Од кафанчиња ја преферирам Старо Буре во Лептокарија, океј местенце со многу океј цени, Гостилница Ка кај амсм ми е исто така добра, добар џигер кај Љуц(мада неам јадено таму оддамна)

Не излагам многу по дискотеки, порано да, ако идам идам само во летни дискотеки, Парадизо беше последната дискотека кај што сум бил, и од тогаш неам стапнато, а инаку најдобро ми било во сабота во Миднајт, али тепачки е да влезеш без резервација, иако е џган, добра агенда имаа лани/прелани...

На кафе најчесто дремам во Галери, Пошта(мада многу е гласно некако не музика него тропања со лажици/вилушки по тањири), Бруклин или Чаптер во Сити Мол или во маало во Баду(е тука малце претеруваат со музиче погласно, особено летно време), исто ми се океј Љубов и Ли, на пивце и мезе Плаза де Торос
No turbo, no fun :)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34290
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #8 на: 28 Јануари 2016, 20:33:40 pm »
Старо буре во Кучково и Стара куќа кај адвокатска улица, фантазија од храна. Старо буре е и евтино исто така, одличен амбиент и за поозбилни и за со деца.

Отсутен Marakana

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 886
« Одговори #9 на: 28 Јануари 2016, 20:39:26 pm »
Restorancinja so dobra hrana ima bajagi, mesta za setanje ,ona labavo se namalija. Sega najkef mi e vo ajrish i gore na kale, se drugo nekako premnogo nasminkano.
Koga ke mi tekne kakvi zurki se pravea vo zz, marakana i lejdi pred 15+ godini.
Nekni slucajno otidov do marakana posle tolku vreme, sto da kazam...mizerija
Коме је суђено да буде јебан, том гаће саме падају

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44364
  • Il Moderatore
« Одговори #10 на: 28 Јануари 2016, 21:06:22 pm »
А бе у кафиќи излавате ли или само по кафани?

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #11 на: 28 Јануари 2016, 23:30:27 pm »
Во Миднајт буквално пораснав. ;D
Имав редовно свирки секој четврток таму околу 6-7 години, па паузирав од местото едно 2 години кога живите бендови ги заменија со диџеј програма.

Последен пат свирев со Четкар таму и пред месец дена и ништо не е променето, али сеуште ми е бр.1 ноќен клуб за излегување после полноќ.

Отсутен Prof. Greenthumb

• Сениор
  • Пораки: 4042
  • MadaFunker
« Одговори #12 на: 29 Јануари 2016, 00:29:05 am »
Ќе ви пишев за Кичево...ама нема за каде..то е.
New blood of old school

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #13 на: 29 Јануари 2016, 00:33:16 am »
Ќе ви пишев за Кичево...ама нема за каде..то е.

Битно пицата беше врв, а газдата нај гостопримлив.

Отсутен Prof. Greenthumb

• Сениор
  • Пораки: 4042
  • MadaFunker
« Одговори #14 на: 29 Јануари 2016, 00:40:43 am »
Пицата ммхммм..а за газдата си ја знајт работата :)
Следно навака ко ке идиш со најава ;)
New blood of old school