Искрено имам и ја една забелешка, што мене многу ми сметаше. Околу штандот за сендвичи...
Катастрофа... Девојчето што ги сецкаше патлиџаните и краставиците, изгледаше ко прв пат во живот да работи таква работа. Беше баш под стрес... Не знаеше дали попрво да врати кусур или да сецка салатата...
Второ, дечкото што работеше таму, исто така... Салатата ужасно распоредена во сендвичот, и ептен штедеше на салата... Ептен.
Добро ајде ова проаѓа, ама моментот кој не го трпев беше тоа што и двајцата фаќаа пари со мокри прсти (прстите мокри од салатата, а на мокри раце многу лесно се лепи прљавштина), и со истите тие прсти ја ставаше салатата во сендвичите. Па да имаше некоја виљушка нешто да му се невиди...
Не е убаво некој само што мочал, или серел и бришел гз, или само што го издркал, да оди да купи сендвич, и бактериите од неговите пари ќе ги јадат и другите... Па не личи тоа на ништо...
И за догодина молам да биде поорганизирано ова со штандот за сендвичи и слично, пошто хигиенски беше бетер од Африка. Се начекав точно 45 минути за еден сендвич... Не си отидов, и почекав, пошто стомакот ми вриштеше од глад...
Едино плескавиците се погодија, добри беа..
И да додадам, разбирам дека за настан од толкав калибар да има вакви грешки, ама ова со хигиената беше претерано.
No hard feelings