Автор Тема: Искуства со враќање на километража и нивно откривање :)  (Прочитано 47336 пати)

Отсутен TylerMkD

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 310
За ова се расправав со татко ми, демек ако е убаво возена нема проблеми. Овие што препродаваат коли мислите се секираат дали е убаво возена или се секираат за што поголем профит?

Сите кршови се носат и средуваат кај нас, си признавам дека и јас се залетав по странски коли за „ефтини пари“, ама на крај сфатив дека на нашиве автомобили им ги враќаат километрите, не пак на странските. За наши да провериш е лесно, во 2013-та на 4 години стара кола (Лансер) открив во МакАутоСтар дека се враќани 15-30к километри само со споредба на претходен сервис.

Јас би ти препорачал да бегаш од странските...

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3869
Kilometrite spored mene nemaat vrska ako kolata e vozena po ubav pat i odrzuvana na vreme, golfot 5ka e 2008 go zemavme so 240 000 od germanija pred 3 god sega ima 300 000 i da ne go podrecam maka nema, ni krcka ni tropa i si raboti perfektno
Zaebi ti taa rabota 300 000km si se 300 000 km ne se 100 000km. Kako saka neka e odrzuvano ke si pocne ova ona da si otkazuva, voa da treba da se smeni noa da treba i kraj ke nema toa. Dodeka si smenil edno doslo vreme za drugo i... :o

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4394
не е муабетот дали се малце или многу 300К км,туку дали има шанси да се открие,и како тоа да се направи.
ја верувам дека се што се праи на колата се логира,и до тие логови имаат пристап само тие што треба да имаат,а не маалски мајстори.
дали и во овластен сервис може ова да го проверат незнам.и дали уопште е така како што мислам,сепак ќе треба некој стручен да одговори.

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6991
  • Бенве сие бенве
Kilometrite spored mene nemaat vrska ako kolata e vozena po ubav pat i odrzuvana na vreme, golfot 5ka e 2008 go zemavme so 240 000 od germanija pred 3 god sega ima 300 000 i da ne go podrecam maka nema, ni krcka ni tropa i si raboti perfektno
Zaebi ti taa rabota 300 000km si se 300 000 km ne se 100 000km. Kako saka neka e odrzuvano ke si pocne ova ona da si otkazuva, voa da treba da se smeni noa da treba i kraj ke nema toa. Dodeka si smenil edno doslo vreme za drugo i... :o
Тоа за фиат важи, за гољф не.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17780
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
Тоа важи за секоја кола на која се кратени кривини при сервисирање. Не Голф, Свети Голф Маченички да е, ако кратиш на одржување ќе му се ебе мајката.

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Бенве сие бенве
Одг:
« Одговори #35 на: 30 Јуни 2015, 17:58:50 pm »
Јас лично го купив од германија со сите извршени сервиси, продолжено е да се сервисира само со уље и филтри од австрија или италија. И стојам зад тоа дека километрите кај премиум возила немаат некоја голема улога.

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Бенве сие бенве
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=210536262&sortOption.sortBy=specifics.mileage&climatisation=&scopeId=C&isSearchRequest=true&zipcode=&zipcodeRadius=&adLimitation=&fuels=DIESEL&sortOption.sortOrder=DESCENDING&minMileage=150000&makeModelVariant1.makeId=900&makeModelVariant1.modelId=10&pageNumber=1

^Уште 150 000 ќе ги помине ко од шала

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=211483426&categories=Limousine&emissionsSticker=&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&doorCount=&airbag=&sortOption.sortBy=specifics.mileage&adLimitation=&climatisation=&isSearchRequest=true&fuels=DIESEL&emissionClass=&scopeId=C&sortOption.sortOrder=DESCENDING&vatable=&zipcode=&usedCarSeals=&minFirstRegistrationDate=2010-01-01&minMileage=150000&makeModelVariant1.makeId=17200&makeModelVariant1.modelId=47,48,49,50,51,52,53,54,55,56,57,58,59,60,61,62,177,64,178,66,179&pageNumber=1

Ја ова би го зел пред пиканто, а Роци шо викаш?

