Автор Тема: СОВЕТ ЗА СПИРАЛИ  (Прочитано 11758 пати)

Отсутен Ѕивана

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 229
  • Honk If Parts Fall Off
Одг: СОВЕТ ЗА СПИРАЛИ
« Одговори #30 на: 19 Октомври 2011, 01:54:24 am »
Ќе пишам дечкото од Тјунинг центар чим ми каже цена. Е сеа по тоа што ми го кажавте (убавите тие :) ) ќе ставам комплет за да не се заебавам мн мн. Коиловерс не доаѓаат у предвид зашто колку што имам видено, прескапи се. Прескапи у смисла да возам бмв ново па да плеснам толку пари, а за Пунтулето мое, јок... работава сакам да се е*ам, нејќам да ми влезе :D
Ќе идеме (најверојатно) на варијантата на чичко Влатко, со подршка од Кериер (нешто ми вика - верувај му на типчево :) ) и да видам како би се порачале, за колку би стигнале ...итн.
Е сеа секој совет е добредојден за порачувањето, како би го направил тоа, на кој начин, како би платил итн... Фалимендерит :D

Отсутен Lazarus

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 534
  • drive it like you stole it!
« Одговори #31 на: 19 Октомври 2011, 09:18:35 am »
Доколку можеш да си приуштиш Eibach или H&R, не ни размислувај за FK.

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #32 на: 19 Октомври 2011, 10:32:15 am »
FK се повеке за Џиџи-Миџи... иструменти...

И ја би повеке за Eibach или H&R

Отсутен Ѕивана

• Јуниор
  • **
  • Honk If Parts Fall Off
« Одговори #33 на: 20 Октомври 2011, 03:52:37 am »
...Чекаме одговор од Тјунинг центар... денес се јавив, ама тикви...уште "чекале информација"... И ја би за ХР или Ајбах, ама ќе видиме со цена како би било. Ме убедивте за да стаам четири, на пат сте да ме убедите да стаам и поквалитетни :) Сеа сигурно нема да плеснам 500 е за спирали али до 150-200 би дал. Јебига, не возам бмв (како што пишав погоре) возам кола за девојче :D

Отсутен DENDE-LANCERED

• Сениор
  • Пораки: 5548
  • LANCER EVO (GreeN EditioN)
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #34 на: 20 Октомври 2011, 10:14:37 am »
Jas  otkaj nego bandasite i gumite gi zemav, ke pocekas malce za informacija;)))))
Nezno klikni na; http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html      If you want to have a free ride!

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20665
« Одговори #35 на: 20 Октомври 2011, 10:18:44 am »
...Чекаме одговор од Тјунинг центар... денес се јавив, ама тикви...уште "чекале информација"... И ја би за ХР или Ајбах, ама ќе видиме со цена како би било. Ме убедивте за да стаам четири, на пат сте да ме убедите да стаам и поквалитетни :) Сеа сигурно нема да плеснам 500 е за спирали али до 150-200 би дал. Јебига, не возам бмв (како што пишав погоре) возам кола за девојче :D

Мене откај нив ми дадоа иста цена и за Eibach, и за H&R спирали... А иначе, ако можеш, тркни до кај нив, и на лице место прашај си, па одма ќе се јават на партнерот у Јужна Македонија, па ќе ти кажат цена... Вака може да почекаш троа поише :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Ѕивана

• Јуниор
  • **
  • Honk If Parts Fall Off
« Одговори #36 на: 20 Октомври 2011, 13:00:00 pm »
Па бев таму лично, вТеше дечкото негде, праеше нешто ... ама ми зема број да ми се јави. Ги барав по тел вчера мислам и чекале инфо. Ќе ги почекам до денес, евентуално утре, после тоа фак дем, ќе се снајдам :)

Отсутен DARK MK1 GTI

• Сениор
  • Пораки: 5087
« Одговори #37 на: 28 Октомври 2011, 18:33:48 pm »
uste li cekas informacii za cena ??

Отсутен Ѕивана

• Јуниор
  • **
  • Honk If Parts Fall Off
Одг: Re: СОВЕТ ЗА СПИРАЛИ
« Одговори #38 на: 29 Октомври 2011, 03:53:40 am »
Vcera bas mi se javija, sakav da pisam tuka ali malce sum u haos :)
Imalo ajbah 4 spirali so 2 cm spustanje (premalku) za 200 €.
Ke idam na varijantata, naracka od net, tie od Anglija FK ili kako i da bea i ke vidam kako ke ispadne ;)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43722
  • Il Moderatore
« Одговори #39 на: 29 Октомври 2011, 07:14:32 am »
Според Eibach каталогот постојат 2 вида спирали за твоето пунто, Pro-Kit i Sportline. Исто така има и koilovers, Prostreet S. Pro-Kit e so спуштање 25-30мм напред 24мм назад, Sportline 45-50 напред, 35-40 назад и Prostreet S 30-60mm и напред и назад.

Верувај, доста е 30мм, поготово за ОЕМ амортизери, се` друго ќе ти го сјебе возењето по нашиве улици. Може подобро ќе изгледа со уште некој сантим подолу, ама јас не би идел со стандард амортизери...

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен DARK MK1 GTI

• Сениор
  • Пораки: 5087
« Одговори #40 на: 29 Октомври 2011, 11:53:18 am »
so standarden amortizeri maksimum 5 cm spustanje  toa krajna granica ,najubavo negde 3 cm na standarden amortizer:)

Отсутен Ѕивана

• Јуниор
  • **
  • Honk If Parts Fall Off
Одг: Re: СОВЕТ ЗА СПИРАЛИ
« Одговори #41 на: 30 Октомври 2011, 06:11:49 am »
добро бе, со овој кериер да идам по невеста ќе ме премисли да најдам друга узпат :)
значи тие про кит им се у тјунинг ценар а ? епа тие онда

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #42 на: 30 Октомври 2011, 13:13:41 pm »
добро бе, со овој кериер да идам по невеста ќе ме премисли да најдам друга узпат :)
значи тие про кит им се у тјунинг ценар а ? епа тие онда
Не бе, по невеста коа ке одиш сам си, таму има други правила :)

Види, веројатно нема да ти го спуштат пунтото колку што сакаш, ама од лично искуство, на многу места имаме лоши патишта и опасно високи тротоари, ќе го „кркаш“ со пониско, многу повеќе. Вчера со Алфата на една /рампа (удолниче) за паркинг, малку поголем агол, како загребав, срце ми се искина. а бев малце побрз, па влегов на паркингот. А на излегување - бетер, внимавав полека да излезам, ама џабе, само подолго време го слшав гребењето :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9194
  • Аstra la vista baby !
« Одговори #43 на: 31 Октомври 2011, 03:40:34 am »
Ѕивана  провери случајно да не одговарааат и за Пунтото
;)

http://www.reklama5.mk/Details.aspx?ad=191596

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #44 на: 31 Октомври 2011, 11:36:47 am »
Ѕивана  провери случајно да не одговарааат и за Пунтото
;)

http://www.reklama5.mk/Details.aspx?ad=191596

Оваа цена вреди само за спиралите, амортизерите може и да ги фрли :) Веројатно нема да му пасуваат, пунтото има друг сетап на задната осовина, ама момциве што имаат 145/6-ки и 155-ки вреди да го погледаат огласот..