cmooon Deni, нов иновативен шије-ми-га-џура начин..... Ефтин смарт фор четири. Тоа е ова. И тоа треба да биде. Да не се залетуеме многу
По тоа што го видовме, тоа и не е толку лоша работа. Во Германија (споредувам тамошни цени пошто Смарт не се продава кај нас официјално) Смарт ФорФор кошта од 12.945 евра, Твингото од 9800.
Како и да е, Твинџулето мене ми се свиѓаше многу. Мало, маневрабилно, прегледно и лесно за возење. Можда визуелно наликува на Фиат 500 (како кому), али и тоа не е лоша работа. Као што реков, ми се свиѓаше многу, а ја не сакам Рено.
и ја го видов реното во живо, зеро ми направи една презентација кратка... по чудна хауба у живот не сум видел... башка пластична... многу чусно звучи кога работи... и сега, за големината, не се сомневам дека има добар маневар, лесно врти, поготово што погонот му е на задни тркала, автоматски добива поголем ајншљак на предни тркала, па автоматски мислам дека можеш во 1,5 метро во круг да го свртиш... тоа се ралтивно добри карактеристики за мало возило...
НО...
мало е бе у пм... мало е стварно... ако и успеам јас некако да влезам во него, ке треба со маст да ме намачкате за да излезам... а ке го споредиш на паркинг, личи како во шифоњерот кога ке налеташ на детски-бебешки патичиња...