Автор Тема: Каков телевизор сакате, имате или ви треба?  (Прочитано 505020 пати)

Присутен st08

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 239
Одг: Каков телевизор сакате, имате или ви треба?
« Одговори #3360 на: 12 Февруари 2025, 11:25:12 am »
HBO max посекако ми е на Т-мобиле андроид боксот. Она што мене ми е важно е да имам добар контраст, добра светлина (да не е темен екран како што имаат многу LED телевизори), бои нормално, 4К и да има добар рефреш.

Јас прво се мислев за некое Sony. Ама се што гледам во овој ранг и од на што читам, не се нешто добри со технологии...пример HDR немале, не знам што се друго немале.

Цел живот сум користел Samsung монитори и телевизори и мислам е време да сменам. Од последниов Самсунг не бев нешто многу задоволен.

Да речеме во исто време за иста цена зедовме LG, SONY и Samsung. Самсунгот во квалитет на слика беше најлош од сите. Сонито има Андорид и е ептен ...Андроид, глави, тешко старува некогаш... LG-то спие во секој поглед.

А гледам доста луѓе се фалат од Hisense. Јас искрено до сеа ништо не сум земал од Hisense.

ТCL-от што го спомна tomaso е главен конкурент на Hisense-от. Гледав директни споредби и не знам за кој да се одлучам.

А да друга важна особина... 17 саати на ден се гледа кај мене телевизија (децата кога се дома особено за време на викенди) :) така што мора да и издржлив.
Искрено незнам од каде информацијата дека имале лоша техонологија и немале HDR. Дефинитивно предмет на дискусија би бил HDR от на Hisense i TCL во споредба со X серија модел од Sony. Е сега нормално дека за entry левел класа Sony ќе земеш повисока класа модел на LG, Philps или Samsung, ама моделиве што ги пишав се далеку од Entry левел класа. Да не звучи глупо ама Hisense i TCL не би ги ставил во ист текст барем со овој модел последниот што ти го пишав. Послено бирав ТВ за @ace-106 па нека каже дали добро му одбрав :D

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8770
  • Пичлеме
« Одговори #3361 на: 12 Февруари 2025, 11:46:29 am »
^
Се сложувам со муабетот за премиум искуство со Сони, но тие што ти ги предложе се модели од 2022 и тие парчиња што се останати најверојатно се на излог, или се од излог (тргнати од излог и спаковани во кутија).

Јас кога купував го стеснав кругот помеѓу SAMSUNG, LG, TCL и Hisense (ами толку се, синкир двесте ги имаме :) ).
TCL i LG немаше спаковани од тие модели што ми се допаднаа, па останаа Samsung и Hisense.

Победе моментот „Samsung си е Samsung“ иако изгледав и исчитав еден куп ривјуа каде што Hisense беше претставен во одлично светло. Купив Samsung, VA панел, одличен тенок дизајн на телевизорот, симпатично дајлинско... рикна панелот после 8 месеци, ми сменија под гаранција, најверојатно од Лада или ST :)

И Hisense i TCL имаат добри модели, компромисот тука го гледам помеѓу VIDAA и Android и... како ќе се погоди ;D

Отсутен kimi makedonski

• Редовен
  • Пораки: 2837
  • Слобода или смрт
« Одговори #3362 на: 12 Февруари 2025, 11:57:17 am »
Јас имам сони веќе 4та година и си е ок. Андроидот си е супер не кочи и интензивно користам апликации на него. Од друга страна филипсот претходно беше ужасно спор.
Поради лош дизајн се наполни прашина меѓу екранот и предното стакло и имаше темни дамки но го однесов ги исчистија и рекоа дека сега убаво изолирале да не влегува повеќе прашина. Им било маана на сони ова ми спомнаа

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5688
« Одговори #3363 на: 12 Февруари 2025, 12:54:31 pm »
Не сум во тек јас , тој дома LG-то 109cm е од далечната 2008ма, работи просек по 18 саати секој ден и уште нема ниту лајт блид ниту затемнето ниту мртов пиксел. Не знам како се покажани во денешницата, сакам да го пензионирам да земам некоја 55ка на пролет, пак ме тера на таму умот или Hisense, за нив читам еден куп позитивни работи ама па се релативно понови на пазарот.
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Присутен st08

• Јуниор
  • **
« Одговори #3364 на: 12 Февруари 2025, 13:07:41 pm »
^
Се сложувам со муабетот за премиум искуство со Сони, но тие што ти ги предложе се модели од 2022 и тие парчиња што се останати најверојатно се на излог, или се од излог (тргнати од излог и спаковани во кутија).

Јас кога купував го стеснав кругот помеѓу SAMSUNG, LG, TCL и Hisense (ами толку се, синкир двесте ги имаме :) ).
TCL i LG немаше спаковани од тие модели што ми се допаднаа, па останаа Samsung и Hisense.

