Автор Тема: Алат кој би сакале да го имате  (Прочитано 228320 пати)

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 4000
Одг: Алат кој би сакале да го имате
« Одговори #1080 на: 03 Декември 2023, 20:00:43 pm »
Имам нешто од Парксајд, Искра X и сум користел една постара Skill и Икеа. Можам само да кажам дека сите се супер за да се подсреди нешто по дома, штом ќе сакаш нешто сериозно да одработиш од неколку стотини шрафои во небушено дрво ќе ги цениш премиумите. Така да сега во план ми е да видам што да земам како систем од бушилица+шфрафилица пљус некој заковувач. Останатите алатки ќе ги терам на жица. Батериите треба да се негуваат и нема еконоимја ако можеш да си дозволиш да работиш на гајтан. Заебано е што се намалува мобилноста ама као ставам црво за усисавање тогаш зошто не и гајтан да имам. Теткицава има направено сосема коректен тест ем знае добро со алат да работи.

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5345
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
« Одговори #1081 на: 03 Декември 2023, 21:45:16 pm »
Останатите алатки ќе ги терам на жица. Батериите треба да се негуваат и нема еконоимја ако можеш да си дозволиш да работиш на гајтан. Заебано е што се намалува мобилноста ама као ставам црво за усисавање тогаш зошто не и гајтан да имам.

Ова.

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 6150
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #1082 на: 04 Декември 2023, 11:30:23 am »
Ingco,истиот сет деновиве го гледав за 5990,  само од која продавница не ми текнува. Ако налета пак на ФБ ќе ти го постирам линкот.
Fijovi некоја страница од Гевгелија ми излезе на фб, може таму да се провери.

Отсутен Van

• Сениор
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
« Одговори #1083 на: 06 Декември 2023, 12:28:01 pm »

Отсутен Van

• Сениор
  • VW Golf MK3 1.9 TDI

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17780
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #1085 на: 11 Декември 2023, 23:33:18 pm »
Дали некој од вас користел правосмукалка за пепел за усисивање автомобилски ентериери? Дали мислите дека е паметно да се користи за таа намена?

Купив демек од Сетек од тие нивните ST, рикна после 15 усисивања. Ми ја сменија за иста нова, таа пак траеше уште помалку. Еве поминаа 30 работни дена, ги нема да се јават, па претпоставувам дека не ја направиле.

Отсутен Van

• Сениор
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
« Одговори #1086 на: 12 Декември 2023, 00:05:22 am »
Некаде читав дека тие модели што се за пепел, всушност се специфични само по тоа дека имаат огноотпорни црева и садови. Не дека се отпорни на усисавање големи количини фина прашина... За тоа веројатно треба од оние workshop vacuum.

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5315
  • Пиши лаже
« Одговори #1087 на: 12 Декември 2023, 00:59:06 am »
Јас го чистам котелот со таква, втора сезона. Ја тресам на 3,4 чистења и да не подречам океј е. 

Sent from my iPhone using Tapatalk
Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
« Одговори #1088 на: 12 Декември 2023, 07:43:17 am »
Дали некој од вас користел правосмукалка за пепел за усисивање автомобилски ентериери? Дали мислите дека е паметно да се користи за таа намена?

Купив демек од Сетек од тие нивните ST, рикна после 15 усисивања. Ми ја сменија за иста нова, таа пак траеше уште помалку. Еве поминаа 30 работни дена, ги нема да се јават, па претпоставувам дека не ја направиле.
Имаш einhel за кола. Врвна

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2614
« Одговори #1089 на: 12 Декември 2023, 09:20:57 am »

Каде ја има оваа и отприлика цена?
Претпоставката е мајката на сите заебувања

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
« Одговори #1090 на: 12 Декември 2023, 09:32:40 am »

Каде ја има оваа и отприлика цена?
Elektrometal. Еве една од овие е:
https://elektrometal.mk/proizvod/pravosmukalka-indust-mokro-suvo/ Јас ја имам земено пред некоклу години 2600 денари, и тогаш сите изнакупивме.

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3134
« Одговори #1091 на: 13 Декември 2023, 00:00:20 am »

Ако некогаш те носи патот накај јужниот сосед - оваа.

Штета што кај нас не ги носат овие consumer линии на Nilfisk (ex WAP), не се скапи а треба да се квалитетни.

Отсутен Van

• Сениор
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
« Одговори #1092 на: 06 Јануари 2024, 19:16:10 pm »

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
« Одговори #1093 на: 10 Јануари 2024, 20:37:55 pm »
da ne ima nekoj zemeno ?

Отсутен Van

• Сениор
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
« Одговори #1094 на: 12 Јануари 2024, 12:25:14 pm »
https://www.lidl.rs/p/elektricni-udarni-odvijac-pdsse-550-a1/p10016838

550 W
Broj obrtaja u praznom hodu n₀: 3700 min-1
Maks. moment odvijanja: 500 Nm
Maks. moment pritezanja: 100 Nm
Prihvat alata: ½“ spoljašnji četvorougaoni

5999 RSD

Проблем е што нема контрола на брзина ниту на вртежен момент. Освен тоа пишуваат Србите дека ако се запне запчаниците не се најиздржливи... Но ако се користи внимателно би требало да врши работа (со рачно достегнување, и одлабавување на многу затегнати штрафови).
За парите тоа е тоа. Подобрите жичани модели (Метабо, Девалт, Макита) се накај ~20 илјади денари... И веројатно вредат, ако некој баш работи нешто захтевно.

« Последно менување: 12 Јануари 2024, 12:30:38 pm Van »