Автор Тема: Што купивте или сакате да си купите за вашите автомобили  (Прочитано 614770 пати)

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8621
  • Малерозен дрводарец
Не тоа, бе... Ама веќе ме издаде, отиде сега реномето...
Нема да смеам да гукнам Шкххххх...

Добра плата.
Прав скопјАнец.

Отсутен Silvester

• Редовен
  • Пораки: 1789
И кај мене 147-ката одлично лади.

Досега кола што сум возел и што најмногу ладела е Пасат караван од 1997. Стоена колата неколку часа на сонце сред лето (темно тегет, иде на све), влегувам, ја пуштам климата и камен прави за неколку минути. Така да не треба да игра толку голема улога колава е кабината, требало од фабрика да си пресметаат колкав компресор да стават за да лади доволно.

Тоа е затоа шо претходниот газда ја внимаваше климата

Менувано е фреон редовно, тестиран секое лето, не туши од никаде и најбитно имаш нов магнет. 5 години ме измачи климата, со 500 мајстори на крај кај Вебасто сервисов што е на Трета македонска да ми кажи дека ослабел магнетот Ќе се убиев.

Исто лани го извадов и браникот, сите ладњаци изчистени со четче, интеркулер изчистен со четче и се склопено назад
Важно јас на форум можам да се пофалам дека 147ката одлично лади, а како ја одржувал претходниот газда појма немам

Отсутен n1kola

• Сениор
  • Пораки: 6849
  • French diamond
Арно барем климата ви функционира на тие Алфите  ;D

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 10963
  • 430i

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43718
  • Il Moderatore
Имаше и едно меме кога типот ѝ вика на типката да не отвара прозор, да не дознаат дека не му работи климата на алфата. Премногу мемиња има не моем да га најдем ;D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2350
Ај дајте друг памет... кола 7 години постара од мојата има 2 пати помоќна клима.

Јес да е помала кабината, ама сепак се познава разликата.
Дали е ова прашање на фреон шмеон или нешто друго?
Еве мое лично искуство со голфот. Од кога го купив нов за прв пат после 5 години приметив дека климата не лади како што треба и бев фреон да ми стават. Сега еве ја работи супер последниве 2 месеца.

Во официјалниот сервис ми рекоа дека климата подложи секои 2 години на проверка и нормално е минимално да губи и треба да се дополни. Доколку треба секоја сезона да пуниш фреон ондак нешто не е во ред.

Ова можам и јас да го потврдам со мојот ех Голф 5, само што кај мене скоро неприметно се намалувал фреонот а со тоа и ладењето, секоја година, додека не ми рикна компресорот. Колата веќе беше 12-13 години стара тогаш. Мада VW тие генерации 2004-2011 имаше фабрички проблем со компресорите и недостаток на  одредена количина фреон доволно беше за да рикне. Така да @loopz провери си фреон, сигурно е тоа, не мора Порше, препорака и од мене за Цеко клима (Вебасто) кај поранешно Раде Кончар, барем ќе ти испитаат и притисок во системот фор фрее
Претпоставката е мајката на сите заебувања

Присутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 3776
Јас секоја година си ја носам на проверка за количина на фреон. Годинава фалеа негде 80-90 грама, плус таа машината за вакумирање става и масло за компресорот. Мирна глава.
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14291
  • Пудингот на шоферството
Порачав 4х 225 40 Р18 Гудиар А5,ми пуштија Униројал Раинспорт.... бла бла бла...Упм да фатат,кој ќе чека сеа гуми уште една недела.
Ќе видам шо ќе ми пишат од Понеделник,ако треба да чекам поќе оод 2-3 дена,ги монтирам овие и нека си е*** м******.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
  • Пораки: 2785
На 147 климата лади одлично.

Еднаш ме фатија улајте, бев да ми проверат фреон да не фали. Не фалеше ни грам.
Изгледа тоа што е нормално да фали фреон важи за германските коли.
:D

Е шо да фали фреон кога никад не палиш клима... :D

Отсутен Crimson101

• Почетник
  • *
  • Пораки: 7
Zdravo, baram na net ali nemozam da najdam kade se prodavaat novi celicni bandazi. Dali bi znaele kade vo skopje bi mozel da se obratam?

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
Zdravo, baram na net ali nemozam da najdam kade se prodavaat novi celicni bandazi. Dali bi znaele kade vo skopje bi mozel da se obratam?

Прашај во Мултибренд, јас кога барав не најдов тоа што ми требаше ама имаа нови челични, ме изненади цената им беше прифатлива: 02 311 2100

Отсутен Charlie

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 196

Не очекував дека ке биди до толку :D Најлонче од бонбон имаше внатре

Присутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 5855
Овие како од АутиДок да се нарачувани?
На здравје сервис

Sent from my MAR-LX1A using Tapatalk

Отсутен Charlie

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 196
Овие како од АутиДок да се нарачувани?
На здравје сервис

Sent from my MAR-LX1A using Tapatalk

pkwteile.at

Made in Austria
Брат ми таму живее па му порачав да донеси навамо,знам бар на запад нема превари никакви.

Отсутен AlexAl1en

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 415
Сакам да купам раткапни е сега дали црни или црно комбинација со сиво?
Кое повеќе одговара? Бојата е бордо