Готова е пред зарибување

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=211254251&airbag=&climatisation=&adLimitation=&export=NO_EXPORT&usedCarSeals=&fuels=DIESEL&emissionClass=&scopeId=C&isSearchRequest=true&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&vatable=&zipcode=&sortOption.sortBy=specifics.mileage&sortOption.sortOrder=DESCENDING&doorCount=&emissionsSticker=&minMileage=150000&makeModelVariant1.makeId=1900&makeModelVariant1.modelId=34&pageNumber=1

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=209104866&sortOption.sortBy=specifics.mileage&climatisation=&scopeId=C&isSearchRequest=true&zipcode=&zipcodeRadius=&adLimitation=&export=NO_EXPORT&fuels=DIESEL&sortOption.sortOrder=DESCENDING&minMileage=150000&minFirstRegistrationDate=2010-01-01&makeModelVariant1.makeId=1900&makeModelVariant1.modelId=11&pageNumber=1

бегајте подалеку од 2.0тди многу се расипуваат

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=211385084&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&climatisation=&scopeId=C&isSearchRequest=true&doorCount=&airbag=&zipcode=&emissionClass=&usedCarSeals=&vatable=&adLimitation=&categories=Limousine&emissionsSticker=&minMileage=300000&minFirstRegistrationDate=2006-01-01&makeModelVariant1.makeId=25200&makeModelVariant1.modelId=25,4&pageNumber=1

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
Да ти извади сервисна за Пасатчевооо............ Тефтер.

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Бенве сие бенве
Ќе праиме моабет ко ќе смениш неколку коли лично твои, што нови што стари, вака само инает тераш. Некој од алфистиве спомна за некоја 145ка, која што имала 400+ км и сменила неколку газди ппотоа и уште се вози. овие погоре ставени од мене да ги однесам кај прилепчанецот или кај даме и да ги ставам на 120 000км верувам дека ќе мислиш дека се реални и ќе ти се чинат добра понуда.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
Одг: Искуства со враќање на километража и н&#
« Одговори #39 на: 30 Јуни 2015, 18:34:42 pm »
Сакаш да ми кажеш дека кај Пасатов во неговите 485.000 километри е менувано само уље и филтри? Патем, Роци верувам не реферира само на мотор, туку на СИТЕ делови кои страдаат при нормална експлоатација на колата.

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Бенве сие бенве
сакам да ти кажам дека има уште возење во него, иако има толку километри

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
Боље кола со 200.000 поминати за 3 години отколку кола со 50.000 поминати за 10 години.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен zlatkoa

• Сениор
  • Пораки: 3298
Земи си го пасатот, однеси го нека ти ја вратат километражата на 80.000 и не му менувај ништо. Јер кола со 80,000 е нова и нема потреба да ја чепкаш. Ќар до гуша.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
сакам да ти кажам дека има уште возење во него, иако има толку километри

Ако е сервисиран како што треба, според фабричка спецификација, секако дека има. Значи нити еден закаснет/прескокнат сервис, масло и филтри со константен премиум квалитет, менување масло во менувач, сервисирање кочници според упатство (глицерин на максимум 2 години) и се останато. Така веќе може, така ќе има уште за возење.

А не она македонското, стигнала колата до 200.000 и мајстор Перо вика „тури мајсторе 10-40 уљенце, поефтино ти е а и погусто“...

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Бенве сие бенве
Земи си го пасатот, однеси го нека ти ја вратат километражата на 80.000 и не му менувај ништо. Јер кола со 80,000 е нова и нема потреба да ја чепкаш. Ќар до гуша.

до негде си и у право, има делови на старо, ќе излезе околу 6000е комплет со регистрација, повеќе опрема има од фул верзија фиеста и на крај при препродажба ќе изгубиш помалку отколку ти на фиестата, а најголема добивка е што се возиш во пасат, лимузина, а не мало градско возило.