Автор Тема: Дупка од цигара на седиште  (Прочитано 20337 пати)

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
Дупка од цигара на седиште
« на: 22 Септември 2011, 17:00:52 pm »
Значи вака дечки, ај мала помош со некоја идеја ваша како да се среди ова
Ми се изгоре возачкото седипте со цигара :( е сеа како да се покрие тоа дупче што е? Ние најдовме еден мајстор гледаше се ок, рече само еден штов да стави и ќе биде топ, арно ама за да го направи тоа мора навлаката да се извади од седиштето...Бев во МиДа тоа да го средат, ама ми кажаа дека не е можно тоа дека навлаката е шиена со седиштето и не се вади :S значи доколку успеат да ја извадат враќање амин..Ми кажаа само ново седите, односно долниот дел од седиштето да се земе, арно ама цената е 11.272 денари, што не се даваат толку пари за ваква глупост
Е сеа барам некое решение...До сеа ми текна да зеам етикета Fiesta - со фонтот оргинален да ми сошијат етикета и таа некако да се залепи/зашие за предните седишта...ама зборам за етикета шиена ко оние најк на патики што се шиени и би изгледало убаво.

Ај некоја идеја од вас кој имал сличен проблем или незнам што знае повеќе нека помага

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54955
  • Махер
Одг: Дупка од цигара на седиште
« Одговори #1 на: 22 Септември 2011, 17:03:38 pm »
Ти не си кола да ти се даде.

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #2 на: 22 Септември 2011, 17:05:02 pm »
Немој одма по мене :( не ја изгорев јас, брат ми тоа...а колата е моја така да ја ќе си се нервирам сеа и решение на проблемот ќе барам :(

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29630
    • CARclub.mk
« Одговори #3 на: 22 Септември 2011, 17:13:38 pm »
Најдобро решение е да најдеш парче штоф (значи, штоф, не штов) сличен на материјалот од седиштата, и да ти зашие некој добар мајстор (или да залепи, свеедно, и на двете седишта, за да не изгледаат различно седиштата.. Да дојде како линија или нешто такво.. Етикета апла ќе се гледа дека е накнадно ставана.

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #4 на: 22 Септември 2011, 17:25:06 pm »
Да да на двете седишта тоа...
Инаку и ја мислев на такво нешто, ај баш ќе разглеам што како :)

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #5 на: 22 Септември 2011, 17:37:13 pm »
Абе на тоа место се пуши, али не цигара ;D ;D ;D ;D ;D

Нема шо да се секираш, појди на Рампа, не ми текнуе како се викаше фирмата која работи со тапацирање и слично, знам дека се наоѓа одма до гостилница ИВ, и ќе ти средат за мала сума, шо се вика нема ни роџена мајка да го познае.

Отсутен Dean

• Редовен
  • Пораки: 1340
« Одговори #6 на: 22 Септември 2011, 17:52:23 pm »
Најдобро решение е да најдеш парче штоф (значи, штоф, не штов) сличен на материјалот од седиштата, и да ти зашие некој добар мајстор (или да залепи, свеедно, и на двете седишта, за да не изгледаат различно седиштата.. Да дојде како линија или нешто такво.. Етикета апла ќе се гледа дека е накнадно ставана.

од Зеро предлогов ти е одличен, јас така направив со едни патики, десната ми се скина напред кај прстот и на двете ми ставија кожа иста како на патиките, резултатот беше одличен ко намерно да беа правени така. Мислам дека и кај тебе ќе го има истиот ефект, a и лесно ќе најдеш таков штоф.
Сега ти земај цигара и кај брат ти во антарата уште поголема дупка да му направиш :P

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17464
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #7 на: 22 Септември 2011, 17:57:11 pm »

од Зеро предлогов ти е одличен, јас така направив со едни патики, десната ми се скина напред кај прстот и на двете ми ставија кожа иста како на патиките, резултатот беше одличен ко намерно да беа правени така. Мислам дека и кај тебе ќе го има истиот ефект, a и лесно ќе најдеш таков штоф.
Сега ти земај цигара и да ја запалиш на брат ти антарата :P

Fixed that for you :D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54955
  • Махер
« Одговори #8 на: 22 Септември 2011, 18:05:35 pm »
Знам дека на мојата седиштата се жали боже. Ако ми се деси нешто вакво јас би одел на ваква варијанта. Па еве да ти кажам и тебе пред да дадеш пари.

Отсутен Dean

• Редовен
  • Пораки: 1340
« Одговори #9 на: 22 Септември 2011, 18:33:06 pm »
Мартин пироман еден :D, и јас сум за предлогов од Дени, ама кај ќе ги најде овие седишта 

Отсутен marsher

• Сениор
  • Пораки: 3177
    • smchiptuning
« Одговори #10 на: 22 Септември 2011, 19:32:31 pm »
Во кола дозволувам да пушат, само ако не им смета воланот.

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7689
  • Хорска Секција
« Одговори #11 на: 22 Септември 2011, 20:48:45 pm »
Шупци се во МИДА! Сакаат да ти увалат нови седишта! Појди во САМАД ќе ти ги репарираат седиштата ни родена мајка да не може да ги препознае.
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #12 на: 22 Септември 2011, 20:52:04 pm »
Нови седишта не..бар не оваа година, ако мислеше само на кожа тоа можам одма да го средам, ама несакам па и кожа, нова е колата сеупте неам потреба од такво нешто :S
само да се покрие таа дупката ми треба, ај ќе видам таму Во Самад кај што викате, да видам што ќе кажат
А поентата е што и ја не дозволува да ми пушат ЦИГАРИ у кола, ама пред антарата бато немаше кола и чат-пат ќе ја земеше и си палел човекот и у неа :S шо да му праам...

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7689
  • Хорска Секција
« Одговори #13 на: 22 Септември 2011, 20:54:19 pm »
Да де, во САМАД ќе ти ги репаарираат двете седишта каде што е дупката, само на тој дел.
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Присутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20648
« Одговори #14 на: 22 Септември 2011, 21:24:47 pm »
Да де, во САМАД ќе ти ги репаарираат двете седишта каде што е дупката, само на тој дел.

Некој кажа пред мене... Појди си кај дечкиве, си ја знаат работата... Баш Гојдо мислам дека тапацираше кај нив, па ако го замолиш убаво, и му ветиш гајба пиво, се’ ќе ти објасни, од почеток до крај ;)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.