Победе моментот „Samsung си е Samsung“ иако изгледав и исчитав еден куп ривјуа каде што Hisense беше претставен во одлично светло. Купив Samsung, VA панел, одличен тенок дизајн на телевизорот, симпатично дајлинско... рикна панелот после 8 месеци, ми сменија под гаранција, најверојатно од Лада или ST :)

И Hisense i TCL имаат добри модели, компромисот тука го гледам помеѓу VIDAA и Android и... како ќе се погоди ;D

Да, меѓутоа сепак технологијата на тие премиум модели според мене е далеку подобра од сегашните Hisense и TCL. Најдобро би било да ги погледне во салон па сам да одлучи за квалитетот на панелот а и да го прочепка оперативниот систем.

Присутен andrejnaumovski

• Редовен
  • Пораки: 1209
« Одговори #3365 на: 12 Февруари 2025, 15:55:12 pm »
HBO max посекако ми е на Т-мобиле андроид боксот. Она што мене ми е важно е да имам добар контраст, добра светлина (да не е темен екран како што имаат многу LED телевизори), бои нормално, 4К и да има добар рефреш.

Јас прво се мислев за некое Sony. Ама не знам.SONY KD55X75WLPAEP ?

Цел живот сум користел Samsung монитори и телевизори и мислам е време да сменам. Од последниов Самсунг не бев нешто многу задоволен.

Да речеме во исто време за иста цена зедовме LG, SONY и Samsung. Самсунгот во квалитет на слика беше најлош од сите. Сонито има Андорид и е ептен ...Андроид, глави, тешко старува некогаш... LG-то спие во секој поглед.

А гледам доста луѓе се фалат од Hisense. Јас искрено до сеа ништо не сум земал од Hisense.

ТCL-от што го спомна tomaso е главен конкурент на Hisense-от. Гледав директни споредби и не знам за кој да се одлучам.

А да друга важна особина... 17 саати на ден се гледа кај мене телевизија (децата кога се дома особено за време на викенди) :) така што мора да и издржлив.

Не знам кој Сони си го имал што главел со Андроидот, дома моментално имам Сони ако не се лажам 55ка X90K full array LED (жена ми нејќеше OLED ко купувавме, скапи биле вака така немало потреба, и сега го виде OLED мониторот кај мене и ќе треба секако да дадам пари за OLED TV, ама тоа е друг муабет), и Андроидот си работи беспрекорно, без лаг, без главење, за разлика од еден Xiaomi што имав исто со Android TV што блокираше на буквално секоја апликација.

Присутен st08

• Јуниор
  • **
« Одговори #3366 на: 12 Февруари 2025, 16:11:30 pm »

Јас прво се мислев за некое Sony. Ама не знам.SONY KD55X75WLPAEP ?

Сега видов дека си го гледал x75wlpaep, тој во моментов им е ентри левел моделот и е со 60hZ панел, од тој послаб немаат.Рака на срце панелот и на тој модел е добар. Многу мала разлика е во цена со моделиве што ти ги пратив кој што иако се постари се дооооста подобри :)

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14157
« Одговори #3367 на: 12 Февруари 2025, 18:28:44 pm »
55ка само. Ете мерев 65... Преголем е.

Отсутен draganamon

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 724
« Одговори #3368 на: 12 Февруари 2025, 18:50:57 pm »
Јас користам само Sony. И наредниот телевизор ке ми биде Sony.
Моментлано имам KDL-55w805c купен 2015 година, со Android 7.
Секојдневно youtube, Netflix, Disney, Gley, Stremio. Не кочи, но како и секој Android уред, еднаш неделно гасам апликации, еднаш месечно го рестартирам самиот телевизор.
Единствен проблем што имав е кога излезе Gley кај нас, го немаше на App Store. Им пишав на Gley на подршка, и испадна дека апликацијата барам мин Android 8. И ми рекоа дека за 2 недели ке пуштат нов update  за да може да се инсталира на Android 7.
Им требаше околу 4 недели наместо 2, ама кога пуштија ми пишаа на емаил и завршивме работа.

Инаку, препорака, ако можеш, поврзи го телевизотот со мрежен кабел наместо wifi.
Јас го направив тоа додека бевме заклучени по дома за пандемијата, за да тестирам интернет сетинзи на рутер, и приметив дека Disney и Stremio побрзо лоадираат.
Му исклучив Wifi и BT на телевизорот, и стана пореспонсивен.

Купив на моите Phillips, бавен.
За во викендичка земав Vivax, нема официјален Android за телевизор. Работи ама си бара замарање.
Другар има Samsung телевизор. Мене очи ме болат кога гледаме утакмица кај него.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14157
« Одговори #3369 на: 12 Февруари 2025, 19:27:23 pm »
Да и јас сум поборник за мрежен кабел. Така и ми е наместен :)