Автор Тема: Што купивте или сакате да си купите за вашите автомобили  (Прочитано 686189 пати)

Отсутен blazeff

• Почетник
  • *
  • Пораки: 7
Сакам да инсталирам паркинг сензори за Golf 6 Variant Trendline.
Прашав во Порше и ми кажаа некоја сума од 455 евра и тоа само за задни сензори и само звучна сигнализација без интеграција со медиа плеерот (RNS310)
Викаат дека нема опција за предни сензори што малце ми е чудно...
Досега што гледав по гугл, и најдов некои OEM комплети но не сум сигурен дали би одговарале на моделот.

Дали некој има искуство со ова?

Секоја сугестија е добредојдена :)

Отсутен masterficx

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 482
А навистина ли ти требаат предни сензори за паркирање ?
Cheap + Reliable = Not Fast
Fast + Cheap = Not Reliable
Reliable + Fast = Not Cheap

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6579
https://shop.ahw-shop.de/parksensor-pdc-sensor-gewinkelt-original-audi-vw-geber-grundiert-einparkhilfe?c=7181

еден кошта таа цена. Мислам дека вкупно ти требаат 8 напред и назад. Јас лично не би се нафаќал. 455 евра само за позади исто така е ненормална цена за ебани сензори.

Отсутен blazeff

• Почетник
  • *
  • Пораки: 7
А навистина ли ти требаат предни сензори за паркирање ?

Мене не, ама на жена ми да :)

https://shop.ahw-shop.de/parksensor-pdc-sensor-gewinkelt-original-audi-vw-geber-grundiert-einparkhilfe?c=7181

еден кошта таа цена. Мислам дека вкупно ти требаат 8 напред и назад. Јас лично не би се нафаќал. 455 евра само за позади исто така е ненормална цена за ебани сензори.

Баш тоа... прескапо е за тој „луксуз“

Отсутен Дибидус

• Редовен
  • Пораки: 1758
  • Veritas Vos Liberabit
А да не и ја даваш колата на жена ти :)

Види во Дог дали местат.
Brains are awesome. I wish everybody had one.

Отсутен DENDE - ARTEONED

• Сениор
  • Пораки: 5662
  • Formerly Lancered recently Arteoned!
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
Mestat.

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
Веројатно ќе брка работа, 1900 денари. Него ме интересира колку ќе издржи, има некој искуство со конкретново?

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5202
Солиден бренд

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
За тие пари, по едно мутерче да стегне секое од овие парчиња, се исплати! Со здравје да го користиш. Од кај го купи BTW?

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
Купи Алат, кај Тутунски. Али мало е ова, 1/4".

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3697
Не се будалете да фрлате пари за сензори по сервиси, купете си од алиекспрес истите се, а се по 10-15$, најдете само некој да ви ги монтира ако не сте сигурни дека можете сами. Јас нарачав за мојата, кога ќе стигнат ќе и ги монтирам ќе ви кажам дали ги бива, ма да нема зошто да не истите секаде ги носат.

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Пораки: 3950
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
Не се будалете да фрлате пари за сензори по сервиси, купете си од алиекспрес истите се, а се по 10-15$, најдете само некој да ви ги монтира ако не сте сигурни дека можете сами. Јас нарачав за мојата, кога ќе стигнат ќе и ги монтирам ќе ви кажам дали ги бива, ма да нема зошто да не истите секаде ги носат.
Баш сподели искуство и импресии... Сакам за ц4-ката да нарачам...

Отсутен BigBull

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 425
Јас такви си монтирав на пасатот, од март 2016 до ден денес си функционираат без проблем. (слики овде http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19601.msg860819.html#msg860819)

Отсутен Passat3B

• Редовен
  • Пораки: 1726
Led C6 h7 kit - лед сијалички.
Чисто за промена, да видам како светаат, ако се слично на xenon да ја распрснуваат светлината на сите страни одма летаат и ги враќам стандардните халогени.  :D

Купени од @marchesk, да ги пробам и ќе пишам импресии.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6579
Koomus Pro Air Vent  :D не се евтини мме ама квалитет е стварно добар. Нема крцкање кога го ставаш телефонот, јако се фиксира на решетките за воздух. Препорака од мене