абе уред сакам. нејкам преку телефон.
Апсолутно се слагам. Телефон е телефон, а ГПС е ГПС.
Патувам, пратам мапи, и оп, телефонот се прегреал...Не еднаш, него 100 пути ми се има тоа десено. Да не зборам дека нонстоп треба да биде на полнач закачен.
ЗОШТО?
Затоа што за 3 часа ке немаш батерија.
А ако работиш со телефонот, ке се сликаш!
И додека те навигира, не дај боже да ти зазвони некој...Се изгуби.
Онак си е човек кој работи со телефонот, и навигација му е потреба. Патува нонстоп, не сака да се замара со дркавци.
За мене навигација на телефон е играчка, која може да помогне во дадена ситуација. Ништо повеќе.
Само ние сме најпаметни со инсталирање на ГПС програми на телефони.
Нормално.
Онак, би ти препорачал да си погледнеш некое ново Гарминче и да си ги решиш проблемите...
Има често на акција за 4000 денари со доживотни апдејти на мапи и бла бла бла бла...
Половни уреди најчесто кои се продаваат или се издрндани, или немаат веќе подршка, или се преспори итн итн...
Сега скоро имав еден другар кој ми донесе Навигон, за кој едвај најдов некој фикс за да проработи. Го купил ефтино, 2000 денари, ГПС-от изгледаше прекрасно, али бее не употреблив. Прво имаше некој софтвер стар 5 години, модел 7 години, па не наоѓаше никаков сателит. После тоа успеав да го средам да наоѓа сателити, ама мапите кои можеа да се инсталираат беа без ниедна улица во Скопје. Јеботе ГПС-от. Апдејти нема, не подржува, а спор беше ко виндоус 7 на пентиум 3-ка.
Така да внимавај што купуваш.
Мислам дека не вреди да си играш за ситна пара