Автор Тема: Прашања и одговори.  (Прочитано 2362987 пати)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34364
  • Таков е животот... јебига
Одг: Прашања и одговори.
« Одговори #3330 на: 07 Декември 2016, 14:51:00 pm »
Хаха, добар!
Сериозно, денес ќе земам ама претпоставувам дека терба да е миена шофершајбната, ќе треба на перње да ја носам, и ме стра оти ќе замрзне ноќеска ебаго.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30266
    • CARclub.mk
« Одговори #3331 на: 07 Декември 2016, 14:57:46 pm »
Ќе замрзне сигурно.

Ја веќе неколку дена по ред насабајле упражњавам спрејче за одмрзнување шофершајбна.

Отсутен Kikac

• Редовен
  • Пораки: 2741
  • Шалабајзер
« Одговори #3332 на: 07 Декември 2016, 17:45:07 pm »
Миле кажи искуство, знаеш дека барам оддамна такво, само шо ја ќе шљакам по сите стакла...
No turbo, no fun :)

Присутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 6082
« Одговори #3333 на: 07 Декември 2016, 19:13:03 pm »
Vo posledno koga vozam,vekje zagreana kolata se sluchuva da mi padni temperaturata na shal tabla,si vikam ne e termostatot oti normalno mi raboti kolata,parnoto brzo zagreva,dali e mozno senzorot da e izvalkan,sreda treba da ja nosam da vidat,me interesira dali nekoj se ima zateknato so vakov problem..inaku toa merachot na tablata e digitalen.

Sent from my GT-S5310 using Tapatalk

Да си се надоврзам на муабетот, денес бев во Ред Ауто во Битола, му кажав за проблемот, и еден од дечките ми рече можно е само сензорот да не е во ред и да се мени само тој, па стаивме  лаптоп во кола и возевме, температурата на компјутер нормално се зголемуваше и намалуваше во зависност од стискањето на колата,си отвараше да лади кога има потреба , на успони на шал табла седи на средина, а веднаш кога ќе се вратам на удолница паѓа сказалката одма, непропорционално спрема то шо гледав на компјутер , после некое време уште двајца сервисери се качија ја возеа, исто нормално се качува и слегва температурата на лаптоп, неточно на шал табла.. и на крајот ми беше донесен заклучок дека не бил сензорот, термостатот бил "прикрај" и дека пожелно би ми било да го сменам...Мене ми е малце нелогично термостат да е прикрај, или работи или не работи,...иначе 5200 ден е термостат... го немам менато уште, би сакал да слушнам мислење ако има некој.
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен ford_mkd1

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 90
« Одговори #3334 на: 07 Декември 2016, 19:22:12 pm »
има ли некој искуство со кинески хидраулични дигалки за кола 2-3 тонски? Ме интересира колку се трајни со оглаед на тоа што се релативно ефтини 500-600ден...
https://www.youtube.com/watch?v=QYlQ7OnOJnk

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20834
« Одговори #3335 на: 07 Декември 2016, 19:26:14 pm »
Јас не би доверил кола на нешто вакво, уште помалку пак било кој да се бутне под кола доколку колата се држи на ваква дигалка.
Ако можеше една ножна пумпа да се превитка ко картон под притисок со нога, нејќам да замислам што би и' се десило на дигалкава ако ја оптеретиш со кола.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44591
  • Il Moderatore
« Одговори #3336 на: 07 Декември 2016, 19:42:31 pm »
Ниедна дигалка не е за да ја држи колата. Си ставаш трупче после дигањето или троножец. Моожеби може привремено колку гума да смени чоек...

Еовака:
http://i.imgur.com/uht2U2f.jpg
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен ford_mkd1

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 90
« Одговори #3337 на: 07 Декември 2016, 19:49:19 pm »
токму така Симо :) него мене дигалката ми треба за регуларно менување гуми, па се размислував меѓу оние вулканизерските, овие мали хидраулични и оние класичните кои одат со колата. Еве добар линк:
https://www.floorjackshop.com/
јасно ми е предности/недостатоци на секој од нив, а прашањето ми беше вредат ли noname кинеските или треба да одам на малку подобри и брендирани (цената е x2,x3)?

