па не се 25,26 да зимат приватниве курири карго,марко,пост офис,рале-пром и остали што го има испод 37,8 40 илјади не се е сеа тоа што собрле пензионери да возат и да еден човек и наплаќа,разнесува,сортира,води евидентиција тука е и проблемот исто така што немат соодветни возила за транспорт и тако даље од ананас денес порачуваш утре најдоцна стига се што е над 3000 илајди денари е брзо, се испод со денови не се они ебавт за пратка 300,400 ден ке си чекаш еднанедела и тоа е.Работниот кадар кој го имат горе доле брзите приватни пошти е ризичен во повеќе аспекти во ред е тој господин што има желба да работи ама домаќин на 60 години или докажан работник не се бидуе.Тотал пост логистик мислам дека така се викаше каргото најужасни ако некогаш нешто нарачувам од друг град посочувам дека од тоа карго не сакам услуга или да ми достават во слуај да се они не подигам пратка од другиве да било кои да се ке земат паричка од мене.За мене тоа карго не постои и ке добиваат најлоша оцена каде и да се укаже моментов да ги изрекламирам бидејки се безобразни не ми донесоа пратка утнале број наместо последен 4 на телф, вртела таа од базата на 5 нивна грешка за да ме блокира на телф, зимам друг телф ме блокира прашувам каде е пакетот ми исклучува блокира на мои повици преку 70 пакетот важен некои делови за невестава мојот притисок 190са 275 станувам идам директно викам што е раб дали треба лајф да идам на социјал медум што ме блокираш што не се јавуваш ај што чекам 4 дена ко да патува од Елфесборг ама ова она дај пратката еви ви пари и да се гоните у 300 лепе очи да не ви видам.Ке ги тражиме стариве поштари каде носеа луѓево се прописно па и деца правеа по села и градови се бореа со голи раце со шарпланинци у дворови и достави пошта/Денот го чекам кога грујо ке се врати и да се се врати во нормала како што си беше денот го чекаме денот