Автор Тема: Прашања и одговори.  (Прочитано 2362941 пати)

Отсутен howitz

• Редовен
  • Пораки: 2273
Одг: Прашања и одговори.
« Одговори #3345 на: 08 Декември 2016, 10:02:19 am »
Фала на исцрпните информации Декса, ќе одам кај Борче гледам и доста луѓе беа од форумов па не експериментирам. :)
За вкусови не се расправа, по нив се плука.

Отсутен deksa

• Редовен
  • Пораки: 1038
« Одговори #3346 на: 08 Декември 2016, 10:04:28 am »
 ;) тука сме да си помогнеме

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30266
    • CARclub.mk
« Одговори #3347 на: 08 Декември 2016, 12:10:05 pm »
Јас носев бандажи на исправување кај Глигориј, и го препорачувам.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34364
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #3348 на: 08 Декември 2016, 12:19:36 pm »
Глигориј е тотална будала, ако можеш да му го издржиш табиетот и муабетот прави бандажи кај него.
Иначе во лисиче има еден, заборавив како се викаше, ги исправа по 3 саати еден. Глигориј само се жали ко пиче некое.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30266
    • CARclub.mk
« Одговори #3349 на: 08 Декември 2016, 12:21:23 pm »
Да, терсене е малку човекот, али го бива. Тоа е важно.

Отсутен howitz

• Редовен
  • Пораки: 2273
« Одговори #3350 на: 08 Декември 2016, 12:39:53 pm »
Бев кај него пред 2 недели на проценка за бандашите. Дека е терсене ЈЕ терсене човекот само ако не знаеш дека го бива, одбивно е. :)
Ми побара 3000 денари за сите 4 тркала, 18 величина.
За вкусови не се расправа, по нив се плука.

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7566
« Одговори #3351 на: 08 Декември 2016, 15:09:26 pm »
Дечки некој мајстор што работи со инокс ? Виткање/заварување иноксни цевки и слично ? Контакт ? :)

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10596
« Одговори #3352 на: 08 Декември 2016, 15:28:18 pm »
Зедов една дигалка 5т, стоеше колата 2-3 дена без проблем. Само што мора да се подигне со друга дигалка пошто е висока, не ја збира....

Отсутен Oliver^^

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 88
« Одговори #3353 на: 08 Декември 2016, 21:43:03 pm »
Ќе замрзне сигурно.

Ја веќе неколку дена по ред насабајле упражњавам спрејче за одмрзнување шофершајбна.
Зошто не пробате на стариот добар начин кога не постоеа средства и остало.Картон и се е решено:)))
koa ke porasnam ke si go kupam - https://goo.gl/RdUpGL

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34364
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #3354 на: 08 Декември 2016, 23:33:14 pm »
Дечки некој мајстор што работи со инокс ?

Виктор-инокс :D
Има дуќан у Швицарска :P

Отсутен Deno

• Редовен
  • Пораки: 2615
  • Custom made interiors
« Одговори #3355 на: 09 Декември 2016, 00:27:29 am »
Тој Зоки од Велес шо прави ауспуси барај го, број јас немам.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10596
« Одговори #3356 на: 09 Декември 2016, 01:17:44 am »
Дечки некој мајстор што работи со инокс ? Виткање/заварување иноксни цевки и слично ? Контакт ? :)
https://m.facebook.com/manrelimetal/   

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6997
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #3357 на: 09 Декември 2016, 08:26:41 am »
...
Да си се надоврзам на муабетот, денес бев во Ред Ауто во Битола, му кажав за проблемот, и еден од дечките ми рече можно е само сензорот да не е во ред и да се мени само тој, па стаивме  лаптоп во кола и возевме, температурата на компјутер нормално се зголемуваше и намалуваше во зависност од стискањето на колата,си отвараше да лади кога има потреба , на успони на шал табла седи на средина, а веднаш кога ќе се вратам на удолница паѓа сказалката одма, непропорционално спрема то шо гледав на компјутер , после некое време уште двајца сервисери се качија ја возеа, исто нормално се качува и слегва температурата на лаптоп, неточно на шал табла.. и на крајот ми беше донесен заклучок дека не бил сензорот, термостатот бил "прикрај" и дека пожелно би ми било да го сменам...Мене ми е малце нелогично термостат да е прикрај, или работи или не работи,...иначе 5200 ден е термостат... го немам менато уште, би сакал да слушнам мислење ако има некој.

Смени само сензор, па ќе можиш да си ја пратиш потоа ти температурата како игра. Ако не игра како што треба ќе смениш и термостат, ако е по старо ќе си тераш...

Отсутен IdeuX

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 763
« Одговори #3358 на: 09 Декември 2016, 10:28:01 am »
...
Да си се надоврзам на муабетот, денес бев во Ред Ауто во Битола, му кажав за проблемот, и еден од дечките ми рече можно е само сензорот да не е во ред и да се мени само тој, па стаивме  лаптоп во кола и возевме, температурата на компјутер нормално се зголемуваше и намалуваше во зависност од стискањето на колата,си отвараше да лади кога има потреба , на успони на шал табла седи на средина, а веднаш кога ќе се вратам на удолница паѓа сказалката одма, непропорционално спрема то шо гледав на компјутер , после некое време уште двајца сервисери се качија ја возеа, исто нормално се качува и слегва температурата на лаптоп, неточно на шал табла.. и на крајот ми беше донесен заклучок дека не бил сензорот, термостатот бил "прикрај" и дека пожелно би ми било да го сменам...Мене ми е малце нелогично термостат да е прикрај, или работи или не работи,...иначе 5200 ден е термостат... го немам менато уште, би сакал да слушнам мислење ако има некој.

Смени само сензор, па ќе можиш да си ја пратиш потоа ти температурата како игра. Ако не игра како што треба ќе смениш и термостат, ако е по старо ќе си тераш...

Како бе фати ладново и на сите им се сјебаа сензориве?? Не троши пари џабе, директ смени термостат. Требале одма тие експертите со дијагностиките да ти кажат, а не да те мафтаат ко којзнае што да решаваат :)

Отсутен velkov

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 637
« Одговори #3359 на: 09 Декември 2016, 13:01:02 pm »
прашање

купив кола што е во скопје а е на дечлевски таблици

дали може да се извадат пробни таблици во скопје и со нив да се однесе во кочани?