Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
Ќе замрзне сигурно.Ја веќе неколку дена по ред насабајле упражњавам спрејче за одмрзнување шофершајбна.
Дечки некој мајстор што работи со инокс ?
Дечки некој мајстор што работи со инокс ? Виткање/заварување иноксни цевки и слично ? Контакт ?
Цитат: vladic3110 на 05 Декември 2016, 23:03:24 pm...Да си се надоврзам на муабетот, денес бев во Ред Ауто во Битола, му кажав за проблемот, и еден од дечките ми рече можно е само сензорот да не е во ред и да се мени само тој, па стаивме лаптоп во кола и возевме, температурата на компјутер нормално се зголемуваше и намалуваше во зависност од стискањето на колата,си отвараше да лади кога има потреба , на успони на шал табла седи на средина, а веднаш кога ќе се вратам на удолница паѓа сказалката одма, непропорционално спрема то шо гледав на компјутер , после некое време уште двајца сервисери се качија ја возеа, исто нормално се качува и слегва температурата на лаптоп, неточно на шал табла.. и на крајот ми беше донесен заклучок дека не бил сензорот, термостатот бил "прикрај" и дека пожелно би ми било да го сменам...Мене ми е малце нелогично термостат да е прикрај, или работи или не работи,...иначе 5200 ден е термостат... го немам менато уште, би сакал да слушнам мислење ако има некој.
...
Цитат: vladic3110 на 07 Декември 2016, 19:13:03 pmЦитат: vladic3110 на 05 Декември 2016, 23:03:24 pm...Да си се надоврзам на муабетот, денес бев во Ред Ауто во Битола, му кажав за проблемот, и еден од дечките ми рече можно е само сензорот да не е во ред и да се мени само тој, па стаивме лаптоп во кола и возевме, температурата на компјутер нормално се зголемуваше и намалуваше во зависност од стискањето на колата,си отвараше да лади кога има потреба , на успони на шал табла седи на средина, а веднаш кога ќе се вратам на удолница паѓа сказалката одма, непропорционално спрема то шо гледав на компјутер , после некое време уште двајца сервисери се качија ја возеа, исто нормално се качува и слегва температурата на лаптоп, неточно на шал табла.. и на крајот ми беше донесен заклучок дека не бил сензорот, термостатот бил "прикрај" и дека пожелно би ми било да го сменам...Мене ми е малце нелогично термостат да е прикрај, или работи или не работи,...иначе 5200 ден е термостат... го немам менато уште, би сакал да слушнам мислење ако има некој.Смени само сензор, па ќе можиш да си ја пратиш потоа ти температурата како игра. Ако не игра како што треба ќе смениш и термостат, ако е по старо ќе си тераш...