Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
Цитат: Silvester на 30 Јуни 2021, 15:14:37 pmИ кај мене 147-ката одлично лади. Досега кола што сум возел и што најмногу ладела е Пасат караван од 1997. Стоена колата неколку часа на сонце сред лето (темно тегет, иде на све), влегувам, ја пуштам климата и камен прави за неколку минути. Така да не треба да игра толку голема улога колава е кабината, требало од фабрика да си пресметаат колкав компресор да стават за да лади доволно.Тоа е затоа шо претходниот газда ја внимаваше климата Менувано е фреон редовно, тестиран секое лето, не туши од никаде и најбитно имаш нов магнет. 5 години ме измачи климата, со 500 мајстори на крај кај Вебасто сервисов што е на Трета македонска да ми кажи дека ослабел магнетот Ќе се убиев.Исто лани го извадов и браникот, сите ладњаци изчистени со четче, интеркулер изчистен со четче и се склопено назад
И кај мене 147-ката одлично лади. Досега кола што сум возел и што најмногу ладела е Пасат караван од 1997. Стоена колата неколку часа на сонце сред лето (темно тегет, иде на све), влегувам, ја пуштам климата и камен прави за неколку минути. Така да не треба да игра толку голема улога колава е кабината, требало од фабрика да си пресметаат колкав компресор да стават за да лади доволно.
Цитат: loopz на 30 Јуни 2021, 13:43:55 pmАј дајте друг памет... кола 7 години постара од мојата има 2 пати помоќна клима.Јес да е помала кабината, ама сепак се познава разликата.Дали е ова прашање на фреон шмеон или нешто друго?Еве мое лично искуство со голфот. Од кога го купив нов за прв пат после 5 години приметив дека климата не лади како што треба и бев фреон да ми стават. Сега еве ја работи супер последниве 2 месеца.Во официјалниот сервис ми рекоа дека климата подложи секои 2 години на проверка и нормално е минимално да губи и треба да се дополни. Доколку треба секоја сезона да пуниш фреон ондак нешто не е во ред.
Ај дајте друг памет... кола 7 години постара од мојата има 2 пати помоќна клима.Јес да е помала кабината, ама сепак се познава разликата.Дали е ова прашање на фреон шмеон или нешто друго?
На 147 климата лади одлично. Еднаш ме фатија улајте, бев да ми проверат фреон да не фали. Не фалеше ни грам. Изгледа тоа што е нормално да фали фреон важи за германските коли.
Zdravo, baram na net ali nemozam da najdam kade se prodavaat novi celicni bandazi. Dali bi znaele kade vo skopje bi mozel da se obratam?
Овие како од АутиДок да се нарачувани?На здравје сервисSent from my MAR-LX1A using Tapatalk