Гласање

Кои возила преферирате?

Италијански
30 (68.2%)
Француски
14 (31.8%)

Вкупно гласови: 44

Автор Тема: Италијани VS Французи ;)  (Прочитано 142713 пати)

Отсутен DareBmw

• Сениор
  • Пораки: 4305
  • К’мет
Одг: Италијани VS Французи ;)
« Одговори #450 на: 09 Октомври 2011, 22:11:07 pm »
Неврзано со муабетов, али лично мислење после извозени добар број на возила - преферирам возила без кожни седишта.

Јас имам една замерка на кожните седишта. Топли се брате у лето, гори газот! Ај у зима се ладни, тука брка работа греењето, ама тие што немаат греење, исто нае*уваат :D Инаку другото е ок, да не кажам повеќе од ОК, поготово, кога ќе истуриш нешто, доста полесно се чистат :) Не само истурено него и на други начини избербатено (иф ју ноу вот ај мин)
Баш е добро со кожени седишта , јас во лето имам проблем , кога бев на одмор колата ми беше 3 саати на сонце кога седнав внатре леле мајко беше работата . :D
За зимо имам греачи на седиштата . ;)

Отсутен Jove

• Сениор
  • Пораки: 3129
« Одговори #451 на: 09 Октомври 2011, 22:11:25 pm »
Како кај банзаи  :)
Losers always whine about their best, winners go home and fuck the prom queen :)

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #452 на: 09 Октомври 2011, 22:11:59 pm »
Црното е алкантaра ...

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44370
  • Il Moderatore
« Одговори #453 на: 09 Октомври 2011, 22:30:06 pm »
Неврзано со муабетов, али лично мислење после извозени добар број на возила - преферирам возила без кожни седишта.

Јас имам една замерка на кожните седишта. Топли се брате у лето, гори газот! Ај у зима се ладни, тука брка работа греењето, ама тие што немаат греење, исто нае*уваат :D Инаку другото е ок, да не кажам повеќе од ОК, поготово, кога ќе истуриш нешто, доста полесно се чистат :) Не само истурено него и на други начини избербатено (иф ју ноу вот ај мин)
Баш е добро со кожени седишта , јас во лето имам проблем , кога бев на одмор колата ми беше 3 саати на сонце кога седнав внатре леле мајко беше работата . :D

да да, на тавко греење мислев - грејачи на седишта, ама у лето поготово што ми е црна кожата во алфата, а бе сум пцуел 1000 пати :) Потење никад не ми бил проблем со кожните седишта, барем со Момо седиштава во алфата. ;)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8218
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #454 на: 09 Октомври 2011, 22:30:19 pm »
Site imaat pravo da debatiraat na site temi. Vo ramkite na dozvolenoto.
Deni, ke se slozis deka za zavrsnata obrabotka Jove ne e vo pravo, i jas se sloziv so Ace zs Xsarata za nekoi raboti...
Неможе така грубо да се каже. Ти велиш дека Фиат е нешто посебно? Не би рекол, просечно е. А од Алфа очекував да е барем 10 пати боља внатре (водејки се од зборувањата за Мито и Џулиета). Далеку од тоа дека несакам Алфа 159 и Брера, и дека Фиат 500 (стокмено) ми е омилено градско возлице. Ок се, Пунтото везе ми нема внатре, на пример. Старата Ц3 ми беше пример за лоша внатрешност. Сите си имаат добри и лоши страни... :)
Deni aj konkretno,posto si razocaran......kazi koe malo vozilo ima podobar enterier od Mi.to.....isto i za giulietta klasata.......cisto da znaeme koi ti se reperite.....pojasni ni malce
Fiat 500 го сметам за подобро од Мито. Може сум пристрасен зошто многу ми се свиѓа 500, а Мито ми е ружна... DS3 ми е многу убаво и внатре и надвор. Toa се примери од итаљански и француски возила. :)

Epa zosto togas si razocaran koga ovie vozila ti se reperi.....stvarno neznam.........a i realno toa se vozilata od taa klasa so dobra izrabotka.....Polo,Fiesta,Corsa....daleku se od ovie,taka epten paga u voda muabetot za EVTINA plastika
Затоа и реков дека тие ми се свиѓаат од Француски и Итаљански, зошто таква е темата. Ама тие три што ги спомна не се баш исти... Ама да не забегувам. :) Мито во пристојна изведба е во цена блиску до Поло Гти. Хеххехехеххехе, мојот избор е многу повеќе од јасен. ;D
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
Oва кажувам, зошто ги спомна. Инаку никогаш не би купил Мито, во животов. Страшно е колку не ми се свиѓа.
Diskutirame za kvalitet.....a osnovnite plastiki si ostanuvaat isti kaj site verzii na avtomobilot....plastiki na vrati,na bagaznik,saltabla,a razlikata e vo dodatoci vo oprema,i po nekoja kapka boja plus levo ili desno
P.S. bez ljutenje,neznam koj SPORTSKI interier e ova so materijal kako na baba mi krevetot :D
Ova e za mene

