Автор Тема: Помош при избор  (Прочитано 30476 пати)

Отсутен Dave

• Почетник
  • *
  • Пораки: 40
Одг: Помош при избор
« Одговори #90 на: 17 Јануари 2016, 18:45:08 pm »
Напишав еден поприлично вулгарен пост во врска со мита-ва и слични канти со минимум 100 вратени, па го избришав.
Ќе ги замолам модераторите пошо сум поприлично нов на форумов, да не охрабруваат вакви оф-топик муабети - не иде во прилог на никого.

http://www.najboljiauto.com/testirali-smo-vw-golf-vii-1-2-tsi/ - Еве еден тест на VW Golf кој ми го пратија во инбокс, ако некој е во слична дилема барем да прочита нешто корисно.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54985
  • Махер
« Одговори #91 на: 17 Јануари 2016, 18:52:47 pm »
Земај ич не се мисли. Само ќе се навикнеш на 9-10 потрошња и другото е се топ. Во најкратки црти.

Отсутен Giugiaro

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 51
« Одговори #92 на: 17 Јануари 2016, 20:15:00 pm »
Напишав еден поприлично вулгарен пост во врска со мита-ва и слични канти со минимум 100 вратени, па го избришав.
Ќе ги замолам модераторите пошо сум поприлично нов на форумов, да не охрабруваат вакви оф-топик муабети - не иде во прилог на никого.

http://www.najboljiauto.com/testirali-smo-vw-golf-vii-1-2-tsi/ - Еве еден тест на VW Golf кој ми го пратија во инбокс, ако некој е во слична дилема барем да прочита нешто корисно.

Бараше мислење и помош со отварањево на темава, а како што гледам си пишал дека возиш од 5-10 000 годишно, ако се одлучиш по 5 години да го продадеш голфов што си го купил нов а си поминал 30 000 км КАНТА ЛИ ЌЕ БИДЕ? Плус тоа ке му земеш ли повеќе од 8500? Само искуство ти споделивме не ти ги земавме парите од џебот
Suzuki swift 1.3 -96
Peugeot 308 1.6hdi -08
Alfa Romeo Mito 1.4 -10
Alfa Romeo 159 1.9jtdm -06

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #93 на: 18 Јануари 2016, 15:57:06 pm »

Štedljivi motor 1.2 TSI od 85 KS, ali sa 160 Nm obrtnog momenta, izuzetno je elastičan, pa maksimalni obrtni moment isporučuje već na 1.500 o./min.
-Хартијата се трпи, нема никаква снага на 1500рпм овој мотор. Во пракса овој мотор не може да се вози 90кмх во 5та. Моторот е малаксан, воопшто нема снага. Стискаш до крај на гаста и 5 секунди ништо не се случува.

uz ugodan sportski zvuk
-звукот воопшто не е спортски. обичен косиличарски звук, како кај било која косилица.

Tišina u putničkom prostoru prisutna je čak i pri brzini od 180 km/h, što je maksimum Golfa VII sa osnovnim, najslabijim agregatom u ponudi.
-не успеав да се уверам во ова, не возевме повеќе од 120. Кој го има возено на високи брзини, ме интересира дали е тивок, ко што вели авторот?

Nemački bestseler sa odličnom mehanikom namenjen je racionalnim kupcima koji žele štedljiv, a brz automobil.
-не знам што е брзо во автомобилот.  Ова е основна верзија која пристојно се движи, но само толку.

, ali iza skraćenice TSI krije se mnogo toga uzbudljivog. Nemci su “sakrili” bar 10 KS koje nisu prijavili na deklaraciji, jer motor na testu nikako ne može imati samo 85 KS, što bolje od mene znaju u VW-ovim servisima širom Evrope
-да де, 95-100 е на дајно тестирањата, како и скоро секој друг VW, и овој не си ја кажува снагата. Но како само се пали човечево на 100кс, чудо некое :)

U ovom automobilu ništa ne škripi, čak ni kada vozite po kaldrmi, šinama i veoma lošim putevima, jer spojevi su vrhunski odrađeni.
-како впрочем и во секоја нова кола.

Ovaj automobil ipak najviše voli brzu, forsiranu vožnju na autoputu,
-хехе, ептен забега овде.

Ovo je toliko zreo automobil, tako da ćete posle, recimo, Golfa VI, biti prezadovoljni ovim automobilom, koji ima skoro sve što je nudio Passat prethodne generacije, osim mesta na zadnjoj klupi.
-зошто одеднаш голф е пасат, а не бил претходно? Ако ништо друго стариот пасат не беше MQB, новиот е. Зошто го споредува со стариот?

azumljivo, pošto dolazi iz Nemačke, stvoren je za autoput, na njemu se oseća kao “riba u vodi” i prosto moli da ga vratite u matičnu zemlju i provozate autobanom
-смешки е пак, пошто на аутобан ова е една од најспорите коли.

dovoljno je jeftin za održavanje, ima proverenu mehaniku i
-нова платформа, нови мотори. Што е тука проверено?

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен Dave

• Почетник
  • *
  • Пораки: 40
« Одговори #94 на: 19 Јануари 2016, 01:51:12 am »
Добро бе експерт, ај колава не чини. Дај да прочитам што чини жити се. Дај малку афирмативно пишувај, не само хејтање...имаш за пежото нешто корисно да пишеш или за нешто друго од класава или дојде да утепаш време на темава....све ебачи, тркачи и експерти у држаава...
Кој кажа дека мора да р'жи ко сељачки стокец и дека треба да се тркам по семафори? Тој критериум само у оваа несреќна недефинирана територија важи за "добро ауто"...ако коментариве ти ги зеам за релевантни или на оној што се потресуе за мене што ќе сум праел за пет години - тешко мене.
Не дојдов да рекламирам кола овде, ниту ми треба feasibility студија - искуства при користење, фала! Ако си ја повозел 100 метра, кој ти кажа дека имаш некакво знаење за колата?

