Автор Тема: Кој за што колку платил?  (Прочитано 78156 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43710
  • Il Moderatore
Одг: Кој за што колку платил?
« Одговори #300 на: 26 Април 2012, 22:12:56 pm »
Тука е алфата против досада. ;D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен proff

• Редовен
  • Пораки: 1441
  • no comment at the moment
« Одговори #301 на: 28 Април 2012, 15:30:21 pm »
Стабилизатори за Astra G- 600 ден./парче
Иста грешка неможиш да повториш два пати. Вториот пат тоа не е грешка туку твој избор!

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7056
« Одговори #302 на: 28 Април 2012, 16:30:55 pm »
Репарирани предни амортизери за Алфа 147 во Авто Мобил

2 х 2100 ден со 24 месеци гаранција ;D

Стабилизатори (незнам и јас зошто ги сменив, добри беа фабричките) Birth

2 x 660 ден

... to be continued :D ;D со горни виљушки и задни гуми

БОНУС: регистрација ~ 200 евра (авто одговорност 7300 ден, технички 4400) ;D ;D ;D

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29665
    • CARclub.mk
« Одговори #303 на: 28 Април 2012, 17:09:20 pm »
Баш пиши импресии од амортизерите. Дечките во Авто-Мобил одлично си работат.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #304 на: 02 Мај 2012, 18:25:01 pm »
Денес бев во авто-мобил, да договорам репарација на моите, цената е 2400 за репарација со нова метода со гас, а 1800 за нормална репарација.
Им ја кажав прикаската дека на технички пред година ги тестирав и дека предните беа добри, а задните имаа голема разлика.
Ја турија на тестер, испадна дека и предни и задни се во одлична форма и немам потреба за репарација. За дијагностика не ми земаа пари. Уште еден + за Авто-Мобил!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #305 на: 02 Мај 2012, 18:28:15 pm »
Колку % ти покажаа?

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #306 на: 02 Мај 2012, 18:30:44 pm »
77% предни, задните 77% со 74%

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8124
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #307 на: 02 Мај 2012, 20:20:30 pm »
Денес бев во авто-мобил, да договорам репарација на моите, цената е 2400 за репарација со нова метода со гас, а 1800 за нормална репарација.
Им ја кажав прикаската дека на технички пред година ги тестирав и дека предните беа добри, а задните имаа голема разлика.
Ја турија на тестер, испадна дека и предни и задни се во одлична форма и немам потреба за репарација. За дијагностика не ми земаа пари. Уште еден + за Авто-Мобил!
Репарација 2400??? колку би коштале нови?
Нели Зеро ти викаше никогаш репарираните нема да го имаат ефектот на нови...

Чисто информативно :)

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #308 на: 02 Мај 2012, 20:23:44 pm »
Не сакаш да знаеш за 166-ка колку се нови :) А овие ако викаат дека имаат технологија за репарирање со гас - why not! Ама на крајот на краиштата, амортизерите ги тргам на страна уште барем една година, идемо даље, средување на задно и предно вешање ;)

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #309 на: 04 Мај 2012, 22:29:35 pm »
4.000 денари репариран заден трап. Сега веќе поголем дел од задните гуми лежи на асфалт. Колата драстично подобро се однесува по кривини ;D

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
« Одговори #310 на: 04 Мај 2012, 23:06:45 pm »
Со здравје да си се возиш. Што менуваше, кој производител, каде

Јас сменив вилушките предни Биртх комплет 4к и нешто и центрирав предница на илинденска на Хантерот, 500 ден

Отсутен Dzo

• Сениор
  • Пораки: 3030
  • GTI®
« Одговори #311 на: 05 Мај 2012, 01:27:21 am »
промена на 4 спирали, и центрирање комплет 1200денара :)

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #312 на: 05 Мај 2012, 08:57:05 am »
Со здравје да си се возиш. Што менуваше, кој производител, каде

Јас сменив вилушките предни Биртх комплет 4к и нешто и центрирав предница на илинденска на Хантерот, 500 ден
Однесов на мајстор - што сменил - сменил! нити се замарав со производители нити точно кои компоненти се променети. Чисто од радозналост, ќе „клекнам“ под кола кога ќе ја носам на центрирање денес, да видам што сменил. Некогаш немам врееме за губење да бркам вакви или онакви производители, се надевам дека ќе биде добро барем 50-60.000 км. 

За предните веројатно ќе одам со оригинал алфа/trw, ќе видиме..

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 7826
  • Плинаш!!!
« Одговори #313 на: 05 Мај 2012, 17:28:50 pm »
Авто мобил си се супер. Пред 3 години земав од кај нив нови предни амортизери и еве ден денес си се топ. Пред да ми истече гаранцијата од 2 год. ми пратија писмо да одам кај нив во сервис да ми ги проверат амортизерите и доколку има некакво оштетување на амортизерите ке ми бидат заменети бесплатно со нови.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54985
  • Махер
« Одговори #314 на: 05 Мај 2012, 20:53:08 pm »
Може од авто мобил да се набават пониски спирали и амортизери? Нудат нешто такво?