Автор Тема: Купување возило од соседна Бугарија- да или не  (Прочитано 17596 пати)

Отсутен S16-HGT

• Сениор
  • Пораки: 4442
  • НУКЛЕАРЕН КОМАРЕЦ
Бидејќи по плацовите во Бугарија има доста ефтини, а убави автомобили, но има и страшни кршови, ајде да свртиме малку муабет околу ова.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34146
  • Таков е животот... јебига
Одг: Купување возило од соседна Бугарија- да или не
« Одговори #1 на: 28 Септември 2011, 21:04:49 pm »
НЕ!

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17594
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #2 на: 28 Септември 2011, 21:07:30 pm »
Треба да знаеш по што одиш, да имаш зацртано точно која кола ја бараш. Ако идеш онака со половична идеја што сакаш, а не најдеш баш тоа, се вртиш кон другите коли и од што ти се смачило веќе, од невнимание завршуваш со крш. Мое мислење.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 10987
  • 430i
« Одговори #3 на: 28 Септември 2011, 21:08:34 pm »
Јас не сум имал прилика ни да разгледувам ни да барам. Ама со човек од тука кој се разбира би отишол да земам од Бугарија.
Прво зошто добар дел од препродавачите тука ги земаат колите преку Бугарија, ама ги одбираат за да имаат поголем ќар. Значи возило за испод цена што со мала шминка или моментална побарувачка ќе може да ја продаде за повисока сума од реалната.
Второ Бугарија е многу поголем пазар, па оттука многу поголем избор на возила, разновидност од одреден модел со ниво на опрема и сл.
Е сега, незнам како оди документација, проверка, Интерпол, пренесување кај нас, ама верувам дека и за тоа има решение.
Значи ДА :)

П.С. Е сега S16 пофали се зошто да и како да :)

Отсутен DareBmw

• Сениор
  • Пораки: 4305
  • К’мет
« Одговори #4 на: 28 Септември 2011, 21:11:35 pm »
Јас од бугарија не би купил кола ради неколку причини .
Бугарите се познати како големи преваранти , голем дел од колите се удирани , со вратени километражи има некоја крадена , па не можеш да ја цариниш и тн и тн.
Знам многу луѓе што искупија коли од блгариа , некој се задоволни некој па ич .
Последен пример ќе го дадам еден другар , кој зема голф 4 1.6 од бугарија го земал за 2100еу , стварно голфот сочуван со клими кожи нема што нема , го возеше 3-4 дена наеднаш голфот како да ја изгуби силата , нејќе да влече , троши бензин уље катастрофа , го однесе кај еден мајстор во кислела вода ги прави фолксвагените , му рече дека голфов не го бива а уште е на цол таблички , човекот се јаде жив .
Братучед ми зема пунто 1.3 мултиџет и е многу задоволен пунтото е супер , премногу е задоволен.
Поголемиот дел од луѓето што ги знам што земаа кола од блгарија , не се задоволни .
Само ако имаш некој човек таму па да ти најде кола , инаку вака никогаш не би земал од таму .

Отсутен Jove

• Сениор
  • Пораки: 3129
Одг: Купување возило од соседна Бугарија- д&#
« Одговори #5 на: 28 Септември 2011, 21:15:09 pm »
Dare незнам како на твоите другари само голфовите им се расипиуваат ???
Во секој пост Голф се расипал голф вака голф така
И на чичко ми му скрши брегаста БМВ 320 ако ти значи нешто :(
Значи и баварците не се тоа што треба да се ;D
Losers always whine about their best, winners go home and fuck the prom queen :)

Отсутен S16-HGT

• Сениор
  • НУКЛЕАРЕН КОМАРЕЦ
« Одговори #6 на: 28 Септември 2011, 21:20:38 pm »
Јас не сум имал прилика ни да разгледувам ни да барам. Ама со човек од тука кој се разбира би отишол да земам од Бугарија.
Прво зошто добар дел од препродавачите тука ги земаат колите преку Бугарија, ама ги одбираат за да имаат поголем ќар. Значи возило за испод цена што со мала шминка или моментална побарувачка ќе може да ја продаде за повисока сума од реалната.
Второ Бугарија е многу поголем пазар, па оттука многу поголем избор на возила, разновидност од одреден модел со ниво на опрема и сл.
Е сега, незнам како оди документација, проверка, Интерпол, пренесување кај нас, ама верувам дека и за тоа има решение.
Значи ДА :)

