Автор Тема: Места на кои треба да бидеме претпазливи.  (Прочитано 237927 пати)

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
Одг: Места на кои треба да бидеме претпазливи.
« Одговори #405 на: 08 Декември 2017, 11:21:56 am »
si stais tasterce za pesaci i semafor... ko pritisne pesakot znaese posle kolku vreme se palit crvenoto...
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17504
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #406 на: 08 Декември 2017, 13:40:12 pm »
Или не леташ со 80 на дозволено 50 и имаш време да застанеш на пешачки. И тоа е опција.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43722
  • Il Moderatore
« Одговори #407 на: 08 Декември 2017, 13:41:54 pm »
Тастерче е европска работа.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Passat B8
« Одговори #408 на: 08 Декември 2017, 13:48:03 pm »
upm negde na istok u Turcija isto tasterce i brojcanici iam videno so godini nanazad... nisto strasno ni 20% od frlenite pari za "smart semaforite".

Martin terotski si vo pravo no vo praksa ne e funkcionalno.
znaci celata da ne recam ama aj eve polata od guzvata na bitpazar i jaja pasa e bidejki na bitpazar pod mostot pesackiot nema semafor (ako e viopsto to pesacki) i na jajapasata nema semafor pred ledikom od dvete strani ima ulici bocno... vo teorija tije ulici na trotoar zavrsuvaat i ima dve polni linii (i tri dagi ima nemenuva nisto) a vo praksa to e raskrsnica... 😉

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 7833
  • Плинаш!!!
« Одговори #409 на: 08 Декември 2017, 16:16:34 pm »
Европска работа е ама не и за нас балканци. Ако памтите пред 10тина години имаше тастерче на семафорот кај бивша америчка амбасада на илинденска и школарците се играа к*рот со возачите.

Sent from my MI 4S using Tapatalk

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Passat B8
« Одговори #410 на: 08 Декември 2017, 17:41:33 pm »
staj covece edno neka gi mavne tato i mama po dzep i po sudovi malce... pa da vidis kopiljaci dal ke smeat da pipnat... ne samo za taster tuku za se sto e "drzavno" ... neli do vcera vazese se sto e drzavno e da se krade krsi i rusi... 😉

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 3878
« Одговори #411 на: 10 Декември 2017, 16:23:40 pm »
Европска работа е ама не и за нас балканци. Ако памтите пред 10тина години имаше тастерче на семафорот кај бивша америчка амбасада на илинденска и школарците се играа к*рот со возачите.

Ако е добро наштиман семафорот со зелен бран не може многу да го играат. Тастерчето треба да каже дали во следниот планиран слот ќе биде зелено за пешаци.

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Passat B8
« Одговори #412 на: 11 Декември 2017, 00:37:40 am »
:D koj zelen bran, pred nekoj den so 50 vozam partizanska na site e-bani semafor me faka crvenoo ...

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54991
  • Махер
« Одговори #413 на: 11 Декември 2017, 08:51:30 am »

Ако е добро наштиман семафорот со зелен бран не може многу да го играат. Тастерчето треба да каже дали во следниот планиран слот ќе биде зелено за пешаци.
Поентата беше што таму е пре прегледно.

И стискаш тастер.

Проаѓаш улица.

Па после 30 секунди се пали црвено за коли.

Мислам дека ниеден пешак немаше дочекано да дојде зелено затоа што гледаш лево десно дали идат коли и кога не идат си поминуваш.

Тастерче има многу логика за следен зелен пешак кај мавровка или некои такви огромни раскрсници. А не на микронски пре прегледни кои никој нема да ги чека.

Отсутен Molec

• Сениор
  • Пораки: 4759
  • (Oo\(|||)°(|||)/oO)
« Одговори #414 на: 11 Декември 2017, 08:57:39 am »
Во саботата патрола со радар на средина на патот од К.Паланка -> Куманово.
Вчера патрола со радар/ласер шо и да е на троножец поставен покрај јетито, одма после тунелот Велес - > Скопје

Отсутен howitz

• Редовен
  • Пораки: 2273
« Одговори #415 на: 11 Декември 2017, 09:29:26 am »
Ако возиш до 30км/ч над дозволеното немаш гајле :)
А таму е 80км/ч, ако улеташ со 125км/ч отиде буџетот ;D
За вкусови не се расправа, по нив се плука.

Отсутен Molec

• Сениор
  • (Oo\(|||)°(|||)/oO)
« Одговори #416 на: 11 Декември 2017, 09:45:48 am »
КП -> КУ во бус бев, а Велес -> Скопје возев 140 ама ништо не се деси, или можда ќе ми стигне честитка на адреса не знам.

Кога сме кај честитките еве предупредување за сите кои возат во Бугарија, тие камерите поставени на регоиналните патишта функционираат и ви стига казна со 4 слики на домашна адреса, се гледа рег бр дури и суратот на возач/совозач (ве наоѓаат по регистрација на возилото).

Отсутен howitz

• Редовен
  • Пораки: 2273
« Одговори #417 на: 11 Декември 2017, 09:47:25 am »
У Бугарија пишуваат казна и ако позади патникот нема врзано „колан“ ;D
За вкусови не се расправа, по нив се плука.

Отсутен Дибидус

• Редовен
  • Пораки: 1758
  • Veritas Vos Liberabit
« Одговори #418 на: 11 Декември 2017, 13:01:58 pm »
КП -> КУ во бус бев, а Велес -> Скопје возев 140 ама ништо не се деси, или можда ќе ми стигне честитка на адреса не знам.

Кога сме кај честитките еве предупредување за сите кои возат во Бугарија, тие камерите поставени на регоиналните патишта функционираат и ви стига казна со 4 слики на домашна адреса, се гледа рег бр дури и суратот на возач/совозач (ве наоѓаат по регистрација на возилото).

Сигурен си за ова? Јас колку што знам и кај нив камерите се исто нефункционални како и кај нас. Служат за мерење на проток на сообраќај и надзор, освен ако ова што го кажуваш е нешто ново. Ако е така ќе видиме дали ќе стигне честитка дома.
Brains are awesome. I wish everybody had one.

Отсутен Molec

• Сениор
  • (Oo\(|||)°(|||)/oO)
« Одговори #419 на: 11 Декември 2017, 13:10:25 pm »
Таксистот што ме возеше до Софија ми кажа дека пред месец дена му стигнала честитка, така да не сум сигурен, али он си кочеше редовно пред сите камери.

Во секој случај е добро да почитуваш пропишана брзина, иако и јас некогаш не приметувам знаци па возам побрзо од дозволеното, летово возев до Софија и не успорував кај камерите па ништо не ми стигнало сеуште.