Не би сакал да го коментирам постот на Пират,затоа што е нереален!
Несакам да спомнувам примери,ама кога ме влечеш за јазик ке ти кажам:
Шурами т.е. брат на женами има Фиат темпра на која обавезно 1 годишно и мења предни виљушки,и што треба да кажеме сега-нечини фиат само заради тоа!
Мислам па дај малце да бидеме реални...
Zet mi kupi stabilizator za Astra (2000g), do Skopje i nazad go izvoze 200km i go vrati u dukjan i ne gi ni pobara parite nazad, kolku pari tolku muzika, temprata na sura ti i astrata na zet mi neka bidat dokaz deka sekoja kola e skapa za odrzavanje, koj saka poevtino da ja odrzava poredovno ke ja odrzava - ura za mehanicarite.
SPORED MENE: Toa ne znaci deka astra ne e dobar avtomobil, ZA MENE: astra sekogas ke bide po ne ubav, ponekomforen i po krut avtomobil koj jas ne bi go kupil.
Xsara probuvav, ne bi kupil - pokraj mekata voznja koja ne e zabavna vo krivini, elektricnite stakla se kaj radioto

Xsantia i laguna sakav da kupam, ok se, od koga izvozev resiv da ne kupam - SPORED MENE kupiv poubav i pozabaven za vozenje avtomobil za koj nekoj se trudi da dokaze deka ne cini, deka e skap za odrzavanje a ne e taka...
Na 270.000km kaj mene prednicata e kamen - nema menjato nisto, smeneti se samo diskovi i sega jas lamela menjav - fakti!
JoveVW, Pokraj site avtomobili koi gi probav, VW resiv da ne ni izvozam, imav prethodno izvozeno golf 4, pasat 1999g i bez razmisluvanje otpadnaa, SPORED MENE: Xsara, Astra, Xantia, Laguna se mnogu podobri avtomobili od VW - ne smetam deka tresam gluposti, proveri ti da ne treses koga tvrdis deka VW e najdobar avtomobil ili best buy ili whatever.
Zero, Xantia e dobar avtomobil, ako obozuvas xantia ke si kupis i ke si ja odrzavas na soodvetniot nacin bez razlika na muabetite deka se rasipuvala hidroulikata, pa toa i e zastiten znak na xantia, toj sto saka da si kupi xantia mozda bas poradi toa ja kupuva a nekoj saka da trese gluposti okolu toa kolku ke kostalo i kolku cesto ke se rasipuvalo... i sto e uste podrsko ke te beduva da ne kupis.