Автор Тема: Места на кои треба да бидеме претпазливи.  (Прочитано 245353 пати)

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6838
  • Бенве сие бенве
Одг: Места на кои треба да бидеме претпазливи.
« Одговори #390 на: 07 Декември 2017, 11:27:42 am »
50 е многу глупо ограничување таму, само за пари земање е измислено

Sent from my Samsung s8+ using Tapatalk

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43914
  • Il Moderatore
« Одговори #391 на: 07 Декември 2017, 21:08:02 pm »
Ok si e toa, rabota im e. Treba I mnogu poveke da gi ima. Treba da se pocituvaat ogranicuvanja.
Prosliot petok na dozdot vo 4 sabajle (da u 4AM) na izlez od Skopje pod mostot za Madzari I Cento. Ne gi vrne I si lovat. Eden taksist me pominuva bas tamu I si go soprea nego, a I jas bev pomegju 60-70 na saat. Cajkanot istrca na sred bulevar vo sredna lenta za da go sopre, morav I jas da zastanam posto bese pred mene. Ke go jadev jas da ne bese taksistot.
No iako e toa skoro avtopat, sepak seuste e 50 ogranicuvanje I ako, neka stojat.

Тезгарошење. Трафика.  Ловење риби со динамит. Стрелање  на срни во зоолошка.
Ни превентивна, ни воспитна улога нема во тоа што го направиле џандарите на тоа место и во тоа време .
Али квотата за казни си ја испуниле битно.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен malinamamun

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 552
« Одговори #392 на: 07 Декември 2017, 23:30:50 pm »
Денес пајации масовно дигаа коли на територијата на кисела вода. Околу 5 пајаци правеа чистка. На семафори бев кога ги дигаа.

Сдсм си знае тактика како да си го полни буџетот и некако омилени им се пајациве.

Инаку мислам дека полицијава никогаш не била повеќе желна за казни, па стојат на места  на кои досега никогаш не стоеле.
По поминати над 200 пати на патот Скопје Куманово, преку арачиново последниве 2 пати видов патроли пред влезот на Черкези на самата кривина кога се спушта човек надолу

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20698
« Одговори #393 на: 08 Декември 2017, 00:30:24 am »
Кога ги нема, зашто ги нема, па шо к*р праат, па треба да казнуваат, а у...
Кога ги има, шо к*р мајка бараат таму, казнувале за глупости, сдс знаеле тактика за пунење буџет, ебати џандарите, а у...
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 3804
« Одговори #394 на: 08 Декември 2017, 00:31:05 am »
Јас сум за стопирање,пред два дена идев накај тетово со комбе,после тетовска патарина ме застанаа мене и + 3 комбиња.Не однесоа на технички последното комбе беше како од војна искочено цело скапано ни светла ни кочници ни ништо,најверојатно го казнија (и треба да го казнат го ризикува неговиот живот а и нашиот)џандарот спомна нешто казна 2000 евраа за неисправни кочници...Сакаа да ми пишат за ПП апаратот казна пошто сум заборавил да го баждарам,ама ме пуштија им реков ако сакате пишете ако не не крив сум си!
пс моментално стопираат кај млекара во маџари во правец накај трубарево
Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17593
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #395 на: 08 Декември 2017, 00:54:10 am »
Ретко одам во Кисела Вода, ама пајаци 24/7 треба да има по поголемите улици. Овој народ на ред ќе го научиш само кога ќе се замисли дали вреди да нема 5 дена за јадење поради тоа што паркирал како морон.

Отсутен howitz

• Редовен
  • Пораки: 2273
« Одговори #396 на: 08 Декември 2017, 09:28:52 am »
Абе има сите да се научите како се паркира и како се вози на автопат.

Ја да сум СДС 24/7 има парче да напраам со казнување, 3-4 месеци ги немаше никаде џандариве и се осоколија сите у кола и праат што сакаат.
За вкусови не се расправа, по нив се плука.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9093
« Одговори #397 на: 08 Декември 2017, 09:53:24 am »
Јас би ставил за почеток на 3 места да се штанцаат казни кај кои поминувам а се златна кокошка за пари собирање и тоа поштено. Дури само од казните плата ќе си вадат и тоа добра.

- мавровка кај автобуската. Лентата е секогаш блокирана од паркирани коли
- аеродром кај палма, тотално нефункционАлна лента
- партизанска буњаковец до симпо и назад

Со тоа што застанување со 4 трепкачи и седење во кола да се третира исто како паркиран.
Е тука 24/7 нон стоп

Отсутен howitz

• Редовен
  • Пораки: 2273
« Одговори #398 на: 08 Декември 2017, 09:57:46 am »

- мавровка кај автобуската. Лентата е секогаш блокирана од паркирани коли

Ова 10 години никој не може да го направи затоа што ќе има последици, политички и физички за сметка на соживот. Како така ти ќе ги казнуваш нив ?!

Си видел некад џандари на пластичарска да казнуваат ? Освен што дремат.
За вкусови не се расправа, по нив се плука.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9093
« Одговори #399 на: 08 Декември 2017, 10:01:19 am »
Е да и пластичарска ја заборавив. Каков добар проток на сообраќај може да има таму само ако се подсредат некои такви работи.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 10986
  • 430i
« Одговори #400 на: 08 Декември 2017, 10:10:02 am »
 на пример

итн.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #401 на: 08 Декември 2017, 10:28:20 am »
Не бе, зашто.. коа можат у автокоманда под мостот за ченто да си дерат луѓе што возат 75 на дозволено 50 на празен автопат во 4 саат сабајле, само знакот за автопат што е 50м подолу. Вака треба да рааботат, а така само седат и пуштиле мрежата, рибите сами влагаат у мрежа.

Ефектот е исти, пакосници се испофатени, статистиката е пополнета, буџетот среќен.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6838
  • Бенве сие бенве
« Одговори #402 на: 08 Декември 2017, 10:55:07 am »
Само кај нас на балканов полицијате сее страв наместо да е сервис на граѓаните, пусто турско никако да го пребродиме

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
« Одговори #403 на: 08 Декември 2017, 11:13:02 am »
sabajlevo radarna pesackiot pred goce delcev gi meri kolite sto izleguvaat od pod "stokovna most"...
ps: inaku ne e do policijata celiot sistem  ni e baziran na reket... 😉
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #404 на: 08 Декември 2017, 11:15:57 am »
Ете. Таму е оправдана радарска контрола според мене. Има автобуска, пешачки и раскрсница. Далеку пооправдана него на излез накај автопат.
Пред некој ден ги видов и кај Веро Џамбо, мереа на булеварот од црвен крст према веро-џамбо.