Автор Тема: CARclub Тест: Skoda Superb 2.0 TDI  (Прочитано 21712 пати)

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
Одг: CARclub Тест: Skoda Superb 2.0 TDI
« Одговори #45 на: 26 Октомври 2015, 15:51:14 pm »
Пу, статива :)

Присутен Darko_sk

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 96
« Одговори #46 на: 26 Октомври 2015, 20:27:33 pm »
Јас бев под некои импресии кои ми ги склопивте тука дека во Октавија на пример позади има многу место за нозете.
Епа нема. Предните седишта на Октавија се така лошо дизајнирани што стапалата не можеш да ги пикнеш под нив, а со тоа и позади нема доволно место за при подолги патувања. Баш рутата Скопје-Прага ја поминав со некои 200-300км на задно седиште. Се прекршив шпзади на задно седиште во Октавија, толку катастрофално решена внатрешност.

Супербов изгледа подолг, баш меѓу предните и задните седишта како да е заварен ушпте пола метро лим и претпоставувам дека го нема проблемот како во Октавија.

хм.. еве слики од кај мене

совозачкото седиште е малку спуштено наназад, баш онака направено за крузање кога се седи и позади него некој со 1.80+ висина кога би седел може би му било маалку тесно (за женско не би имало никаков проблем). пoзади возачкото седиште, ако нешто недостастува, тоа секако не е доволен простор. :)

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54990
  • Махер
« Одговори #47 на: 26 Октомври 2015, 20:31:26 pm »
За малце помислив дека за Суперб рече дека нема место позади со налегнато седиште...

...после гледам октавија на сликиве. Добро е.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #48 на: 26 Октомври 2015, 20:41:49 pm »
Јас бев под некои импресии кои ми ги склопивте тука дека во Октавија на пример позади има многу место за нозете.
Епа нема. Предните седишта на Октавија се така лошо дизајнирани што стапалата не можеш да ги пикнеш под нив, а со тоа и позади нема доволно место за при подолги патувања. Баш рутата Скопје-Прага ја поминав со некои 200-300км на задно седиште. Се прекршив шпзади на задно седиште во Октавија, толку катастрофално решена внатрешност.

Супербов изгледа подолг, баш меѓу предните и задните седишта како да е заварен ушпте пола метро лим и претпоставувам дека го нема проблемот како во Октавија.

хм.. еве слики од кај мене

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

совозачкото седиште е малку спуштено наназад, баш онака направено за крузање кога се седи и позади него некој со 1.80+ висина кога би седел може би му било маалку тесно (за женско не би имало никаков проблем). пoзади возачкото седиште, ако нешто недостастува, тоа секако не е доволен простор. :)

Ахаа, тоа биле отворите кај што дува за нозете. Јас па се прашував што е тоа што пречи да си ги поставиш нозете нормално. За некој со број 40 нема да биде проблем :)

Присутен Darko_sk

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 96
« Одговори #49 на: 26 Октомври 2015, 21:01:27 pm »
Eпа јас 41/42 носам и неам проблем. За некој со 45+ број веројатно би било проблем. Ти ја разбирам поентата. :)

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22218
« Одговори #50 на: 26 Октомври 2015, 22:52:05 pm »
И јас..иако е убава Шкодава за парите и солиден избор за "новo си е ново" ликовите со не толку длабок џеб.
Плус навечер сите ќе мислат дека возиш Ауди.

Избор бр.1...  :)

дечки да не се лажеме, оваа цена е за македонец со длабок џеб. Со не толку длабок се купува кола на старо за една третина од оваа сума, или истата сума се дава за учесство и се зема кредит за нешто до кај 14/15к евра

Низ Скопјево има повеќе А5 ки и А7 мици него ли Октавии и Суперб.
Опасни сме ние, остај ти...ако цвикаме.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29671
    • CARclub.mk

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #52 на: 29 Октомври 2015, 16:06:58 pm »
Осим моторот, кој е преслаб за лимузина од ваков калибар, ништо не би мењал. Претходниот модел дизајнерски ко што рече Марче Чварче не беше баш, ова погодено максимално. Ова го купуваш негде на 52-53 години и тоа е тоа ...

Иначе кадаров зборува за тоа дека се работи за кола на метро, задниот дел неприфатлив, но за 26 000 евра од овој агол и немора да се гледа

« Последно менување: 29 Октомври 2015, 16:12:19 pm Cuore Sportivo »

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 8961
« Одговори #53 на: 29 Октомври 2015, 16:12:02 pm »
за мене искрено не му фали ништо и на моторот, не е воопсшто слаб.

забрзување одлично, крајна брзина исто, плус 340Nm, барем за мои потреби или за некој со фамилијарни потреби сосема доволно

како целина колава е погодена, шо да ти распраам :D

ако направам 3 деца ја земам во предвид сериозно :D

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #54 на: 29 Октомври 2015, 16:32:12 pm »
Сепак се работи за Шкода, се приметува уште од фотографиите и со квалитетот на изработката е назад од VW.
Го следам форумов подолго време откако почнав да размислувам да поседувам Октавија, општиот заклучок е дека Шкода е извикан бренд и дека не треба да се споредува со VW и Audi.

http://www.briskoda.net/forums/topic/250208-superb-build-quality/

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
« Одговори #55 на: 29 Октомври 2015, 16:34:38 pm »
Си има зашто Шкодата е поефтина од другите, иако за парите најверојатно е супер кола.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #56 на: 29 Октомври 2015, 16:36:16 pm »
за мене искрено не му фали ништо и на моторот, не е воопсшто слаб.

забрзување одлично, крајна брзина исто, плус 340Nm, барем за мои потреби или за некој со фамилијарни потреби сосема доволно

како целина колава е погодена, шо да ти распраам :D

ако направам 3 деца ја земам во предвид сериозно :D

Не само што е ептен погоден туку и потрошњата му е она кое мене највеќе ме привлекува. Јас да ја имам маста ќе и ја извадам од возење. А чат пат и нафта ќе и сипам.

Отсутен 386ka

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 873
  • Am386 DX/DXL-40
« Одговори #57 на: 29 Октомври 2015, 16:40:40 pm »
Сепак се работи за Шкода, се приметува уште од фотографиите и со квалитетот на изработката е назад од VW.
Го следам форумов подолго време откако почнав да размислувам да поседувам Октавија, општиот заклучок е дека Шкода е извикан бренд и дека не треба да се споредува со VW и Audi.

http://www.briskoda.net/forums/topic/250208-superb-build-quality/

Заклучокот за новото возило го вадиш од фотографиите и од форум на кој се збори за 11-12 генерација?

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16719
  • Keep it 100
« Одговори #58 на: 29 Октомври 2015, 16:49:59 pm »
Одлични се материјалите во новиов Суперб, не се приметува разлика со Пасатот. А за простор да не правиме муабет, можеби само лимузинските верзии на некои модели да имаат повеќе.

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #59 на: 29 Октомври 2015, 16:53:51 pm »
Одлични се материјалите во новиов Суперб, не се приметува разлика со Пасатот. А за простор да не правиме муабет, можеби само лимузинските верзии на некои модели да имаат повеќе.
Никаква разлика нема.