Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
Ако одиш на адитив варијанта побарај од Ликви Моли, Pro-Line Diesel System Cleaner или Diesel Engine System Cleaner ако мислиш дека е до градска вожња.Но, ако е од масло подобро да го возиш пократко (по мое 4-6 илјади км, сепак е од овластен и си дал доста пари по сервис) и да го смениш, моја препорака Равенол или Амсоил.-Amsoil SAE 0W-20 LS-VW Synthetic European Motor Oil-Ravenol VSE SAE 0W-20-VW Motoröl LongLife IV FE 0W-20-Liqui Moly TopTec 6200 0W-20Има и Кастрол, но многу ретко да начекаш оригинал, затоа ги наведов овие 4.
не се отворени теми за возилата на форумов,за брзо можеби за едната, макар што е незгодно после година и пол 🙂Досега е турано гориво исклучиво од Макпетрол. Кога фати кризата и луѓето купуваа во канти близок пријател начека од Окта и горивото беше со многу нечистотија и раски
Од Ликви моли го препорачувам Pro-Line Diesel System Cleaner. Кошта околу 550 ден., никогаш не сум ставал таков адитив, освен кај другар пред 1 недела поради проблем со втора дизна која ретко да ја заприметиш во возење, ја даваше како грешка на компјутер.На форумов има доста поискусни од мене со адитиви и многу од нив би ти препорачале Wynns, но добро е да слушниш повеќе мислења
Цитат: nestor04 на 15 Април 2023, 08:11:56 amОд Ликви моли го препорачувам Pro-Line Diesel System Cleaner. Кошта околу 550 ден., никогаш не сум ставал таков адитив, освен кај другар пред 1 недела поради проблем со втора дизна која ретко да ја заприметиш во возење, ја даваше како грешка на компјутер.На форумов има доста поискусни од мене со адитиви и многу од нив би ти препорачале Wynns, но добро е да слушниш повеќе мислења Пред година и нешто ставав од црното шише на wynns за прочистување на дизни,ама само за дизни е. Како шо напишав горе јас сакам да може да ја среди и комората за внатрешно согорување.
Дечки, земав едно вакво да ја освежам малку Астрата, одамна не сум ставил адитив. Вака по искуство, на колку литри гориво е најдобро да се измеша?(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)