Preferiram vo na baba mi krevetot nego na krpi ;D

Отсутен pirat_07

• Легенда
« Одговори #455 на: 09 Октомври 2011, 22:31:53 pm »
Кожата се лизга, летно време ужегнува на сонце, многу поти, особено ако возиш во кратки панталони или во маица со кратки ракави, па се лепи.. ако е онаква мазна кожа ружно изгледа, итн итн итн.. Од друга страна, полесна е за чистење ако нешто се истури.

Алкантара (превртена кожа) е сасвим друго.
Сакаше да кажеш нешто вакво:

Па не баш, ова ми изгледа као на баба ми каучот.

Али да, алкантарата е многу поубава.
Ova e prevrtena koza, alkantra e drugo...

Отсутен DareBmw

• Сениор
  • Пораки: 4305
  • К’мет
« Одговори #456 на: 09 Октомври 2011, 22:33:41 pm »

да да, на тавко греење мислев - грејачи на седишта, ама у лето поготово што ми е црна кожата во алфата, а бе сум пцуел 1000 пати :) Потење никад не ми бил проблем со кожните седишта, барем со Момо седиштава во алфата. ;)
Кај мене не се загреваат толку бидејки се сиви седиштата .
Ама не што се потам газот ќе ти се испржи ;D

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #457 на: 09 Октомври 2011, 22:34:58 pm »
Кожата се лизга, летно време ужегнува на сонце, многу поти, особено ако возиш во кратки панталони или во маица со кратки ракави, па се лепи.. ако е онаква мазна кожа ружно изгледа, итн итн итн.. Од друга страна, полесна е за чистење ако нешто се истури.

Алкантара (превртена кожа) е сасвим друго.
Сакаше да кажеш нешто вакво:
http://img51.imageshack.us/img51/8766/17531220263050641684010.jpg

Па не баш, ова ми изгледа као на баба ми каучот.

Али да, алкантарата е многу поубава.
Ova e prevrtena koza, alkantra e drugo...

Разјаснивме погоре што е што ;)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен pirat_07

• Легенда
« Одговори #458 на: 09 Октомври 2011, 22:39:56 pm »
Не би знаел за што да гласам овде. Иако Италија има огромен број на претставници, сепак Француска има свои концепти

Mnogu jasno i glasno, zavisi sto sakas, C6 strsana rabota ama isto i 159, so C6 nema da voziis sport i trotil kako kaj 159 ama so C6 ke se vozis maaaznoooo...
I mene me stavi na 2 uma :)

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
  • Пораки: 4194
« Одговори #459 на: 09 Октомври 2011, 23:33:17 pm »
Toa se avtomobili koi imaat nesto zivo,covecko,organsko...........vo niv.....slobodno neka me dopuni nekoj :D
Alfa Romeo 166 is one of only three cars that have "that special thing" !!! 
-J.Clarkson

Отсутен pirat_07

• Легенда
« Одговори #460 на: 09 Октомври 2011, 23:55:24 pm »
Pa ne mozes da go eliminiras C6 tuku taka no sepak e nasocen prema retka klientela, ne mozes da se zabavljas so nego kako so alfata, za mene e alfata no bi go probal u sekoj slucaj C6...

Odnadvor e ok ama mu fali uste ekskluzivnost vnatre:

Присутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17781
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #461 на: 10 Октомври 2011, 00:23:11 am »
Би сакал да знам на кое ниво е ергономичноста на колава, гледајќи како рамно е поставена централната конзола.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #462 на: 10 Октомври 2011, 00:26:17 am »
Би сакал да знам на кое ниво е ергономичноста на колава, гледајќи како рамно е поставена централната конзола.
Koлата е ремек дело...

Присутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17781
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #463 на: 10 Октомври 2011, 00:29:31 am »
Се согласувам, несекојдневно изгледа, баш како и претходникот. Ја имаш провозено или барем седнато на возачко седиште?

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #464 на: 10 Октомври 2011, 00:33:53 am »
Koлата е ремек дело...

Мене ме занима ергономијата на задните седишта и дали има бифе :) Некако ми е за директори аутово, кој го е*е шоферот ;D