Автор Тема: СОВЕТ ЗА СПИРАЛИ  (Прочитано 12760 пати)

Отсутен Ѕивана

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 229
  • Honk If Parts Fall Off
Одг: СОВЕТ ЗА СПИРАЛИ
« Одговори #30 на: 19 Октомври 2011, 01:54:24 am »
Ќе пишам дечкото од Тјунинг центар чим ми каже цена. Е сеа по тоа што ми го кажавте (убавите тие :) ) ќе ставам комплет за да не се заебавам мн мн. Коиловерс не доаѓаат у предвид зашто колку што имам видено, прескапи се. Прескапи у смисла да возам бмв ново па да плеснам толку пари, а за Пунтулето мое, јок... работава сакам да се е*ам, нејќам да ми влезе :D
Ќе идеме (најверојатно) на варијантата на чичко Влатко, со подршка од Кериер (нешто ми вика - верувај му на типчево :) ) и да видам како би се порачале, за колку би стигнале ...итн.
Е сеа секој совет е добредојден за порачувањето, како би го направил тоа, на кој начин, како би платил итн... Фалимендерит :D

Отсутен Lazarus

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 536
  • drive it like you stole it!
« Одговори #31 на: 19 Октомври 2011, 09:18:35 am »
Доколку можеш да си приуштиш Eibach или H&R, не ни размислувај за FK.

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #32 на: 19 Октомври 2011, 10:32:15 am »
FK се повеке за Џиџи-Миџи... иструменти...

И ја би повеке за Eibach или H&R

Отсутен Ѕивана

• Јуниор
  • **
  • Honk If Parts Fall Off
« Одговори #33 на: 20 Октомври 2011, 03:52:37 am »
...Чекаме одговор од Тјунинг центар... денес се јавив, ама тикви...уште "чекале информација"... И ја би за ХР или Ајбах, ама ќе видиме со цена како би било. Ме убедивте за да стаам четири, на пат сте да ме убедите да стаам и поквалитетни :) Сеа сигурно нема да плеснам 500 е за спирали али до 150-200 би дал. Јебига, не возам бмв (како што пишав погоре) возам кола за девојче :D

Отсутен DENDE - ARTEONED

• Сениор
  • Пораки: 5677
  • Formerly Lancered recently Arteoned!
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #34 на: 20 Октомври 2011, 10:14:37 am »
Jas  otkaj nego bandasite i gumite gi zemav, ke pocekas malce za informacija;)))))

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20827
« Одговори #35 на: 20 Октомври 2011, 10:18:44 am »
...Чекаме одговор од Тјунинг центар... денес се јавив, ама тикви...уште "чекале информација"... И ја би за ХР или Ајбах, ама ќе видиме со цена како би било. Ме убедивте за да стаам четири, на пат сте да ме убедите да стаам и поквалитетни :) Сеа сигурно нема да плеснам 500 е за спирали али до 150-200 би дал. Јебига, не возам бмв (како што пишав погоре) возам кола за девојче :D

Мене откај нив ми дадоа иста цена и за Eibach, и за H&R спирали... А иначе, ако можеш, тркни до кај нив, и на лице место прашај си, па одма ќе се јават на партнерот у Јужна Македонија, па ќе ти кажат цена... Вака може да почекаш троа поише :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Ѕивана

• Јуниор
  • **
  • Honk If Parts Fall Off
« Одговори #36 на: 20 Октомври 2011, 13:00:00 pm »
Па бев таму лично, вТеше дечкото негде, праеше нешто ... ама ми зема број да ми се јави. Ги барав по тел вчера мислам и чекале инфо. Ќе ги почекам до денес, евентуално утре, после тоа фак дем, ќе се снајдам :)

Отсутен DARK MK1 GTI

• Сениор
  • Пораки: 5087
« Одговори #37 на: 28 Октомври 2011, 18:33:48 pm »
uste li cekas informacii za cena ??

Отсутен Ѕивана

• Јуниор
  • **
  • Honk If Parts Fall Off
Одг: Re: СОВЕТ ЗА СПИРАЛИ
« Одговори #38 на: 29 Октомври 2011, 03:53:40 am »
Vcera bas mi se javija, sakav da pisam tuka ali malce sum u haos :)
Imalo ajbah 4 spirali so 2 cm spustanje (premalku) za 200 €.
Ke idam na varijantata, naracka od net, tie od Anglija FK ili kako i da bea i ke vidam kako ke ispadne ;)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44483
  • Il Moderatore
« Одговори #39 на: 29 Октомври 2011, 07:14:32 am »
Според Eibach каталогот постојат 2 вида спирали за твоето пунто, Pro-Kit i Sportline. Исто така има и koilovers, Prostreet S. Pro-Kit e so спуштање 25-30мм напред 24мм назад, Sportline 45-50 напред, 35-40 назад и Prostreet S 30-60mm и напред и назад.

Верувај, доста е 30мм, поготово за ОЕМ амортизери, се` друго ќе ти го сјебе возењето по нашиве улици. Може подобро ќе изгледа со уште некој сантим подолу, ама јас не би идел со стандард амортизери...

Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен DARK MK1 GTI

• Сениор
  • Пораки: 5087
« Одговори #40 на: 29 Октомври 2011, 11:53:18 am »
so standarden amortizeri maksimum 5 cm spustanje  toa krajna granica ,najubavo negde 3 cm na standarden amortizer:)

Отсутен Ѕивана

• Јуниор
  • **
  • Honk If Parts Fall Off
Одг: Re: СОВЕТ ЗА СПИРАЛИ
« Одговори #41 на: 30 Октомври 2011, 06:11:49 am »
добро бе, со овој кериер да идам по невеста ќе ме премисли да најдам друга узпат :)
значи тие про кит им се у тјунинг ценар а ? епа тие онда

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #42 на: 30 Октомври 2011, 13:13:41 pm »
добро бе, со овој кериер да идам по невеста ќе ме премисли да најдам друга узпат :)
значи тие про кит им се у тјунинг ценар а ? епа тие онда
Не бе, по невеста коа ке одиш сам си, таму има други правила :)

Види, веројатно нема да ти го спуштат пунтото колку што сакаш, ама од лично искуство, на многу места имаме лоши патишта и опасно високи тротоари, ќе го „кркаш“ со пониско, многу повеќе. Вчера со Алфата на една /рампа (удолниче) за паркинг, малку поголем агол, како загребав, срце ми се искина. а бев малце побрз, па влегов на паркингот. А на излегување - бетер, внимавав полека да излезам, ама џабе, само подолго време го слшав гребењето :)
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9200
  • Аstra la vista baby !
« Одговори #43 на: 31 Октомври 2011, 03:40:34 am »
Ѕивана  провери случајно да не одговарааат и за Пунтото
;)

http://www.reklama5.mk/Details.aspx?ad=191596

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #44 на: 31 Октомври 2011, 11:36:47 am »
Ѕивана  провери случајно да не одговарааат и за Пунтото
;)

http://www.reklama5.mk/Details.aspx?ad=191596

Оваа цена вреди само за спиралите, амортизерите може и да ги фрли :) Веројатно нема да му пасуваат, пунтото има друг сетап на задната осовина, ама момциве што имаат 145/6-ки и 155-ки вреди да го погледаат огласот..
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!