Автор Тема: Ноќни клубови, кафулиња, ресторани, кафани..  (Прочитано 20183 пати)

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17597
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
Одг: Ноќни клубови, кафулиња, ресторани, кафани..
« Одговори #15 на: 29 Јануари 2016, 21:40:16 pm »
А да ја кажете пицата пичкамумајчина?

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #16 на: 30 Јануари 2016, 20:32:18 pm »
Ја да го препорачам Speakeasy. Одличен бар со авторски коктели. Предобро место, многу интересна атмосфера као у Америка у времето на прохибицијата, чил музика и предобри пијачки.
Би препорачал да се оди преку недела односно не во петок и сабота навечер пошто има гужва.

https://www.facebook.com/speakeasy.mk/?fref=ts

Се наоѓа у парк, над MCM

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14163
Одг: Ноќни клубови, кафулиња, ресторани, каф&
« Одговори #17 на: 30 Јануари 2016, 21:16:57 pm »
Пица, ...цена/квалитет е Red Cafe нумеро 1 :)

Скара, ...во последно почнав во Налеј да одам. Не дека нешто екстра добро, ама не е ни лошо.

XXL убаво кажа Кано, ...за олабаено по тренерки ;D ;D

Сум бил по тие Буре, муре...ама што знам не ми оставија некој јак впечаток.

Летоска два пати бев Прилеп во Македонска куќа. Првиот пат беше феноменално, вториот пат (иста порачка) катастрофа.

Македонска куќа знам дека има Скопје, ама не сум отишол до сеа.

Имам одено по неколку други места, ...ама никаде ми немаат „пукано“ ушите од квалитетна скара.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22218

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17597
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #19 на: 30 Јануари 2016, 22:50:52 pm »
Фала Стратро. :)

Храната во Хотел Сириус превкусна! Телешко во сос да си поплачеш што го нема на друго место.

Отсутен kimi makedonski

• Редовен
  • Пораки: 2837
  • Слобода или смрт
« Одговори #20 на: 31 Јануари 2016, 15:51:46 pm »
Пица, ...цена/квалитет е Red Cafe нумеро 1 :)

Скара, ...во последно почнав во Налеј да одам. Не дека нешто екстра добро, ама не е ни лошо.

XXL убаво кажа Кано, ...за олабаено по тренерки ;D ;D

Сум бил по тие Буре, муре...ама што знам не ми оставија некој јак впечаток.

Летоска два пати бев Прилеп во Македонска куќа. Првиот пат беше феноменално, вториот пат (иста порачка) катастрофа.

Македонска куќа знам дека има Скопје, ама не сум отишол до сеа.

Имам одено по неколку други места, ...ама никаде ми немаат „пукано“ ушите од квалитетна скара.

Кафаната што се наоѓа до XXL, сиф има подобра храна според мене.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #21 на: 31 Јануари 2016, 18:18:02 pm »
Ја само за Љуц знам ,уште од копиљ кога идев у основно, онака комшиски локал патриотски, утнала жената ручек ајде пакуј се идеме у Љуц. Сегашната гарнитура келнери малце им се смотани и некомуникативни али храната е секогаш на ниво и на ќумур....

Отсутен Kikac

• Редовен
  • Пораки: 2734
  • Шалабајзер
« Одговори #22 на: 01 Февруари 2016, 02:18:11 am »

Ја само за Љуц знам ,уште од копиљ кога идев у основно, онака комшиски локал патриотски, утнала жената ручек ајде пакуј се идеме у Љуц. Сегашната гарнитура келнери малце им се смотани и некомуникативни али храната е секогаш на ниво и на ќумур....

Уште го памтам вкусот од џигер на скара со оцетче лукче и магдонос од Љуц, бев ко копиљ со татко ми и негови колеги пред едно 15тина години
No turbo, no fun :)

Отсутен zlatkoa

• Сениор
  • Пораки: 3280
« Одговори #23 на: 03 Февруари 2016, 01:54:32 am »
Ресторан Боко во Гевгелија е местото каде што никогаш повеќе нема да го посетам.

Првиот пат го посетив есента во Ноември и храната и услугата беше просечна.

Следниот пат на враќање од Солун застанавме да вечераме. 19:30 празен ресторан. Дечкото на прием ми вика демек се е резервирано и немаат ништо слободно. Во ред си заминав во соседната пицерија лапнавме по една пица и во 21:30 си заминавме. Во Боко немаше сеуште живо пиле. Едвај две или три маси, а ни рекоа демек се е резервирано.

Пред две недели на враќање од Солун повторно застанавме во Гевгелија и на инсистирање на пријателите наши отидовме во Боко. Истата приказна и случка повторно. Немале слободно ништо, а цел ресторан празен. Повторно отидовме во соседната пицерија и повторно на заминување видовме дека ресторанот е пак празен.

Со таков однос и пристап нема никогаш да добијат мое присуство кај нив. А нормално и лошиот збор ќе го ширам за нив каде и да стигнам. Шупаци.

Присутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 7884
  • Плинаш!!!
Одг:
« Одговори #24 на: 03 Февруари 2016, 10:17:40 am »
По барање на Онак!!!

во принцип им вергла музика во позадина, без да биде нападна... поише пати сум бил во бабацана и тоа во СИТЕ баба цана ресторанти, па дури и кебапчилницата во куманово...  музичето најлесто им е староградска, ама не ретко знаат и на по модерна македонска музика да префрлат... но како што реков, не нападно воопшто...

абе го имаат погодено амбиентот целосно... оваа на водно, според мене е само за во лето.. во дворот имаат фантастично убава атмосвера... ама ов лето.. во зимо, седење меѓу зидови, не ми е баш омилено во ниеден ресторант...

од таа гледна точка, рестпрнат мечкуевска куќа-пуже во светиниколе ја препорачувам, или ранч, на 4-5 километри од ранковци во планината горе, исто така и визијана фрателис, после куманово... не е лошо и етно село, исто така после куманово.. сите имаат сличен амбиент, во етно стил, изборот за музика е сличен, меѓутоа ресторанти со огромни прозори со поглед на околината... едино во визијана знае алачки да ве забавува во живо...

ај нека го ископира ова некој како цитат и нека го препише во темата за ресторанти... мене ме мрзи.. ај жиле ти...

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4284
« Одговори #25 на: 03 Февруари 2016, 22:51:42 pm »
ај да не биде само кафани у темава :)
фино,културно,модерно и интересно место ми е Public Room
има и мезе,мислам дека претежно џез музика свири,пријатно е за искачање со друштво

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #26 на: 03 Февруари 2016, 23:50:02 pm »
Баш  би отишол да видам какво е.

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3082
« Одговори #27 на: 04 Февруари 2016, 00:27:55 am »
Ресторан Боко во Гевгелија е местото каде што никогаш повеќе нема да го посетам.
...

Ништо не си пропуштил, пред 10ина дена бев, ок уредено место, ок храна, луѓето онака.

Мене поише ми е местото за педерчиња да позираат него мушки да се најадат. За тоа Јавор Џоко - Мрзенци.

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #28 на: 04 Февруари 2016, 10:59:39 am »

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #29 на: 05 Мај 2017, 10:26:23 am »
Препорачувам да порачате било што во спортскиот центар Мондано, позади Јосип Броз..мислам дека местото се вика Backyard.

До сега имам јадено пилешка пастрмајлија, пабло сендвич, цезар салата  и се е сериозно добро спремено и вкусно, а цената прифатлива.