Автор Тема: Купување возило од соседна Бугарија- да или не  (Прочитано 17589 пати)

Отсутен S16-HGT

• Сениор
  • Пораки: 4442
  • НУКЛЕАРЕН КОМАРЕЦ
Одг: Купување возило од соседна Бугарија- да или не
« Одговори #30 на: 28 Септември 2011, 22:29:27 pm »
Alfa e nezna kola be Martin i saka od vreme na vreme da se legne i pod nea, da se smeni ova ona... Top e no sepak saka povekje cepkanje.

Бугар, не ги палкај жити господ.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 10987
  • 430i
« Одговори #31 на: 28 Септември 2011, 22:30:57 pm »
Или увоз од Холандија. Перфектни патишта, мала држава, кратки релации, куповна моќ за редовни сервисирања.

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
« Одговори #32 на: 28 Септември 2011, 22:31:45 pm »
Holandija hmmmmm okolu 80% od kolite tamu si imaat dosta korozija. Od iskustvo ti kazuvam.

Присутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17594
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #33 на: 28 Септември 2011, 22:31:56 pm »
Bugar две Алфи и Laguna сум имал досега, не ми смета чепкање околу колата, зошто само тогаш ќе знам што возам и дали е спремна колата за пат. Во Гостивар, сите Голфови се „стави клуч и вози додека рикне“. Нема Голф во сум влегол а да не лупа предница. Ги прашувам зашто не го решиш ова, вика бев на мајстор ми рекоа ќе тера уште 5000 - 6000 километри.

Присутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14380
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #34 на: 28 Септември 2011, 22:33:55 pm »
Dare незнам како на твоите другари само голфовите им се расипиуваат ???
Во секој пост Голф се расипал голф вака голф така
И на чичко ми му скрши брегаста БМВ 320 ако ти значи нешто :(
Значи и баварците не се тоа што треба да се ;D
Јове,дај некоја конструктивност,Даре го наведи Голфот како пример (за кола купена од Бугарија,немора одма да се тепаш БМВ дрн дрн),ОТ
п.с кога би купувал кола од Бугарија би одел со 300% претпазливост пошо таму се е МОЖНО
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Jove

• Сениор
  • Пораки: 3129
Одг: Купување возило од соседна Бугарија- д&#
« Одговори #35 на: 28 Септември 2011, 22:38:13 pm »
Alfa 147 i ke si menjas ramenja na sekoj mesec.. Se salam ama kolata e top. Samo da ne te zadesi deka DMF e za smena e tek togas bez 600 EUR ne proagjas :).. 1.9 Mjet kaj Fiat i Alfa imaat DMF. VW vo Golf 3 ti e najisplatlivo 90KS TDI (baraj 1Z motor, ne AHU ...) i em eftino odrzavanje em nema DMF em prednica top. Kola ko za nas standard i zgora na toa ke vlece prifatlivo.
Бугар,зашто AHU моторот не чини или ???

Мече на Даре и на ЛП само голф им е во уста!
Даре кога кажува нешто за дефект на кола секогаш гледа да го наведе голф во тоа па макар и би измислил!
Losers always whine about their best, winners go home and fuck the prom queen :)

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 10987
  • 430i
« Одговори #36 на: 28 Септември 2011, 22:39:12 pm »
Holandija hmmmmm okolu 80% od kolite tamu si imaat dosta korozija. Od iskustvo ti kazuvam.
И од поново годиште?
Можно е, јас го имам слушнато муабетов, механички најисправни коли од таму иделе.

Присутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #37 на: 28 Септември 2011, 22:39:47 pm »
па ондак игнорирај бе ЈОВЕ

Отсутен DareBmw

• Сениор
  • Пораки: 4305
  • К’мет
« Одговори #38 на: 28 Септември 2011, 22:41:40 pm »
Alfa 147 i ke si menjas ramenja na sekoj mesec.. Se salam ama kolata e top. Samo da ne te zadesi deka DMF e za smena e tek togas bez 600 EUR ne proagjas :).. 1.9 Mjet kaj Fiat i Alfa imaat DMF. VW vo Golf 3 ti e najisplatlivo 90KS TDI (baraj 1Z motor, ne AHU ...) i em eftino odrzavanje em nema DMF em prednica top. Kola ko za nas standard i zgora na toa ke vlece prifatlivo.
Бугар,зашто AHU моторот не чини или ???

