Автор Тема: Дупка од цигара на седиште  (Прочитано 20338 пати)

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
Одг: Дупка од цигара на седиште
« Одговори #30 на: 23 Септември 2011, 19:39:08 pm »
Не е седиштето персиски килим па да скубе вуна и потоа да ја лепи. Тоа е штоф со дезен кој е изгорен неповратно. Единствено може да го препокрие со друг - сличен штоф и на двете седишта и само така нема да се познава. Или пак ако најде оригинал штоф да го препокрие со оригиналниот.

+1

Или, па... да направиш комбинација, со некој бордо матријал, бидејки тебе колава ти е бордо...

Отсутен Dean

• Редовен
  • Пораки: 1340
« Одговори #31 на: 23 Септември 2011, 19:53:59 pm »
можеш прво со жилет внимателно да ги исчистиш црните траги од изгореното и можеш двата краја од дупката да ги сошиеш со игла и бел конец, ќе се познава дека е шиено ама многу помалку ќе паѓа во очи од сега

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #32 на: 24 Септември 2011, 01:36:04 am »
Не не лепенка никако...муабетот ми е како што рече и Рики најверојатно со бордо материјал или пак крем некоја кожа да речеме...е сеа проблемот е шиењето, ама ако е кожа а најверојатно тоа ќе биде на страните ќе се направат дупки и после шнајдерката со малку повеќе мака и крива игла ќе ги сошие...така најверојатно ќе правиме :)

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7689
  • Хорска Секција
« Одговори #33 на: 24 Септември 2011, 08:28:24 am »
И друг пат пазете како се подавате со џоинтот во кола.
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11737
  • Архитект
« Одговори #34 на: 24 Септември 2011, 13:14:16 pm »
И друг пат пазете како се подавате со џоинтот во кола.
:D :D :D

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #35 на: 24 Септември 2011, 13:49:42 pm »
Не не лепенка никако...муабетот ми е како што рече и Рики најверојатно со бордо материјал или пак крем некоја кожа да речеме...е сеа проблемот е шиењето, ама ако е кожа а најверојатно тоа ќе биде на страните ќе се направат дупки и после шнајдерката со малку повеќе мака и крива игла ќе ги сошие...така најверојатно ќе правиме :)

Најди матријал во боја на колата, верувај ми тоа нај нај би одговарало... ама да ставиш од тој матријал и напред и позади каде би изгледало професионално...

и види прокопај по нетов споредба на боја на кола, со таа боја на седишта

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #36 на: 24 Септември 2011, 13:57:36 pm »
Да да Рики, фала за идејата...баш со мајка ми вчера зборев за ова...и она исто кажа така најубаво би било, да се најде материјал некој или кожа што и да е во боја на колата и да се стави некоја линија и биизгледало баш штосно и нема шанса да се познае дека е накнадно ставана..:)

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #37 на: 24 Септември 2011, 16:17:06 pm »
Да да Рики, фала за идејата...баш со мајка ми вчера зборев за ова...и она исто кажа така најубаво би било, да се најде материјал некој или кожа што и да е во боја на колата и да се стави некоја линија и биизгледало баш штосно и нема шанса да се познае дека е накнадно ставана..:)

Tака бе другар...

Фала ти за довербата :)

Отсутен marsher

• Сениор
  • Пораки: 3177
    • smchiptuning
« Одговори #38 на: 24 Септември 2011, 19:35:08 pm »
Најдобро да се стави на двете седишта, на исто место, така уште повеќе ќе залажува на фабричко.

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #39 на: 24 Септември 2011, 19:55:32 pm »
Да да на двете секако ќе сестави, можда и на задните да ставам ама за нив незнам ама на двете предни секако!

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #40 на: 24 Септември 2011, 20:44:11 pm »
Најдобро да се стави на двете седишта, на исто место, така уште повеќе ќе залажува на фабричко.

Да да, јас ми реков и позади да стави... да смисли нешто... да има добар контрас... ке личи добро...

Отсутен google

• Редовен
  • Пораки: 2396
« Одговори #41 на: 25 Септември 2011, 01:23:53 am »
Да де, во САМАД ќе ти ги репаарираат двете седишта каде што е дупката, само на тој дел.

Некој кажа пред мене... Појди си кај дечкиве, си ја знаат работата... Баш Гојдо мислам дека тапацираше кај нив, па ако го замолиш убаво, и му ветиш гајба пиво, се’ ќе ти објасни, од почеток до крај ;)

Da da , apsolutno si znae coekot ponekogas da si tapacira i ne samo tamu na poveke mesta...:D

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #42 на: 27 Септември 2011, 21:33:42 pm »
Kupi si navlaki!

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9193
  • Аstra la vista baby !
« Одговори #43 на: 28 Септември 2011, 01:22:33 am »
Kupi si navlaki!

А да си направиш навлаки во Самад комплет ? ;)

И јас тоа велам  :D

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #44 на: 28 Септември 2011, 12:11:55 pm »
Па јас каде уште не прашав. Најефтина и најдобра варијанта е да ти направат навлаки. Мене на Цитроенот уште на вториот ден ми го изгореа сдиштето со цигара и тоа фрлена од друго возило кое иде од спротивне правец, падна кај мене позади на седишта. Сетив кога замириса ама беше ептен касно. Дупка 3 сантима. Си стаив навлаки и уживај!