Гласање

Кои возила преферирате?

Италијански
30 (68.2%)
Француски
14 (31.8%)

Вкупно гласови: 44

Автор Тема: Италијани VS Французи ;)  (Прочитано 142764 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44369
  • Il Moderatore
Одг: Италијани VS Французи ;)
« Одговори #435 на: 09 Октомври 2011, 16:54:31 pm »
Неврзано со муабетов, али лично мислење после извозени добар број на возила - преферирам возила без кожни седишта.

Јас имам една замерка на кожните седишта. Топли се брате у лето, гори газот! Ај у зима се ладни, тука брка работа греењето, ама тие што немаат греење, исто нае*уваат :D Инаку другото е ок, да не кажам повеќе од ОК, поготово, кога ќе истуриш нешто, доста полесно се чистат :) Не само истурено него и на други начини избербатено (иф ју ноу вот ај мин)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14721
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #436 на: 09 Октомври 2011, 17:04:08 pm »
најдобро кај кожните седишта е шо не собираат прав(прашина),па кога ке седнеш не се крева околу тебе.......ОТ
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #437 на: 09 Октомври 2011, 17:06:51 pm »
Не би знаел за што да гласам овде. Иако Италија има огромен број на претставници, сепак Француска има свои концепти

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30074
    • CARclub.mk
« Одговори #438 на: 09 Октомври 2011, 17:15:52 pm »
Кожата се лизга, летно време ужегнува на сонце, многу поти, особено ако возиш во кратки панталони или во маица со кратки ракави, па се лепи.. ако е онаква мазна кожа ружно изгледа, итн итн итн.. Од друга страна, полесна е за чистење ако нешто се истури.

Алкантара (превртена кожа) е сасвим друго.
Сакаше да кажеш нешто вакво:
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Па не баш, ова ми изгледа као на баба ми каучот.

Али да, алкантарата е многу поубава.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #439 на: 09 Октомври 2011, 17:21:25 pm »
Кожата се лизга, летно време ужегнува на сонце, многу поти, особено ако возиш во кратки панталони или во маица со кратки ракави, па се лепи.. ако е онаква мазна кожа ружно изгледа, итн итн итн.. Од друга страна, полесна е за чистење ако нешто се истури.

Дап.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17782
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #440 на: 09 Октомври 2011, 17:28:36 pm »
Верувале или не, и она е алкантара кожа.

Отсутен stig

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 933
« Одговори #441 на: 09 Октомври 2011, 17:40:11 pm »
Навистина личи на кауч, мислам за 10тина години кога ќе се возиш во ова ќе го имаш истото чуство како сега да се возиш во некоја Волга.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #442 на: 09 Октомври 2011, 17:42:05 pm »

http://img51.imageshack.us/img51/8766/17531220263050641684010.jpg

Алкантара е посебен вид на микрофибер и регистриран трејд марк. Превртена кожа е сосема друго и е познато под името „Suede“ (малце шведски, ама они се криви за овој вид на кожа).

Инаку мене многу ме бендса AlfaTex материјалот што го има во алфите (некој вид на микрофибер, нешто како алкантара, ама не баш)

Се надевам сега нема веќе да ги мешаме овие благородни облоги за нашите коли ;)

BTW, Alkantara-та стана ин, па во Ламбо се доплаќа ако сакаш алкантара (бљак) волан наместо кожен....

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #443 на: 09 Октомври 2011, 17:44:42 pm »
Alcantara is a tradename given to a composite material used to cover surfaces and forms in a variety of applications. The material was developed in the early 1970s by Miyoshi Okamoto, a scientist working for the Japanese chemical company Toray Industries, as a variation of their other product Ultrasuede produced around the same time.[1] Around 1972, a joint venture between Italian chemical company ENI and Toray formed Alcantara SpA in order to manufacture and distribute the material.[2][3]

Alcantara is created via the combination of an advanced spinning process (producing very low denier bi-component "islands in the sea" fibre) and chemical and textile production processes (needle punching, buffing, impregnation, extraction, finishing, dyeing, etc.) which interact with each other.

http://en.wikipedia.org/wiki/Alcantara_%28material%29

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #444 на: 09 Октомври 2011, 17:46:46 pm »
Alcantara is a tradename given to a composite material used to cover surfaces and forms in a variety of applications. The material was developed in the early 1970s by Miyoshi Okamoto, a scientist working for the Japanese chemical company Toray Industries, as a variation of their other product Ultrasuede produced around the same time.[1] Around 1972, a joint venture between Italian chemical company ENI and Toray formed Alcantara SpA in order to manufacture and distribute the material.[2][3]

Alcantara is created via the combination of an advanced spinning process (producing very low denier bi-component "islands in the sea" fibre) and chemical and textile production processes (needle punching, buffing, impregnation, extraction, finishing, dyeing, etc.) which interact with each other.

http://en.wikipedia.org/wiki/Alcantara_%28material%29
А да га е*ем, и за алкантарава пак италијаните криви ;D

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30074
    • CARclub.mk
« Одговори #445 на: 09 Октомври 2011, 20:00:35 pm »
Да га ебем, можда и ја го утињам името. Мислам на превртена кожа цело време.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #446 на: 09 Октомври 2011, 22:05:42 pm »

Комбо алкантара + кожа  е многу елегантно и убаво решение според мене.

Отсутен DareBmw

• Сениор
  • Пораки: 4305
  • К’мет
« Одговори #447 на: 09 Октомври 2011, 22:07:38 pm »
Ова . ?

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #448 на: 09 Октомври 2011, 22:09:08 pm »

Комбо алкантара + кожа  е многу елегантно и убаво решение според мене.

Како во Хонда ;)

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17782
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #449 на: 09 Октомври 2011, 22:10:23 pm »

Комбо алкантара + кожа  е многу елегантно и убаво решение според мене.

Како во Хонда ;)

И Scirocco. :)