Автор Тема: Брисачи  (Прочитано 418443 пати)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
Одг: Брисачи
« Одговори #930 на: 28 Декември 2014, 09:31:29 am »
Кои се тие праксис што ги фалевте за ич пари? Вчера видов во Лукоил имаше некои Аир1, некои Аир8, и некои трети ваљда. Кои се тие што не се тешко срање?

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44959
  • Il Moderatore
« Одговори #931 на: 28 Декември 2014, 09:33:14 am »
Air 8 се „фалените“. Иако некои викаат дека Air1 се исти, мислам дека не се, земав за Стилото еден Air1, наместо стариот Air8, кој почна да рипка на горниот ќош по малку, и мислам дека е со полош квалитет од Air8.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5850
« Одговори #932 на: 28 Декември 2014, 09:41:13 am »
Не се бааш исти, има малку разлика во гумата вака на лик, али иам напраено споредба исто бришат верувајте. Овие Аир8 се поскапи ради адаптерите.

Како брисачите?
Абе ја само за инфо ги стаив. Уште тераат Праксисот кај мене, не фрлам пари :) Ако почнат да забушаваат ќе си ги земам овие.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44959
  • Il Moderatore
« Одговори #933 на: 28 Декември 2014, 09:59:41 am »
Местото за фиксирање на шипката кај Аир1 ми е некако „поклимаво“ од оноа кај Аир8. Кај Аир8 е некако поробусно. Исто и гумата е другачија и не е заштитена со додатно пластиче.. Има разлики, не е дека нема...
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Nakolce

• Редовен
  • Пораки: 2310
  • Имигрант
« Одговори #934 на: 28 Декември 2014, 11:38:01 am »
Јас пред една година ставив аир 1 и еве ги сеуште си бришат како што треба. Ако нема многу вода знае да остави по некоја текна линија ама не е многу приметлива...

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7241
« Одговори #935 на: 28 Декември 2014, 12:46:34 pm »
Јас кај и да е пред да тргам надвор од СК сакам да ги сменам брисачите Аир 8, тераа година, оа би сакал да гипробам тие Алка во Карнер или Самад продаваа исто некои брисачи па и тие во комбинација ми се.

Отсутен velkov

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 637
« Одговори #936 на: 28 Декември 2014, 13:55:10 pm »
во последно време не сум задоволен од аир 8 на аудито после 1 месец почнаа да остават линии... не лепат убаво на стаклото

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #937 на: 28 Декември 2014, 17:23:38 pm »
јас ке испопљукам малку по ПРАКСИС... среќа што сум понекогаш фрик за тоа прашање, кога чувам резерва од се... значи купив праксис пред 3-4 месеци. од лукоил или окта беше, не ме фаќајте за збор. “старите“ бришачи (шампион, купени вкарпош 3 во едно продавниче) кои покажаа по 1 цртичка на бришење ги ставив во кутија и во гепек.. денес на ова невреме, на автопат -4 степени, снег истура, стаклото мрзне, се доведов до ситуација да гледам низ долното ќоше на шофершајбната и тоа само што излегов од тетово. застанав, ги исчистив гумиците, тргнав мразот цел и продолжив... после 10-тина километри пак истото... едноставно гумиците се укрутуваа до крај... на бензинската лукоил мислам пред скопската патарина, застанав пак, ги извадив старите бришачи и до скопје више немав никаков проблем...  извозев уште 30-тина километри и немав проблем...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Присутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11884
  • Архитект
« Одговори #938 на: 28 Декември 2014, 20:37:52 pm »
Јас кај и да е пред да тргам надвор од СК сакам да ги сменам брисачите Аир 8, тераа година, оа би сакал да гипробам тие Алка во Карнер или Самад продаваа исто некои брисачи па и тие во комбинација ми се.

Купи си Champion од продавничето карши универзална. Не испитувај евтини бришачи.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #939 на: 28 Декември 2014, 21:01:47 pm »
Каде спроти универзална, кај неуромедика или?

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6213
  • 69
« Одговори #940 на: 28 Декември 2014, 21:17:15 pm »
Од брисачи само BOSCH.
Ако некој успее да си најде оригинални, нема да згреши со изборот.
Valeo, Champion се тоа можам да ставам во една корпа. Скапо а ништо специјално.
Feral не се лоши, еве колега ги вози и онака, баш е задоволен од нив.
Јас имам Praxis и 1 и 8, едните се од 150 денари и еве ги ги терам година ипол, нормално колата ми е во гаража, а другите ми се од поскапите на другата кола, она стои надвор и се неколку месеци. И тие се се уште Ок. Ке видиме дали ке истераат до пролет.
Претходните Valeo  ме тераа две ипол години и се распаднаа, а Champion-от после два месеца почнаа да оставаат линии и после година ипол односно еве нека се две се разградија како да се намерно така направени :)
И подобро на една година да си купувам поефтини брисачи него да имам едни поскапи кои ке се распаднат :)
Што знам, тоа е тоа...
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Filip_90

• Редовен
  • Пораки: 1839
  • VW Golf 5 1.9 TDI
« Одговори #941 на: 28 Декември 2014, 21:36:43 pm »
Air 8 се „фалените“.
А зошто незнам, бар кај мене од прв ден рипаат и не бришат (гррррр). Иначе мислам дека овие аир 8 се со 8 приклучоци, а аир 1 се со еден па затоа се поевтини, а исто срање се.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6213
  • 69
« Одговори #942 на: 28 Декември 2014, 21:39:04 pm »
Не е само тоа. Убаво си кажа Симо. Гумичките се различни.
Помеки се драстично на 8-цата, одколку на кецот.
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7477
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #943 на: 28 Декември 2014, 21:52:04 pm »
Најубаво е да се организираме да земеме цела кутија метлици бош на метража?

Отсутен Filip_90

• Редовен
  • Пораки: 1839
  • VW Golf 5 1.9 TDI
« Одговори #944 на: 28 Декември 2014, 21:54:10 pm »
Па тогаш јас сум баксуз, пошто од првиот ден рипаат... а ете за утеха после пола година се исти како првиот ден, не бришат полошо :D
А и јас сум за метлици, кај има квалитетни?