Автор Тема: Купувам Алфа Ромео 159 дизел, или друга кола од ист ранг, понудете  (Прочитано 8737 пати)

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11061
  • Ќybriт Pro Max
Одг:
« Одговори #16 на: 01 Ноември 2015, 09:00:11 am »
Важно е со цела додатна опрема

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
Гратис „Ti“ беџ добиваш. Веројатно ја  надополнува целата додатна опрема, како сончев кров, електрични седишта, навигација итн, итн...

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8218
  • Rural fuckin society - we live in!!!
кола од рангот на алфа може да биде само Дачија или Лада.Трите се распѓаат исто :D
Се шегувам.Види сеат леон некој ако ти се допаѓа и пребарај може да најдеш по огласиве
Лада не се распаѓа!

За 7000 евра ќе најдеш Алфа 159. Се сомневам дека ќе најдеш таква како што бараш за тие пари. Мислам дека терба да си пресреќен ако најдеш таква 159-ка за таа цена во странција па + овдешни давачки. Секако, тука ги има и по 6000 евра ама не знам дали е тоа тоа...

Отсутен Bokica

• Редовен
  • Пораки: 1490
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the back of the car. Horsepower is how fast you hit the wall and torque is how far you send the wall across the field once youve hit it.

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5140
  • The Spartan General
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11436039747790260&slink=b55su6

Иди и донеси си ја .

Ја прочита ли кашата од кола во описот? Менувани работи, најверојатно и софтвер. Не би се зачудил и ако пробаш да ја изнесеш од граница да ти ја земат, со оглед од кој регион од Бугарија доаѓа.
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
http://www.pazar3.mk/mk/Listing/AdDetail/Index/1698891-ALFA-159-1-9-jtdm-150-hp--06

оваа да се види дали може со едно хемиско и полирање да помине...

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Bokica

• Редовен
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11436039747790260&slink=b55su6

Иди и донеси си ја .

Ја прочита ли кашата од кола во описот? Менувани работи, најверојатно и софтвер. Не би се зачудил и ако пробаш да ја изнесеш од граница да ти ја земат, со оглед од кој регион од Бугарија доаѓа.

Не знам ништо карактеристично за регионот , али делов со софтверов  ;D ;D
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the back of the car. Horsepower is how fast you hit the wall and torque is how far you send the wall across the field once youve hit it.

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • The Spartan General
Не знам ништо карактеристично за регионот , али делов со софтверов  ;D ;D

На тебе ти е смешно. На многу луѓе не им е воопшто смешно заради препрограмирано ЕКУ со некаков локален кастм софтвер на кој крајот не може да му се најде, од ванаби тјунер кој за 300 лева ја прави колата ракета. Бугарите се премногу навлезени во евтини модификации, сомнителни делови, и уште посомнителни тјунери со сопствен софтвер. Битно е на дајно да вади 190 коњи, или колку и да пишуваше таму.

И замисли ти да бидеш тој што треба да ја среди кашата затоа што си зел кола, убава, а евтина. 
 :)

Отсутен Bokica

• Редовен
Еку-то секогаш може да се врати на фабрички податоци , а за лоши тјунери врие и кај нас. Види , не е алфава ниту моја , ниту на татко ми па за да ја бранам , али премногу се нафрли на огласот , која да не се лажеме , се издвојува од оние на плацевите . Вака од оглас може само да нагаѓаме дали е лошо модифицирана или пак не :)

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
Естетски е лошо модифицирана. Со тие бандаши, и со фејк брембо капачиња на шепите...издувон... ја не би ја гледал... Брат ми го „кркаше“ со лошо модифицирана мапа, знам низ што помина на неговата 16V jtdm, јас искрено би земал модифицирана кола, само од познат, од кој може да дознаам што точно и` правел на колата и каде.

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • The Spartan General
Еку-то секогаш може да се врати на фабрички податоци , а за лоши тјунери врие и кај нас. Види , не е алфава ниту моја , ниту на татко ми па за да ја бранам , али премногу се нафрли на огласот , која да не се лажеме , се издвојува од оние на плацевите . Вака од оглас може само да нагаѓаме дали е лошо модифицирана или пак не :)

Па не баш. Зависи каков хаос е направен во него. Некои едноставно не се поправаат. На пример оваа има поголем интеркулер. Дали има и инјектори со поголем капацитет? Дали има горивна пумпа која може да го издржи тој капацитет? Дали менувачот со замаецот и ламелата можат да го издржат тој дополнителен вртежен момент?

Јас се нафрлам на сите бугарски огласи, затоа што сите до еден лажат-сушат само да ја продадат на некој друг. Немаат платено даноци за колата, па кога дојде ред за префрлање, оп не може. Ако прочиташ, истата даночна финта ја прави и овој (со фактурите и даноците). Во овој случај, треба да се докаже дека фирмата нема долгови кон некој друг, па после да има одлука за продажба, на крај за да ја продаде. Па ајде купувачот наебал затоа што веќе потпишал договор, па екстра трошоци, за да ја одјави од БГ.

Кога дојде ред за технички, се потплаќа затоа што газдата не сакал да плаќа за одржавање, или репарирал делови кај сомнителни мајстори. Кога дојде ред за излез/извоз од БГ, оп - колата или замешана во некоја финансиска-осигурителна измама, или крадена, или склопувана од три во едно.

Ајде ќе средиш се, овој од осигуртелната компанија договорен со КАТ (сообраќајна полиција во БГ) да ти го пише осгурувањето од наредниот ден (датата), па те запираат на 2 километра, па ајде глоба 200-300 евра, или частиш пола казна.

Таму очите не четири, шеснаесет треба да си ги отвориш, и во ниеден случај да не се лепиш на најевтините понуди. Затоа што има премногу заврзлами.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Одг:
« Одговори #28 на: 03 Ноември 2015, 12:00:40 pm »
Затоа кратко и едноставно ја пазариш со цол таблици да ја направи па парички да земе.

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
  • Пораки: 4194
http://www.pazar3.mk/mk/Listing/AdDetail/Index/1698891-ALFA-159-1-9-jtdm-150-hp--06

оваа да се види дали може со едно хемиско и полирање да помине...
Оваа е до Монтенегро салонот паркирана, у живо е уште полоша.
Alfa Romeo 166 is one of only three cars that have "that special thing" !!! 
-J.Clarkson