Автор Тема: Брисачи  (Прочитано 418061 пати)

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4591
Одг: Брисачи
« Одговори #900 на: 26 Октомври 2014, 21:18:18 pm »
ќе рикне така моторчето :))

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5850
« Одговори #901 на: 26 Октомври 2014, 21:19:34 pm »
Во книгата кај мене, упатството пишува да не се држи повеќе од 10 секунди прскалката :) Иначе земи црево едно дувни и повлечи, као зелка коа преточуваш исто ;D

Отсутен ScarfaceMkd

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 197
« Одговори #902 на: 26 Октомври 2014, 21:21:22 pm »
А 100 пати по 10 секунди? :)

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6221
« Одговори #903 на: 26 Октомври 2014, 21:22:38 pm »
Јас го откачивам цревото долно на моторот и pо слободен пати си истекува тоа шо е останато.

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4591
« Одговори #904 на: 26 Октомври 2014, 21:25:37 pm »
Иначе земи црево едно дувни и повлечи, као зелка коа преточуваш исто ;D
има ко саќе кај мене,незнам дали се вади па да пробам така,или како што пиша Влатко.А скоро до горе ми е пуно резервоарчето,собира 4-5 литри

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6221
« Одговори #905 на: 26 Октомври 2014, 21:43:59 pm »
се вади и тоа саќето,ама ако ти е приступачно моторчето откачи му го цревото и ќе истече по слободен пат.

Отсутен Allexxander

• Сениор
« Одговори #906 на: 26 Октомври 2014, 22:16:36 pm »
Ехх да имаше барем нешто приступачно кај мене  :D За мењање сијалица предница растурам  ;D Иначе ова средствово ме чуди како подмрзнало, прв пат ставам глазер летно е да ама ипак, на овие температури други што сум купувал не ми замрзнувале, башка у гаража ја чувам колата и т е не помалку од 10 степена според сегашниве надворешни.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11156
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #907 на: 28 Октомври 2014, 14:43:51 pm »
Бешов преѓе, зедов :)

Valeo Silencio x-trm - 2900-10%=2600 бона.

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Асални брисачи си коштаат пари. Башка си има разлика од тип на возило и тип на бришач.
Оние што ги спомнувате за 300ден. за Леонот се 1000ден., истите.
Си дадов слобода овојпат да не експериментирам, туку да си земам она што вреди, башка фабрички. Искуствата, кога ќе дојдат за мењање ;)

Искуствата се тука.Не штедете на бришач. Поскапо ќе ве фати.

Се цитирам сам себе пошто брисачиве што ги земав горе, издржаа 3 години. Уште бришат задоволително, левиот е супер, десниот почна да остава траги, може комотно да изгураат и зимово, па да ги мењам.

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7477
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #908 на: 28 Октомври 2014, 17:12:02 pm »
Нема потреба да се фрлаат пари за скапи брисачи.

Банана или аеро пр. пар праксис 300 или 600ден. една сезона да ти истераат си во ќар, а ќе истераат.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11156
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #909 на: 28 Октомври 2014, 17:14:04 pm »
Прочитај погоре. Аеро, Праксис, пред 3 години беа 1000 ден. пар за Леонот, сега не сум се заинтересирал.
Пресметај го ќарот.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30618
    • CARclub.mk
« Одговори #910 на: 28 Октомври 2014, 18:15:47 pm »
Кај мене на Леонот кинеските „банана“ брисачи издржаа две недели. После земав едни други кај Ате, исто кинески, малку поскапи (не Ферал) и издржаа сезона и ситно. На Голфот (скоро три години) си тераат фабричките. Кога ќе дојде ред да се мењаат најверојатно пак ќе си добие фабрички.

За да не се заебавам.

Отсутен Allexxander

• Сениор
« Одговори #911 на: 28 Октомври 2014, 18:41:30 pm »
Не знам бе луѓе како ви издржуваат толку малку бришачите, 2 недели? Шо им праите? Па треба на нецелосно одмрзната шофершајбна да ги пуштат цело време за да отидат за толку кратко. Ако уште на старт се со маана тоа е друг муабет веќе.

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 4130
« Одговори #912 на: 28 Октомври 2014, 18:41:52 pm »
Фабричките кој што ги добив со колата тераа 4 години, 3 тераа доста задоволително последната не ги биваше ама се утре другиден да сменам и ете. Вториве што ги возам сега се исто ОЕМ, ги купив од Порше некаде лани април/мај и врска си немаат со фабричките со кој што дојде колата, неколку класи полоши се. Најжалното е што врска си немаат уште од Мај/Јуни, значи една година истераа заменските ОЕМ бришачи, а лани зимото немаше ни снег ни мраз значи не се зафркнати од тоа. Сега за сега не вадат звуци ама бришат доста лошо, замачкуваат, линии... Сега треба да си порачам од нет некој зошто за мојава кола ептен тешко се наоѓа заменски брисач а не планирам пак да давам во Порше 2800 денари за бришачи кој траат исто како Праксис Аеро од 400 денари.
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30618
    • CARclub.mk
« Одговори #913 на: 28 Октомври 2014, 18:49:42 pm »
Не знам бе луѓе како ви издржуваат толку малку бришачите, 2 недели? Шо им праите? Па треба на нецелосно одмрзната шофершајбна да ги пуштат цело време за да отидат за толку кратко. Ако уште на старт се со маана тоа е друг муабет веќе.

Толку ги биваше. Рипаа по шофершајбна, мислам дека гумата беше премногу крута.

@Саше: Ради истата причина и јас почнав да гледам други алтернативи. Ме израдува Марјанот со Валеото.

Отсутен Filip_90

• Редовен
  • Пораки: 1839
  • VW Golf 5 1.9 TDI
« Одговори #914 на: 28 Октомври 2014, 21:31:43 pm »

Толку ги биваше. Рипаа по шофершајбна, мислам дека гумата беше премногу крута.

И кај мене Праксисот рипаат уште од второто бришење, незнам зашто ги утепаа од фалење :D Башка сега скоро ги земав, ни ладно виделе, ни снег ни лед...