Автор Тема: Искуства со враќање на километража и нивно откривање :)  (Прочитано 45590 пати)

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
Drugar donese Ford Mondeo 2002 mislam tdci li taka nekako znam dizel e direkt od  dojcland od badzanak mislam koj mu zivee tamo..Kolata ja plati ramno 1000 eura gore no toa ne e bitno autoto ima projdeno 380000km a da go vidis vnatre nadvor abre apoteka staklo vnatresnost  staklo nadvoresnost motorceto raboti kako saat.Baska ne e sminkano ne e praveno hemisko na nego..
Da go lapne prekupec nego da vrati kilometrazata na 120000km komotno nema teoretska sansa da go poznaes deka ima 380000 pominato premnogu zacuvano vozilce

Отсутен red dragon

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 51
Кај нас у Македонија не да се вракаат километражи растур се прави независно дали е на сајла или дигитални. Неколку случаеви што сам ги видел Форд Фокус 2001 продаден на 150 000 км, а реални 450 000 км од кај францускиот газда + (па колата била возена кај друг газда у франција,па бугарија приватно лице,па на плац и после кај нас увезена),друга кола голф 4 2002 166 000 км,а сервисна книшка од 2007 последни докази на сервис запишано 380 000 км па бог ти знае од 2007 до 2015 уште колку километража има.
Продажба на половни делови за Опел астра Ф !!!! За повеќе информации приватна ПП !!!!

Отсутен SaseMajstorot

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 508
Vrv na perverzijata, prodavam jugo so nepoznat broj sopstvenici, a nekolkumina seriozno me prasaa kolku ima pominato...

165 000 mu rekov... Si klimnaa so glavata potvrdno...

Kako e more mozno nekoj da e tolku glup da veruva deka na jugo preprodavano mu se znae kilometrazata...

Како Југо нема друго! - и поарно шо нема!

Отсутен tdejan

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 141
Лично мое искуство, кога сменав кондензатор на клима ме пратија на полнење на фреон кај еден сервис во аеродром, позади тобакото лево ко ќе се фати, не памтам фирма, дечките ми рекоа дека не работат со физички лица, само вака преку фирми шо му пуштаат (?!?).
Нема врска, таму дури чекав си дојдоа двајца со тахоа, му ги носи и му вели си знајш ти стандард, 160.000км - 180.000км ! Овај му вели нема проблем, знам шо како. Така да дека се враќа се враќа. Исто и кај него имаше волани и облоги за мењач, претапацирани средени.
Исто и кај маршер на сервис, дечко носи Вектра Ц, со стандардни 180.000км (бугарска), ја ставија на дијагностика, 480.000км покажа.
Барем ако е “македонска“ кола, дури била под гаранција мора да ја носел на овластен сервис 2-3 години, па ќе имаш некоја историја.
Со среќа

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9181
Vrv na perverzijata, prodavam jugo so nepoznat broj sopstvenici, a nekolkumina seriozno me prasaa kolku ima pominato...

165 000 mu rekov... Si klimnaa so glavata potvrdno...

Kako e more mozno nekoj da e tolku glup da veruva deka na jugo preprodavano mu se znae kilometrazata...

може си викаат, кој е толку глуп на југо да врака км

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7477
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
Колега зема Ц 270ка цди од славна паланка 2005год, 170 000 на тахо. Ја приклучив на дијагностика (од никола бб од форумов ја купив) последно долевање уље (колата нема шипка) на 400 и нешто илјади, овој змија го апна, боја смени :)

Пак добра км имал, некои за две-три години прават 400.000км.

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7477
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
Кога сме кај враќање на км нема шанси да се открие ако е вратена професионално, не само на бројчаникот туку и на неколку места во компјутерот каде се зачувува.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34225
  • Таков е животот... јебига
Аха.. ташак. Освен во фабрика или со промена на друг компјутер.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Миле како тврдиш како ти да си експерт во темава и 100% си сигурен а уствари врска ти нема муабетов ама ајде нека читаат луѓето...

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5840
Извинете малце оф топик. Ја не знам кој е тој шо купува кола од плац/препродавач увезена и мисли дека има реална километража. Па уште да се изненади и бои да мења.

Се додека не се купуваат домашни возила со познати километражи  и се се размислува според она: - Абе каков Swif( пример) за тие пари ќе зеам мерцедес од бугарија поефтин, 100 пати подобар избор е,  се дотогаш ќе ве апнува змија кога ќе дознавате дека има поминато 34 милиони километри.

Сведоци сме колку понови возила од прв газда, од пониска класа не можат да се продадат.

Скапи ви се домашните возила? Епа јебига, сервисната историја со фискални сметки и фактури, одржувањето и реалните километри се плаќаат другари. Епа поради тој наш менталитет затоа јас нема да ја огласам мојата кола, за да ми дојде некој копук и да ми спушта цени а ја сум двоел од себе да ја одржувам перфектно како што треба? Епа нема да може. Ако ја продадам ќе ја продадам на пријател кој знае како е одржувана а во меѓувреме купецот нека најде крш бемве со катаљарда километри, со среќа нека му е.

« Последно менување: 30 Јуни 2015, 11:53:04 am Allexxander »

Отсутен Leon-cist

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 781
  • .
за 100 евра има да ти ги избришат сите податоци на колата од еку-то. знам јас такви луѓе и тврдат дека нема експерт што може да ги открие......а и сум ги видел со мои очи и тоа одамна
VW MK-7 (1.6 тди)

Отсутен dejan.A

• Почетник
  • *
  • Пораки: 11
Извинете малце оф топик. Ја не знам кој е тој шо купува кола од плац/препродавач увезена и мисли дека има реална километража. Па уште да се изненади и бои да мења.

Се додека не се купуваат домашни возила со познати километражи  и се се размислува според она: - Абе каков Swif( пример) за тие пари ќе зеам мерцедес од бугарија поефтин, 100 пати подобар избор е,  се дотогаш ќе ве апнува змија кога ќе дознавате дека има поминато 34 милиони километри.

Сведоци сме колку понови возила од прв газда, од пониска класа не можат да се продадат.

Скапи ви се домашните возила? Епа јебига, сервисната историја со фискални сметки и фактури, одржувањето и реалните километри се плаќаат другари. Епа поради тој наш менталитет затоа јас нема да ја огласам мојата кола, за да ми дојде некој копук и да ми спушта цени а ја сум двоел од себе да ја одржувам перфектно како што треба? Епа нема да може. Ако ја продадам ќе ја продадам на пријател кој знае како е одржувана а во меѓувреме купецот нека најде крш бемве со катаљарда километри, со среќа нека му е.

Јасно е  дека ги враќаат, иначе кој е тој што ќе им ги купи со по 400 илјадарки (не за тие пари)...ич несакам да купам од плац затоа си барам нешто наше :D
Стара кола и млада жена бараат многу работа :D

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14422
Тоа е тоа. Законот ги штити таквите препродавачи.

Иначе шо не кажиш дека имаш дијагностика за Merc :D

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14517
  • Пудингот на шоферството
Има коли во Германија и со 150Ккм,а и со помалку само малку се посолени. :)
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6908
  • Бенве сие бенве
Одг:
« Одговори #29 на: 30 Јуни 2015, 14:20:58 pm »
Kilometrite spored mene nemaat vrska ako kolata e vozena po ubav pat i odrzuvana na vreme, golfot 5ka e 2008 go zemavme so 240 000 od germanija pred 3 god sega ima 300 000 i da ne go podrecam maka nema, ni krcka ni tropa i si raboti perfektno