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6737
  • Бенве сие бенве
Одг:
« Одговори #95 на: 19 Јануари 2016, 05:34:39 am »
Нервозен, мислам дека 7мицата со по слабите мотори оди без мулти линк суспензија. Инаку голф ко голф, нема промашај, класа возило, убавина. Има еден у велес со некоја бела перла, да го имам само на сонце би го паркирал.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29665
    • CARclub.mk
« Одговори #96 на: 19 Јануари 2016, 09:08:22 am »
Добро бе експерт, ај колава не чини. Дај да прочитам што чини жити се. Дај малку афирмативно пишувај, не само хејтање...имаш за пежото нешто корисно да пишеш или за нешто друго од класава или дојде да утепаш време на темава....све ебачи, тркачи и експерти у држаава...
Кој кажа дека мора да р'жи ко сељачки стокец и дека треба да се тркам по семафори? Тој критериум само у оваа несреќна недефинирана територија важи за "добро ауто"...ако коментариве ти ги зеам за релевантни или на оној што се потресуе за мене што ќе сум праел за пет години - тешко мене.
Не дојдов да рекламирам кола овде, ниту ми треба feasibility студија - искуства при користење, фала! Ако си ја повозел 100 метра, кој ти кажа дека имаш некакво знаење за колата?

Хаха, се гледа дека си нов - Лошко е еден од првите членови на Карклуб, и отворено си го хејта VW. Не го сконта тоа по сликичето во потписот негов? :)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54985
  • Махер
Одг:
« Одговори #97 на: 19 Јануари 2016, 09:14:54 am »
Советите би требало да се добредојдени. А на интернет форум секако дека ќе наидеш на различни мислења од различни причини. Одлуката пак самиот ќе ја направиш.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #98 на: 19 Јануари 2016, 09:43:09 am »

Хаха, се гледа дека си нов - Лошко е еден од првите членови на Карклуб, и отворено си го хејта VW. Не го сконта тоа по сликичето во потписот негов? :)

WTF,  пораката од Даве на мене се однесуваше ова? Кај виде хејтање во мојот пост? Ја возев колата 20тина км, после 100тина извозени коли, тоа ми е доволно да донесам добар првичен впечаток за една кола. Воопшто не ја хејтам, само ги издвојувам работите што во тестот се неточни или смешни.  Место да каже фала детево, уште и плука. Колата е многу добра за основен  модел, иако мислам дека треба да е 1000 евра поевтина, затоа што сепак е со полукрута оска.
Голф мора да е со 2.0тди и мултилинк за да биде како што треба, а оној авторот на тестот не ни знае дека колава нема мултилинк, доста неинформиран, а спомнува голф2 гти, ко да го возел во 85та, кога бил актуелен. Мислам дека сум 20X поискусен од оној што го пишувал тестот, тој остава впечаток како да има возено 5-6 коли во животот.

Кој ја има возено, нека каже каква е бучавата на 180, тоа не ми е пробано. Дали е нешто налик новиот пасат, или далеку од тоа.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29665
    • CARclub.mk
« Одговори #99 на: 19 Јануари 2016, 09:48:46 am »
Па на тебе се однесуваше де. :)

Како и да е, мене, субјективно, Голф 1.2 ТСИ ми беше океј - во рамките на она што треба да се очекува од него.

Стварно не се сеќавам како беше на отворено, на повисоки брзини. Треба да земам пак Голфче ТСИ да го повозам малку. Еве, меѓу последните такво Голфче возеше Дарко_мк5, нека си пренесе импресии.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #100 на: 19 Јануари 2016, 09:57:46 am »
Така и пишав, сосема ок возило е за основен модел.  Иако релативно e што е добро за основен модел. За американците почетен мотор е 2.5 V6 170кс, за нас 1.4 90кс :)

Отсутен darko mk5

• Сениор
  • Пораки: 3600
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,7477.0.html
« Одговори #101 на: 19 Јануари 2016, 10:12:54 am »
1.2 tsi osven cenata (pocetna) sve drugo e na mesto. Direktno gi sporediv so mojot golf (1.4 80hp) i mozam da kazam deka ima razlika. Vo odnos na performansi bi rekol deka kolicevo gi zadovoluva site potrebi za vtora kola, dokolku si nervozen vozac i sakas prv da stignes, a dokolku ti znaci sigurnost, kvalitet bi rekol deka e sosema dovolna i za familijarno auto. Koga bi moral da biram vozilo od toj rang (oprema/motor) ne bi razmislil voopsto. Duri i sea koga bi go menjal golfot samo radi toa da imam ponovo godiste na vozilo bi go zemal kako zamena za petkata.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #102 на: 19 Јануари 2016, 10:29:10 am »
Во Македонија мора стандардот да е многу висок станал, штом нов Голф е добар за втора кола :)

Отсутен darko mk5

• Сениор
  • Пораки: 3600
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,7477.0.html
« Одговори #103 на: 19 Јануари 2016, 10:30:58 am »
Во Македонија мора стандардот да е многу висок станал, штом нов Голф е добар за втора кола :)

Da ne go gledame standardot. zborime za performansite na kolava

Отсутен Giugiaro

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 51
« Одговори #104 на: 19 Јануари 2016, 10:53:07 am »

Си се потресол ти братче убаво....
Suzuki swift 1.3 -96
Peugeot 308 1.6hdi -08
Alfa Romeo Mito 1.4 -10
Alfa Romeo 159 1.9jtdm -06