Автор Тема: Промоција на Елантра и Велостер.  (Прочитано 12613 пати)

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8107
  • Rural fuckin society - we live in!!!
Промоција на Елантра и Велостер.
« на: 14 Октомври 2011, 11:53:42 am »
http://www.gt.mk/News.aspx?PostID=1b92ee26-dcad-48c2-a7f7-43b267922b4a

Поззнавачите нека го дополнат линкот  :)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54948
  • Махер
Одг: Промоција на Елантра и Велостер.
« Одговори #1 на: 14 Октомври 2011, 11:57:20 am »
Велостер кошта 20.000 евра во моментов, со можност да се намали понатаму за неколку стотки. Со основниот мотор.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34064
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #2 на: 14 Октомври 2011, 11:59:29 am »
Елантрата одлично изгледа, Велостерот не баш.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 8870
« Одговори #3 на: 14 Октомври 2011, 12:01:27 pm »
Велостерот е прескап, џоа јапанска машина има цена, мислам дека слабо ке им оди продажба со таа цена

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 10944
  • 430i
« Одговори #4 на: 14 Октомври 2011, 12:05:48 pm »
Претпоставувам дека Велостеров треба да биде конкуренција на DS4. Мислам дека Хјундаи го нема имиџот за да продава вакво возило по таа цена.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #5 на: 14 Октомври 2011, 12:07:26 pm »
Претпоставувам дека Велостеров треба да биде конкуренција на DS4. Мислам дека Хјундаи го нема имиџот за да продава вакво возило по таа цена.
Девојка ми го виде во живо и рече дека и изгледал како грда копија на Меган купе. А и мене ми личеше на нешто од стилот лоша копија на ДС3/4.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
« Одговори #6 на: 14 Октомври 2011, 12:08:52 pm »

Не DS4 оди на полукс. клиентела, овие ваљда не. Ама ке им се слизне ценава за 2-3 илјади и тоа во година дена.

Ако и на i30-ката лупнат ваква цена некоја тешко дека ке им се продава.

Ова Елантрата напред фарови од ix35 назад штоп од ix35.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20626
« Одговори #7 на: 14 Октомври 2011, 12:10:09 pm »

Веројатно не... Најоптимистички е таргетиран како конкурент на Scirocco... Што некако не ми се верува дека ќе успее. Башка, за 20.000 нешто олку грдо... Не би рекол.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7689
  • Хорска Секција
« Одговори #8 на: 14 Октомври 2011, 12:11:04 pm »
Ми се допаѓаат и двете возила. Инаку во текстот од линкот има пишано троа глупости, ама секако е безкорисен во однос на странските ривјуа.

Единствено што фали во понуда се турбо-мотори.
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен marjanot

• Легенда
  • 430i
« Одговори #9 на: 14 Октомври 2011, 12:12:04 pm »
Девојка ми го виде во живо и рече дека и изгледал како грда копија на Меган купе. А и мене ми личеше на нешто од стилот лоша копија на ДС3/4.
Баш влече накај Меганот. Пошто го гледаше во салон, внатре како е со седење, материјали и со што стартува како основен мотор?

Не DS4 оди на полукс. клиентела, овие ваљда не. Ама ке им се слизне ценава за 2-3 илјади и тоа во година дена.

Баш затоа претпоставив, ако може да дрпне нешто од полуксузната клиентела. Инаку не гледам друг конкурент.

Веројатно не... Најоптимистички е таргетиран како конкурент на Scirocco... Што некако не ми се верува дека ќе успее. Башка, за 20.000 нешто олку грдо... Не би рекол.

Неможам да го ставам едно до друго со Широко. Ај да го видам во живо, па ќе видиме.

Отсутен marjanot

• Легенда
  • 430i
« Одговори #10 на: 14 Октомври 2011, 12:13:36 pm »
Ми се допаѓаат и двете возила. Инаку во текстот од линкот има пишано троа глупости, ама секако е безкорисен во однос на странските ривјуа.

Каснат некоја година, како што видов сега во понуда ќе имаат бензинец со директно впрскување. Нареден чекор ќе мора да биде на истиот мотор да се вгради турбо.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
« Одговори #11 на: 14 Октомври 2011, 12:14:57 pm »
а за Елантрата има некоја цена почетна

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #12 на: 14 Октомври 2011, 12:18:43 pm »
Баш влече накај Меганот. Пошто го гледаше во салон, внатре како е со седење, материјали и со што стартува како основен мотор?
Внатре е како во купе, напред има место за место, позади онака. Багажник онака. Внатре е 90% иста изработка и матерјали како и30. Во салон изгледа добро, но види ја службената со 25.000 поминати и ќе видиш колку брзо стареат сите елементи. Како и да е внатре велостерот деллува многу подобро од другите хјундаи. На пример да го шиткаат Велостер НАМЕСТО и30, со цена од и30 би бил солидно возило, за некои 12-13.000 евра основно. Ама ова во конкуренција оди против Меган РС во моментов и Астра ГТЦ, според цената од 20.000. :)

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
« Одговори #13 на: 14 Октомври 2011, 12:19:58 pm »
http://www.hyundai.com/mk/en/wcm/groups/webcontribution/@mk/documents/webcontributiondata/289114.pdf

најдов на нет добра почетна цена има ова 14,000
1.6 (130КС)

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7689
  • Хорска Секција
« Одговори #14 на: 14 Октомври 2011, 12:22:37 pm »

Каснат некоја година, како што видов сега во понуда ќе имаат бензинец со директно впрскување. Нареден чекор ќе мора да биде на истиот мотор да се вгради турбо.
Ако не се лажам имаа и досега бензинци со директно вбризгување. Како и да е, дефинитивно им фалат машини со турбо/суперчарџер.

Генерално главен новитет за оваа рунда на автомобили на Хјундаи е имањето на карактерен дизајн. За разлика од i30/i20/i10 кои некако се безкарактерни автомобили кои кога би го немале знакчето никој не би можел да предпостави што бренд се, Велостер/Елантра веќе имаат некои карактерни црти и отвараат нова ера во понудата на Хјундаи. На нив ќе се надоврзе и30 кој сигурен сум дека и во основната верзија ќе изгледа далеку подобро одошто сегашниот со фул опрема и ќе биде на ниво на останатите во таа класа.
Ум шо идит отпосле не јет ум!