Автор Тема: ПРАШАЊЕ!  (Прочитано 62717 пати)

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8532
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
Одг: ПРАШАЊЕ!
« Одговори #45 на: 28 Септември 2011, 13:08:18 pm »
CHlink, dali si siguren deka ventilite ti bile ispravni pred da stavis plin? Inaku tocno e deka najgolema pricina za izgoreni ventili e plinot.

Тоа е муабетот што го правам, но не значи дека е крив плинскиот уред, може да е крив и самиот квалитет на плинот.

Прекинувам опет со дискусија додека не добијам целосна слика на проблемот, да небркаме во вода на празно.

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7689
  • Хорска Секција
« Одговори #46 на: 28 Септември 2011, 13:13:03 pm »
ставете голи женски во вода и бркајте на полно
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен Chlink

• Легенда
« Одговори #47 на: 28 Септември 2011, 13:19:32 pm »
ставете голи женски во вода и бркајте на полно

:D :D :D :D :D

Каков муабет....

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43706
  • Il Moderatore
« Одговори #48 на: 28 Септември 2011, 14:27:38 pm »
BTW, Chlink, каде најчесто пунеше гас?

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Chlink

• Легенда
« Одговори #49 на: 28 Септември 2011, 14:40:00 pm »

Од стаклара и керамидница.

Ама последнив пат напунив во керамидница и беше ептен ќумур плинот, плош плин никогаш не сум ставил мора да признаам.

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Хорска Секција
« Одговори #50 на: 28 Септември 2011, 14:44:53 pm »
Јас еднаш наполнив во Стаклара и никогаш повеќе. Во ќерамидница е горе-долу ОК, но Лук Оил и Макпетрол имаат најквалитетен и со непорменлив квалитет.

BTW, не знам каква улога има фитлерот за плин, ама колку и да филтрира не би ризикувал да ставам ѓубре плин за да уштедам 100-150 денари по полнење...

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 8952
« Одговори #51 на: 28 Септември 2011, 14:46:22 pm »
Јас еднаш наполнив во Стаклара и никогаш повеќе. Во ќерамидница е горе-долу ОК, но Лук Оил и Макпетрол имаат најквалитетен и со непорменлив квалитет.

BTW, не знам каква улога има фитлерот за плин, ама колку и да филтрира не би ризикувал да ставам ѓубре плин за да уштедам 100-150 денари по полнење...

jas pa obratno, od Staklara imam 3-4 pati staveno ne osekam nikakva razlika na potrosnja i vozni svojstva (zboruvam za vo grad), dodeka pak od Keramidnica sranje u boja ednas staiv i veke nikad

Отсутен DareBmw

• Сениор
  • Пораки: 4305
  • К’мет
« Одговори #52 на: 28 Септември 2011, 14:47:54 pm »

Ама последнив пат напунив во керамидница и беше ептен ќумур плинот, плош плин никогаш не сум ставил мора да признаам.
Члинк никогаш да не ставаш плин од тука !!!
Ставај само од лукоил , посебно немој од кај керамидница да ставаш , најдругарски те советувам .

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Хорска Секција
« Одговори #53 на: 28 Септември 2011, 14:53:59 pm »
Со плинот од Стаклара извадив просек од 17.5 литри градска. Со истото возење (релации и динамика) со плин од Макпетрол вадам просек од 13~14 литри градска вожња.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #54 на: 28 Септември 2011, 14:54:32 pm »

Јас кај стаклара полнам последниве 2-3 пати,  и ги прашав момците „а бе друга пумпа во ќерамидница имате, кај ви е точно?“ и овие ми викаат „не е наша таа, ние само оваа ја имаме и наскоро во Ѓорче треба да се отвори“

Јас пак од макпетрол ич не сум задоволен, никад не поминувам километража како со оној од лук или од „НАС Гас“ - стаклара (за кој засега немам никакви замерки нити во поглед на работата на моторот нити во поглед на потрошувачка)
Еднаш ставив на „Марија Трејд“ кај стаклара, ама тој ќумур беше, ем троши ем не иде.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Chlink

• Легенда
« Одговори #55 на: 28 Септември 2011, 14:55:23 pm »
Керамидница естварно ќумур, не знам како мени ми дојде да одам таму да ставам, а што е најлошо плинот им беше 40 ден. а на лук оил 42. Жив ми иде да се изедам ама таков ми беше денот, требаше некој странци да ги земам од Охрид и негледајки накај таа керамидница по стоковна мост опнав еден дечко од позади, па ај записник европски каснам 2 саати и пак се стрчав накај таа проклета бензинска во керамидница и после накај Охрид пуна и отиде колата.

А за в стаклара во нас гас знаат да имаат лш плин ама знаат и да имаат најдобар. Различни пратки имаат.

Јас дека во кисела вода ја зимам женава о работа идам ставам во нас гас за 500 денари плин па утре дента ако е добар пунам до крај.

Лук оил убедливо најдобар плин, макпетрол тапа...

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #56 на: 28 Септември 2011, 14:56:47 pm »
Со плинот од Стаклара извадив просек од 17.5 литри градска. Со истото возење (релации и динамика) со плин од Макпетрол вадам просек од 13~14 литри градска вожња.

Со таков просек, дефинитивно не ти се исплати да ставаш, пошто на полнење ќе „уштедиш“ ама на празнење (возење) ќе надокнадиш :)

Отсутен DareBmw

• Сениор
  • К’мет
« Одговори #57 на: 28 Септември 2011, 14:58:56 pm »
Керамидница естварно ќумур, не знам како мени ми дојде да одам таму да ставам, а што е најлошо плинот им беше 40 ден. а на лук оил 42. Жив ми иде да се изедам ама таков ми беше денот, требаше некој странци да ги земам од Охрид и негледајки накај таа керамидница по стоковна мост опнав еден дечко од позади, па ај записник европски каснам 2 саати и пак се стрчав накај таа проклета бензинска во керамидница и после накај Охрид пуна и отиде колата.

А за в стаклара во нас гас знаат да имаат лш плин ама знаат и да имаат најдобар. Различни пратки имаат.

Јас дека во кисела вода ја зимам женава о работа идам ставам во нас гас за 500 денари плин па утре дента ако е добар пунам до крај.

Лук оил убедливо најдобар плин, макпетрол тапа...
Јас ставам плин секогаш од лукоил , еднаш ставив од нас гас и беше катастрофа !
Еднаш ставив кај керамидница , тоа не е плин како на мазут да возиш :)

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 4995
« Одговори #58 на: 28 Септември 2011, 17:19:08 pm »
Мене па од НАС гас 95% од пунењето ми бил ок ми сеима десено и срање да е. Од макпетрол сега ми е ок ама ми се има случено 4-5 пати да е жива катастрофа... Така да мислам дека секаде квалитетот варира и то многуу

Отсутен DareBmw

• Сениор
  • К’мет
« Одговори #59 на: 28 Септември 2011, 19:05:19 pm »
Во лукоил и макиол секогаш е ист .