Автор Тема: Алат кој би сакале да го имате  (Прочитано 211259 пати)

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5757
Одг: Алат кој би сакале да го имате
« Одговори #900 на: 05 Јуни 2023, 11:50:49 am »
Тргни од тоа дека на фејзбук разговараш со фирма..

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5303
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
« Одговори #901 на: 05 Јуни 2023, 11:56:16 am »
Тоа и не толку чудно, колку што со пребарување тие елемент мк никаде ги нема. Дури ни фејсбук страната.
Претпоставувам дека е некој рандом ~200-300 вати кинез со лепенка Макита. Не ми се верува само дека дискови даваат со него,  по закон гаранција една година мораат да дадат. Веројатно има некои заштити и едноставно нема да сече, во спротивно ќе рикне многу бргу.

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5227
  • Пиши лаже
« Одговори #902 на: 05 Јуни 2023, 11:58:23 am »
Доволно е што му пишале "да, другар". Фазла муабет не треба. :)

Sent from my iPhone using Tapatalk
Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Присутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 6094
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #903 на: 05 Јуни 2023, 12:05:21 pm »
Тоа дека не е Макита, не е. Туку да не ти пратат некоја пластика наместо тоа што го бараш. Провери ја странава во групата "Ѕид на Измами и Прашања за Искуства од Онлајн Продавници и Сл.... !!!". Ги има такви илјадници онлајн продавници кои имаат повеќе страници или пак ги преименуваат истите со цел да не им влезеш во траг. Инаку уште една препорака за Parkside, колку соларни панели има наместено...

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29856
    • CARclub.mk
« Одговори #904 на: 05 Јуни 2023, 12:11:17 pm »

„Фирма“

Има една фејсбук група со луѓе што се жалат од превари од фејсбук „продавниците“. Не знаеш што е пострашно, тоа што едниве лажат, или што другиве се наивни да веруваат...
« Последно менување: 05 Јуни 2023, 12:22:55 pm zeroSignal »

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44010
  • Il Moderatore
« Одговори #905 на: 05 Јуни 2023, 12:41:08 pm »
Да бе Макита за 3000ден, една батерија не е толку...

Kojbimashe parside, Sime misla, mu se skrshi. So kje tie i dzabe da ti ja dat.

На Симо не беше ударна? оваа обичната нема толкав торк.
Не знајме дали ја залепе и колку држи.  ;D
Мојата беше ударна за штрафови, ама на 220V. 100/500nm штрафење/отштрафување. Не сум ја лепел, се мислам дали да се замарам воопшто и да ризикувам да ми летне у глава некој дел при следно отшрафување :D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6615
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #906 на: 05 Јуни 2023, 13:35:16 pm »
По мое, џабе ќе се замараш.

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5757
« Одговори #907 на: 05 Јуни 2023, 13:47:32 pm »
Ефтини се тримерите на бензин сега,  земи некој од појаките ќе го сакатиш од користење, Агрина Вилиџњер,  Демон, јас имам еден портокалев со црно кузни шо е,  никако да цркни, за пари е косено со него времиња,  јас одржавам едно 200+корења лешници и уште 300-400 квадрати змијарник,  еве го гајле нема, главата е мената уште од старт со Husqvarna и то е то.

Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10515
« Одговори #908 на: 05 Јуни 2023, 13:59:53 pm »
Немат што да ти летнот, него ако е ударна би требало и пластиката да е напраат поцврсста, а ако не им е познат законот за акција-реакција ни штрафилица нема да напраат саглам. Мада од гравиркиве парксајд се задоволни поќето

Отсутен Xristijan

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 239
« Одговори #909 на: 05 Јуни 2023, 15:50:53 pm »

Nema vrska toa eve vo Eftinija Impex ingco alatite so 15-20% se poeftini od BOIS, nekolku raboti sto sum kupil gledam na BOIS stranata prasuvam na fb vo Eftinija dali go ima na lager, ti kazuva ima nema cena poeftina i idam natamu, ne mi se isplati onaka da akam do tamu samo da proveram.
Ovoj trimerov vo BOIS 3050den vo Eftinija 2560den plus mi pisa deka 8mi 9ti juni ke ima nekoj popust od 20% na cel asortiman, sve toa ti odgovaraat na fb vo poraka korektno.

Sent from my M2101K9G using Tapatalk

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #910 на: 05 Јуни 2023, 15:59:12 pm »
 Другаро, ако земате макита од ЛОТУЛС ви е најсигурно. Но тамо нема алат испод 100 $$.  А тој што те лажот така ладнокрвнонтури му рогот.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55060
  • Махер
« Одговори #911 на: 05 Јуни 2023, 19:17:22 pm »
Проблемот со фејк алатот е што народ се фиксира на тој износ (anchoring) https://en.wikipedia.org/wiki/Anchoring_(cognitive_bias) и после реалната цена им делува ненормално скапа. Тоа би било како да имаш на пример фејк VW Trok за 7990 евра, и кога ќе ја видиш реалната цена од 16900еур ти делува многу. Исто и со алативе, гледаш фејк макита од 3500 денари и потоа Макита штрафилица од 8000 ти делува дека е многу.

Реалните цени треба да се видат, а тоа се во bois за ingco, во еуроимпекс за милвоки, во лотулс за макита, во меркур за бош, лидл за парксајд и слично. И тука некаде да се движат +-20% од нив зависно од попустите. Не може да е упола или третина цената.

Отсутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6220
« Одговори #912 на: 05 Јуни 2023, 19:32:13 pm »
Боис не е репер за реална цена за Ингко.

Скоро сѐ што сум видел таму, а сум го побарал локално, е со 5-10% поевтино во локалната железара што продава Ингко.

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #913 на: 05 Јуни 2023, 21:23:54 pm »
Проблемот со фејк алатот е што народ се фиксира на тој износ (anchoring) https://en.wikipedia.org/wiki/Anchoring_(cognitive_bias) и после реалната цена им делува ненормално скапа. Тоа би било како да имаш на пример фејк VW Trok за 7990 евра, и кога ќе ја видиш реалната цена од 16900еур ти делува многу. Исто и со алативе, гледаш фејк макита од 3500 денари и потоа Макита штрафилица од 8000 ти делува дека е многу.

Реалните цени треба да се видат, а тоа се во bois за ingco, во еуроимпекс за милвоки, во лотулс за макита, во меркур за бош, лидл за парксајд и слично. И тука некаде да се движат +-20% од нив зависно од попустите. Не може да е упола или третина цената.
Koe upola, 10% se od cenite :) i site se 2-3000 den, samo nalepnoca kakva sakas kje ti shlapnat. A za 2000 se ok shtrafilicite, mada.pre bi zel inko. I makitata za 30.000 e ok ako rabotish so gips ili gragjevina neshto.

Присутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 6094
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #914 на: 05 Јуни 2023, 21:36:46 pm »
Колку ламинат и лајсни има исечено една чкљ ноу нејм аголна пила, ако кажам бројка ќе излезе дека лажам.
Секојдневно се редат по 70тина квадрати ламинат и цела нова зграда кај Кипер во Прилеп е од нас наредена со ламинат и се користени ноу нејм алати. Како алтернатива користиме Parkside и има проблем со прекидачот кој заглавува и мој роднина се повреди поради тоа... Најверојатно поради што се полни со прашина. Сменет е нов прекидач и тој исто...