Автор Тема: Кој за што колку платил?  (Прочитано 85735 пати)

Отсутен stig

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 933
Одг: Кој за што колку платил?
« Одговори #285 на: 26 Април 2012, 12:58:23 pm »
Затоа радо си возам халогенки ;) кога ќе дојде цената на ксенон сијалици да е нормална тогаш ќе возам ксенони. Значи сијалица било на која и да е кола треба да може да се смени  на бензинска и да не кошта рака и нога заради тоа што директно ја загрозува безбедноста ако имаш неисправен фар или уште полошо 2 та ќе останеш in the middle of nowhere.

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #286 на: 26 Април 2012, 13:33:23 pm »
Edno vreme trwbase da nosis rezerva sijalici vo kola..

Отсутен AUDI

• Редовен
  • Пораки: 2244
« Одговори #287 на: 26 Април 2012, 15:06:48 pm »
@Bugar

Сеатот беше 2.0 тди со 170 коњи(фр) и само 70 000км.

@Deni
Мислам дека уште како опрема во кола да носиш сет сијалици,мислам дека е казниво ако немаш.

Но што правиме кај оние возила како што погоре напоменав на пасат на кој за да смениш ксенон ламба треба браник да вадиш и фар па да ја замениш.Џабе ке носиш резервна кога неможеш да ја сменеш...
Drink Russian, Drive German, Wear Italian, Kiss French, be MACEDONIAN!!!

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34295
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #288 на: 26 Април 2012, 15:13:28 pm »
Но што правиме кај оние возила како што погоре напоменав на пасат на кој за да смениш ксенон ламба треба браник да вадиш и фар па да ја замениш.Џабе ке носиш резервна кога неможеш да ја сменеш...

Ништо, треба да се забранат и да не поминуваат на хомологација. Ама каде има сила и криминал нема правдина. Затоа VW цвета.

Присутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20804
« Одговори #289 на: 26 Април 2012, 15:16:36 pm »

Ништо, треба да се забранат и да не поминуваат на хомологација. Ама каде има сила и криминал нема правдина. Затоа VW цвета.

Па па па...
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #290 на: 26 Април 2012, 15:17:35 pm »

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #291 на: 26 Април 2012, 15:40:50 pm »
ABe Falanga, sto imas tolku protiv W?

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #292 на: 26 Април 2012, 15:45:17 pm »
ABe Falanga, sto imas tolku protiv W?
Кој нашол да праша....

Али кога сме веќе тука имам некои сознанија за нивниот бизнис модел кој е уникатен во автомобилската индустрија и кој многу ме нервира. Зборувам за менаџментот на ФВ. А колите ме бендисуваат дизајнерски многу, сакам конзервативни пристапи. Само малку сум разочаран од возилава окулу мене. Уште да не беа толку многу расипливи ќе бев фанатичен како Дени :) А едно време бев... секако како бивши сопственик на Буба 1300

Отсутен Dzo

• Сениор
  • Пораки: 3030
  • GTI®
« Одговори #293 на: 26 Април 2012, 15:48:40 pm »
Na alfata i uste nekoi koli koi mi padnale vraka xenon sijalica se menja kako  od sala...

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44369
  • Il Moderatore
« Одговори #294 на: 26 Април 2012, 19:19:33 pm »
Да не го барам законот, но знам дека прочитав таму дека и кај нас како и во Европа, оние кои имаат ксенон светла не треба да имаат резервни за нив. Исто како и оние со ЛЕД кластери. И да, на 166-ка е pussy smoke менувањето на ксенони ;)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен AUDI

• Редовен
  • Пораки: 2244
« Одговори #295 на: 26 Април 2012, 20:06:50 pm »
Затоа пак на фиат стило ламбите се смрт,ја креваш колата со дигалка,вадиш предна гума,вадиш некоја пластика под крило,па менуваш ламба.
Drink Russian, Drive German, Wear Italian, Kiss French, be MACEDONIAN!!!

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
« Одговори #296 на: 26 Април 2012, 20:12:18 pm »
@Audi izgleda Seatot imal maka odnosno fraerot ili tiplkata lozele crvena nafta ili onaa od lokomotiva pa zatoa diznata riknala. Nisto strasno de -800 EUR. Ama ne pravilno zasto treba da se smenat SITE 4 ! Taka ne se isto iznoseni site i posle strada motor (Toyota Landcruiser 3.0D4-D - si pati od istiot problem ama samo na Balkanot).

Samo ne sfakjam aj za A klasa mi e jasno tesko se menja sijalica ama na stilo be ili Passat me cudi. 90% kolite za menjanje na sijalica trebaat ne povekje od 5-6 minuti.

Plus novite koli imaatindikacija na pregorena sijalicka (mada se prai lesno i kaj sekoja kola od Fico do Mercedes).

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4398
« Одговори #297 на: 26 Април 2012, 20:41:09 pm »
Cudno e zasto sum gledal sijalicki po 120-150 denari. Montazata mozes i sam.  Ako e nekoja specijalna togas moze i da e opravdana cenata.
сијалица за средно светло е.ја незнам друже пластиката да ја отворам од фарот,не па да ја сменам сијалицата:)
не викам дека неможам да пробам,ама зашто да се заебавам да се прљам,да поебам успат можда 2-3 сијалици од по 300 денари

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44369
  • Il Moderatore
« Одговори #298 на: 26 Април 2012, 21:22:27 pm »
Затоа пак на фиат стило ламбите се смрт,ја креваш колата со дигалка,вадиш предна гума,вадиш некоја пластика под крило,па менуваш ламба.
(цитирано од топшоп): НО ТОА НЕ Е СЕ` :D ако треба да смениш магленка, без браник и фар вадење не поминуваш :) Јас така менував и средни, и долги, зошто не е лесно поткрило да вадиш а и нема секој двостолбна дигаклка во двор :D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #299 на: 26 Април 2012, 22:01:49 pm »
@Симо: Ама па понекогаш па си викаш ту што не е прегорена сијалица па да го раштрафам малце кога те пука досада у недела сабајле признај.
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“