Автор Тема: Половно возило до 8500-9000 еур од поново годиште (2009 навака)  (Прочитано 13912 пати)

Отсутен Cha.ki

• Почетник
  • *
  • Пораки: 27
Дечки, долго време ве следам во stealth или ninja mode, и конечно решив да пишам и да ве прашам за мислење  ;)
Како шо напишав и во насловот, во потрага сум по половно возило од поново годиште, до кај 9000 евра максимално.
Концентрирам сум на голф 6ка (во принцип бензинци гледам), Шкода Октавија, Хонда акорд (и ова бензинец и тоа малце постаро годиште-2007...) Едно време и Тојота Корола гледав, ама ме одвратија - демек во Турција се склопувани. Исто и за Волво S40 демек моторот е од Форд  ;)
Во принцип гледам ауто од 2009 навака, до кај 9К евра. Годишно поминувам максимум 10.000 км, и не е проблем потрошња дека стално за 1500 денари бензин ставам  ;D
Секое мислење е добредојдено!  :)

Отсутен bozoo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 136
Според мене гољфот е одличен избор за 9000 глеј да не е од увоз со сервисна книшка и што помала километража, од опрема за таа цена строго хајлајн колку за инфо другарче го даде пред некое време 6ка со ксенон напред позади сензори автоматик сончев кров и уште триста работи за околу 9-9500

Присутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17780
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
Повели мој предлог:

Subaru Impreza 2.5 плинџекшн - 35.000 километри поминати.
http://reklama5.mk/AdDetails?ad=1465381

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
Јас би бирал помеѓу Хондата и Волвото. Повеќе би тежнеел накај Хонда. Аа, ете Дени Бенве пушти (последниот линк), а таман мислев да се откажам од кликање по ВЊ линковине...

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
Јас би бирал помеѓу Хондата и Волвото. Повеќе би тежнеел накај Хонда. Аа, ете Дени Бенве пушти (последниот линк), а таман мислев да се откажам од кликање по ВЊ линковине...
Ја су суптилен...

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30069
    • CARclub.mk

Отсутен Darko_sk

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 113

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6579
Акордот е ОК ама 2.4 атмо :) едниот предлог на Дени си врши работа.

http://www.weltauto.mk/?go=offer&p=detail&usedcarofferId=1787

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
Што е проблемот со 2.4 атмото?  Јас баш тој мотор би го препорачал за Акордот...

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Darko_sk

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 113
наеднаш половен Голф со 1.2 ТСИ 85 кс или 1.4 атмосферец станаа супер понуди за половни коли... да сакаше некој на ново да купи Голф со такви мотори ќе го утепавте. :D

Отсутен Filip_90

• Редовен
  • Пораки: 1839
  • VW Golf 5 1.9 TDI
Што е проблемот со 2.4 атмото?  Јас баш тој мотор би го препорачал за Акордот...
Потрошувачката вајда, затоа плинот евтин е кај нас ;D
Јас би идел на BMW какво што стави Дени, фаца возило. Такво сакав(само 320d од 177 ks.) пред 3-4 години, ама многу скапи беа па затоа голф се зема :D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
наеднаш половен Голф со 1.2 ТСИ 85 кс или 1.4 атмосферец станаа супер понуди за половни коли... да сакаше некој на ново да купи Голф со такви мотори ќе го утепавте. :D
Затоа што им паѓа цената на овие, затоа и вредат на старо. На ново не вредат.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6579
Што е проблемот со 2.4 атмото?  Јас баш тој мотор би го препорачал за Акордот...
Ништо не е проблем, напротив, Хонда е. Мене во моментов ми е важно во автомобил да има турбо и добра изолација. Тоа Хондата го нема во споредба со Голфот. Да, сум се возел во двете и голфот е тивок и дупките не се чуствуваат во кабина како во голфот.

Е сега 1.2 85 не е идеален, ја би идел на 105 или 1.4 тси.

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7513
http://www.weltauto.mk/?go=offer&p=detail&usedcarofferId=1734

Бирај си едно.

Нема потреба од повеќе дискусија. :)

Можеби е генерациски 10 години старо ауто, ама сепак.. :) да спуштат малку на цената и ќе биде супер. :)