Автор Тема: Купувам Алфа Ромео 159 дизел, или друга кола од ист ранг, понудете  (Прочитано 8316 пати)

Отсутен IgorGunner

• Почетник
  • *
  • Пораки: 4
Здраво,

Сакам да купам Алфа Ромео 159 дизел, па доколку има некој да продава, проверена за себе чувана, оддржувана би било супер да ми пише. Или пак доколку имате некоја друга понуда за кола во тој ранг, до 7000ЕУР слободно понудете

Чекам . . .  :)

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3824
Slusaj za do 7000 eur imas mnogu izbor, ali mislam deka alfa romeo а posebno 159kata e posebna prikazna za sebe. Zatoa za da ne te izedat alfistive na forumov pazi koga alfa ja sporeduvas so drugi koli  :D

Отсутен IgorGunner

• Почетник
  • *
Што значи многу избор, нешто конкретно, али не пазарџиско, прегледав се на пазар 3 и слични огласници, не ми се допаѓа ништо, се е увоз со по 400 000км и јаче. . . . Пиши ако имаш нешто, а за алфата знам дека е посебна, немора да пазам нема да ја споредувам воопшто, најубава е :)

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14225
Друже за тие пари јас би ти препорачал да си најдеш некаде директно од извор :) Германија, Италија, Холандија и да ти ја донесат тука.

Што се однесува 159 или друга кола од ист ранг...тоа ти е дискутабилно и се работи за вкусови :)

Отсутен malinamamun

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 552
Одг: Купувам Алфа Ромео 159 дизел, или друга ко
« Одговори #4 на: 30 Октомври 2015, 16:44:26 pm »
кола од рангот на алфа може да биде само Дачија или Лада.Трите се распѓаат исто :D
Се шегувам.Види сеат леон некој ако ти се допаѓа и пребарај може да најдеш по огласиве

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Што значи многу избор, нешто конкретно, али не пазарџиско, прегледав се на пазар 3 и слични огласници, не ми се допаѓа ништо, се е увоз со по 400 000км и јаче. . . . Пиши ако имаш нешто, а за алфата знам дека е посебна, немора да пазам нема да ја споредувам воопшто, најубава е :)
За 7000 нормално дека ќе биде пазарџиска и со голема километража, ако сакаш со 5000км алфа 159 додај уште 10000 и да возиш непазарџиска.

Отсутен IgorGunner

• Почетник
  • *
Имам Леон. Сакам да го сменам. 17000 Алфа 159? Дај биди озбилен.... Многу невкусна шега ;)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43967
  • Il Moderatore
Мојата 159 ја платив околу 15.000, вклучувајќи ги патот до германија, престој, рент-а-кар, патот назад со патарини и вињети, царина и давачки во државава. Може и некој денар фазла од 15.000 сосе регистрација и зелени картони... И не е со 5000км. CuoreSportivo159 исто така пред некое време зема 159 со мала километража, Ti опрема и го чинеше преку 20.000.

На балканов, освен во Грција, ретко може да најдеш убава сочувана 159. Ај дизели и ги има, ама асални бензинци, ептен слабо.
Во Бугарија се` увезенки од западот, а кај Нас кршот од увезенкиите од Бугарија е увезен.
« Последно менување: 30 Октомври 2015, 18:56:50 pm Simo - Carrier159 »

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен TRPEE

• Редовен
  • Пораки: 1542
Одг:
« Одговори #8 на: 30 Октомври 2015, 19:43:43 pm »
Sum gledal 159 pod 10000eur vo dobri sostojbi. Sea ne bea so po 20000 ali prilicnio bea ocuvani so mnogu mali zabeleski vo interierot od koristenje.
E sea ova cenava megu 15000 i 20000 mi mati pamet.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43967
  • Il Moderatore
За мене најбитно е да е сочуван ентериерот. Механичките работи ќе се доведат во ред. Со уништен ентериер, дури и малку километри да има, ќе се осеќаш како во старо ауто (ем набрзо ќе почнат и механичките проблемчиња, па никад нема да го средиш ентериерот).

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен MarkoS

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 207
За 7000 купи Голф џам очуван :)

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
Малко, колку годинки напуни, ај кажи му на чичо, со пстиња ..

:D

Отсутен Bauer

• Редовен
  • Пораки: 1223
Имаше една струмичка по огласи ок ко да беше

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
Баш за таа пишаа дека и пуклнал картер ..

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14225
http://reklama5.mk/AdDetails?ad=1735306

Не ја знам ама изгледа добро.