Автор Тема: CARclub Тест: Skoda Superb 2.0 TDI  (Прочитано 21708 пати)

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 13932
Одг: CARclub Тест: Skoda Superb 2.0 TDI
« Одговори #60 на: 29 Октомври 2015, 16:55:41 pm »
Според мене едно од најдобрите ако не и најдоброто возило цена/квалитет/комоција.

Секоја чест за Шкода.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43722
  • Il Moderatore
« Одговори #61 на: 29 Октомври 2015, 17:12:49 pm »
Built quality не се есапи само по материјалите. А и тие колку се одлични, треба да се види со тек на експлоатција. Со пипање, галење и стискање, на кола не се оценуваат материјали. Исто како и амортизација што не се проверува со притискање на предно крило према земја.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
Одг: Одг: CARclub Тест: Skoda Superb 2.0 TDI
« Одговори #62 на: 29 Октомври 2015, 17:46:31 pm »
Сепак се работи за Шкода, се приметува уште од фотографиите и со квалитетот на изработката е назад од VW.
Го следам форумов подолго време откако почнав да размислувам да поседувам Октавија, општиот заклучок е дека Шкода е извикан бренд и дека не треба да се споредува со VW и Audi.

http://www.briskoda.net/forums/topic/250208-superb-build-quality/

Заклучокот за новото возило го вадиш од фотографиите и од форум на кој се збори за 11-12 генерација?
Jas gledam Skoda od toa godiste, 2012 give or take, zatoa toj link konkretno. Se nadevam deka ovaa generacija se podobreni so kvalitet.

Отсутен Darko_sk

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 96
« Одговори #63 на: 29 Октомври 2015, 18:02:22 pm »
Точно дека build quality не може да се утврди од еден тест со 500 км, али имајќи предвид дека сум се возел со таксистиве во Октавии и сите се со 300к + поминати километри, а внатре е на задоволително ниво (како и секоја 10+ години), не гледам причина зошто некој би се сомневал во build quality на Skoda. Значи збориме за такси возила кои секојдневно се експлоатирани максимално со различни возачи, внатре пушено и веројатно со сомнителна (во смисол нередовна) сервисна историја.

А кога збориме за сомнителен build quality видете ги Renault Fluence такси возилата. Моделот (колите) се колку стари..5-6 години (?!), а кај некој што сум се возел се забележува внатре поголема амортизираност од на пример постара Октавија.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
Одг:
« Одговори #64 на: 29 Октомври 2015, 18:07:06 pm »
Zar ostanaa uste taksi oktavija? Nekako ne gi zabelezuvam. A fluensite se stvarno krsh

Отсутен Darko_sk

• Јуниор
  • **
« Одговори #65 на: 29 Октомври 2015, 18:11:48 pm »
Се наоѓаат од првата генерација и фејслифтот на првата по некое. Втора генерација Октавија такси возила мислам дека се многу ретки сега или се лажам (?!), не знам. Инаку да, во глобала се поретки од претходно. Ги заменија со Рапид. :D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54990
  • Махер
« Одговори #66 на: 29 Октомври 2015, 19:18:20 pm »
Според мене едно од најдобрите ако не и најдоброто возило цена/квалитет/комоција.

Секоја чест за Шкода.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #67 на: 29 Октомври 2015, 19:46:40 pm »
Хаха, Дени, ја мислам една група луѓе овде можете да основате религија или култ тзв: VAG religious cult :D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54990
  • Махер
« Одговори #68 на: 29 Октомври 2015, 19:53:39 pm »
За колава нема простор за муабет. Да ми кажеш за Тигуан или Туран рецимо дека сум рекол, па на некој да му е тапа - пеки. Ама за оваа нема многу-многу простор за маневри. Едноставно за мене е перфекција.

И би сакал да ми е следна кола. Не дека ова е нешто нов и тазе муабет. :)

Отсутен Darko_sk

• Јуниор
  • **
« Одговори #69 на: 29 Октомври 2015, 19:58:27 pm »
Инаку кога сме кај build quality може некој да направи разлика помеѓу interior quality на Леон и Октавија?

Неодамна се возев во нов Леон и приметив дека во Октавијата во интериерот како маааалку да е повеќе посветено на деталите. Имено storage просторот (оној простор за шишиња и разни тракатанци оставање) во вратите и просторот каде што е ЦД плеерот (касетатата на совозачкото седиште) кај Октавија е обложен со мека површина, додека во Леонот беше чиста пластика. Исто така над менувачот кај Октавија просторот се отвора и затвора (значи со капак е), додека кај Леонот е само "дупка". Инаку и двете коли беа со исто ниво на опременост.

Малку забегав од темата. :)

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
  • Пораки: 4194
« Одговори #70 на: 29 Октомври 2015, 20:00:57 pm »
Едно прашање, дали и на овој кога менуваш брзини се слуша тој типичен ВАГ звук ко да се тркала некоја кугла внатре во мењачот?
Alfa Romeo 166 is one of only three cars that have "that special thing" !!! 
-J.Clarkson

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #71 на: 29 Октомври 2015, 20:10:21 pm »
За колава нема простор за муабет. Да ми кажеш за Тигуан или Туран рецимо дека сум рекол, па на некој да му е тапа - пеки. Ама за оваа нема многу-многу простор за маневри. Едноставно за мене е перфекција.

Остави нешто и за наредниот модел мајку му....
Иначе е врвот на фациве моментално Супербов. Требаше полиција вакви возила да земат. Ептен ќе беа Хард кор.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 10963
  • 430i
« Одговори #72 на: 29 Октомври 2015, 20:57:13 pm »
На колава единствена маана и е што е преголема. Греота е со ова да се мачиш низ Скопје. Директорско ауто.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11741
  • Архитект
« Одговори #73 на: 30 Октомври 2015, 00:10:26 am »
Уште постои чадор во вратата?

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
« Одговори #74 на: 30 Октомври 2015, 00:17:29 am »
Мислам дека Ролс Ројс одлучија да не ставаат, па и од Шкода рекле дека нема ни они ;D
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.