Мече на Даре и на ЛП само голф им е во уста!
Даре кога кажува нешто за дефект на кола секогаш гледа да го наведе голф во тоа па макар и би измислил!
Јове не збори така , кога сум зборел јас за дефекти на голф ај ??
Не ме мешај и мене во тие моабети .

Отсутен DareBmw

• Сениор
  • К’мет
« Одговори #39 на: 28 Септември 2011, 22:42:33 pm »
па ондак игнорирај бе ЈОВЕ
Си измислува Јове , малку се подзамерил со мене ама ОК ;D

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
« Одговори #40 на: 28 Септември 2011, 22:48:06 pm »
Sekako treba oci otvoranje i toa mnogu. Golf e izbor na kola koja e povolna za dzebot. Ne velam Alfa e loso no si saka cepkanje. Baska Martin si kaza si ima zanimacija stalno. A kaj golf prednica se dve viluski, dve jabucici, dva amortizera i magare (preden trap) - kaj nekoi ima i balans stangla... Ednostavno, delovi ima segde i menlivo vo sekakvi uslovi... Menjac kaj Golf (ednas na sekoi 30000Km se menja maslo i uzivaj). Nema DMF (koj e minimum 500-600 eur, a kaj Alfa JTD 1.9 i 2.4 si go ima taka da toa se plus paricki). Lamela za Golf i potisna imas sekade.. Bosch pumpata e mehanicka so elektricen aktuator, koj se cisti i e bezkontakten (a kaj BMW 525 e so potenciometarska vrska na primer i se abe..) a kaj Alfa e common rail (hmmmm edna dizna si e skapicka prasaj kolku e vo servis)..Kaj Golf TDI 90Ks turbinata e bez promenliva geometrija (a kaj Alfata e so promenliva geometrija na lopatkite)... sto drugo.
Ete kaj Golf na primer imas MAF senzor, EGR (koj mehanicki se zatapuva bez problemi) a kaj Alfa ne moze da se zatapi EGR ventilot. Kaj golf tdi 90 KS imas Rebrast kais koj pogonuva Bosch Pumpa i bregasta samo i mozes sam da go smenis a kaj Alfa si imas baska i vodna pumpa na rebrast kais sto mora da ja smenis na sekoe menuvanje na kaisot !.
Sto drugo da ti kazam.. Za Golf alat sekoj ima a za Alfa si saka specijalen alat i sekako specijalen majstor.
Kaj Golf nemas DPF a kaj novite Alfi mislam deka si se vgraduva seriski.... no i toa se resava so update na software-ot na ECU-to... taka da napravi sporedba sam.
E na kraj Golf vozi kako kocija a Alfata e daleeeekuu poudobna za vozenje.

Присутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #41 на: 28 Септември 2011, 22:50:43 pm »
пак Голф и Алфа......

Отсутен DareBmw

• Сениор
  • К’мет
« Одговори #42 на: 28 Септември 2011, 22:53:08 pm »
Го отекоја веќе бреее ...

Присутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17594
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #43 на: 28 Септември 2011, 22:54:45 pm »
Да Bugar, ги знаеме и јас и татко ми овие разлики, но сепак за Алфа се одлучивме, и тоа 2 пати. Споредбиве би траеле до немај-каде, но јас знам каде ми лежи срцето па макар ме чинело тоа колку два Голфа. Ајде за година дена ќе збориме на иста тема, можно е да се премислам, да ќарам некоја Хонда слична на S16.

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
« Одговори #44 на: 28 Септември 2011, 22:54:51 pm »
Nema veze ne moze da se sporeduva Golf i Alfa. Golf e kola od 90-ti a Alfa celi 10 godini ponova. Alfa e lepotica i dama za Golf.