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20834
« Одговори #3338 на: 07 Декември 2016, 19:51:01 pm »
Јас стојам зад тоа дека не би си ја доверил колата на ваква дигалка.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44591
  • Il Moderatore
« Одговори #3339 на: 07 Декември 2016, 20:11:31 pm »
токму така Симо :) него мене дигалката ми треба за регуларно менување гуми, па се размислував меѓу оние вулканизерските, овие мали хидраулични и оние класичните кои одат со колата. Еве добар линк:
https://www.floorjackshop.com/
јасно ми е предности/недостатоци на секој од нив, а прашањето ми беше вредат ли noname кинеските или треба да одам на малку подобри и брендирани (цената е x2,x3)?

Јас имам една таква 2-тонска стубна кинеска, проблем е што нема доволно од нагоре за да ми ја дигне колата. Инаку држи за држење. Сум имал и такви кои не држеле. Ама не е дека ќе ти трасне колата, туку многу поверојатно дека нема да ја дигне воопшто.
Инаку и од тие „вулканизерските“ кинески, исто ѓубре. Дур работи, брка работа, коа не работи - не работи..
А и ја би сакал една асална вулканизерска ниска, ама стварно асална. Да најдам некаде на старо....
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20281
« Одговори #3340 на: 07 Декември 2016, 23:42:45 pm »
http://www.turtlewax.co.uk/explorer/products/clearvue-rain-repellent

Го има користено некој? Ефективно е?

Отсутен howitz

• Редовен
  • Пораки: 2273
« Одговори #3341 на: 08 Декември 2016, 09:26:51 am »
Исправал ли некој бандаши во Мотоцентар ?
Гледам нудат таква опција, нешто поефтина од другиве.
За вкусови не се расправа, по нив се плука.

Отсутен deksa

• Редовен
  • Пораки: 1038
« Одговори #3342 на: 08 Декември 2016, 09:38:52 am »
Исправал ли некој бандаши во Мотоцентар ?
Гледам нудат таква опција, нешто поефтина од другиве.
Нај добар мајстор за исправување што сум слушнал до сега од луѓе и од мое лично искуство е Борче на булевар Србија кога одиш према првомајска после надвозникот од десно. Немам искуство со Мотоцентар, мој совет земи си понуда од Борче, Мотоцентар се скапички, па стави на кантар :) и Мотоцентар се стручни не се сомневам, ама цената игра улога.

Sent from my Redmi Note 3 Pro using Tapatalk

Отсутен howitz

• Редовен
  • Пораки: 2273
« Одговори #3343 на: 08 Декември 2016, 09:42:02 am »
Имало и некој Григориј каде што гледам го фалат доста луѓе само не знам како работи последниов период.
Ќе пројдам кај Борче ако не. Фала ти Декса! :)
За вкусови не се расправа, по нив се плука.

Отсутен deksa

• Редовен
  • Пораки: 1038
« Одговори #3344 на: 08 Декември 2016, 09:46:40 am »
Имало и некој Григориј каде што гледам го фалат доста луѓе само не знам како работи последниов период.
Ќе пројдам кај Борче ако не. Фала ти Декса! :)
Но проблемо :) блиску ти се двете Мотоцентар е на кружниот према Припор види колку ќе ти побара Борче ако е поскапо оди во Мотоцентар. Ги познавам лично двајцата, Борче работи со тоа 100 години, а Мотоцентар ги испраќа мајсторите на нај скапи курсеви и обуки насекаде низ светот, многу се стручни. Па да не ми замерат, гуми си купувам од Мотоцентар, а за други работи кај Борче :) кај и да отидеш од тие две, нема да згрешиш.

Sent from my Redmi Note 3 Pro using Tapatalk