П.С. Е сега S16 пофали се зошто да и како да :)

Ќе бидам искрен, досега се што е донесено од луѓе кои ги познавам или од мене е топ. Значи BMW, Alfa, VW, Renault, Honda... одлични се колите, а донесени се за пресмешни пари. Нормално досега сум слушал и за ситуации во кои луѓе имале зафрканции. Околу документација и такви работи кај Бугариве немаш никаков проблем, 10 лева на кат, 10 лева на граница и цепаш.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 10987
  • 430i
« Одговори #7 на: 28 Септември 2011, 21:24:04 pm »
Како што кажав, само со познавач би отишол. Познаник довлечка БМВ 330xd со всички екстри, навигација, кожа, x-drive, 18-ки испадна сосе регистрација 20К. Може звучи многу на прво видување, ама дефинитивно вреди. Година и кусур ја вози без проблем никаков.

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
  • Пораки: 4194
« Одговори #8 на: 28 Септември 2011, 21:28:38 pm »
Ednas imavme Ford Mondeo 1.8 td i nemavme apsolutno nikakvi problemi so nego......NIKAKVI,ni strafce NISTO NISTO,uste go vozi eden prijatel na tatko mi i e prezadovolen.....ama lugeto koi ni go donesoa ni se prijateli...........moe mislenje e deka treba dosta vnimatelno da se odbere...i mnogu vnimatelno
Alfa Romeo 166 is one of only three cars that have "that special thing" !!! 
-J.Clarkson

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
« Одговори #9 на: 28 Септември 2011, 21:39:33 pm »
Ako sakas da kupis vozilo od BG pisi mi poraka. Ke se dogovorime. Plus imam cicko sto ima ured za merenje na debelina na boja i sloevi, taka da nema prevara dali kolata e farbana udirana ili ne. Perfekten limar e covekot. 42 godini raboti samo limarija i samo farbanje i priprema za fabranje. Mehanika poznava odlicno, no karoserijata e najbitna. Motor sekogas se pravi i menuva. Ako nekoj saka da kupi kola od tamu neka ponese pari i neka mi se javi ke zavrsime rabota.

Отсутен DareBmw

• Сениор
  • К’мет
« Одговори #10 на: 28 Септември 2011, 21:48:22 pm »
Јове не збори глупости , немам ништо против VW кога сум зборел нешто против голф , сум кажал може нешто на шала , ама не и директно дека голф е таков или ваков , затоа не ме провоцирај да не тепам по газе ;D
Се се расипува Јове не сум рекол дека БМВ не е распиливо само ја обожавам марката и зборам пофални зборови за нејзе , како ти за голф .

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
« Одговори #11 на: 28 Септември 2011, 21:53:08 pm »
Imam eden drugar prodava BMW 530d so automatic. Kolata e staklooooo. Neverojatna voznja i baska top oprema. Covekot e vo Skopje ako sakas da ti dadam kontakt. Stvarno kolata e zakon !

Отсутен DareBmw

• Сениор
  • К’мет
« Одговори #12 на: 28 Септември 2011, 21:55:27 pm »
Imam eden drugar prodava BMW 530d so automatic. Kolata e staklooooo. Neverojatna voznja i baska top oprema. Covekot e vo Skopje ako sakas da ti dadam kontakt. Stvarno kolata e zakon !
Се претворив во уво .
Нешто повеќе знаеш , година ? увезена ?
И може бројче ?

Отсутен S16-HGT

• Сениор
  • НУКЛЕАРЕН КОМАРЕЦ
« Одговори #13 на: 28 Септември 2011, 21:56:27 pm »
Се претворив во уво .
Нешто повеќе знаеш , година ? увезена ?
И може бројче ?

Абе, не ми ја јебете темата !!!  ;D :D ;D :D ;D

Отсутен DareBmw

• Сениор
  • К’мет
« Одговори #14 на: 28 Септември 2011, 21:56:57 pm »
Јове не збори глупости , немам ништо против VW кога сум зборел нешто против голф , сум кажал може нешто на шала , ама не и директно дека голф е таков или ваков , затоа не ме провоцирај да не тепам по газе ;D
Се се расипува Јове не сум рекол дека БМВ не е распиливо само ја обожавам марката и зборам пофални зборови за нејзе , како ти за голф .

А и што да правам кога нечинат голфовите 8)
;D ;D ;D ;D
Не се љути .. :D