Vo posledno koga vozam,vekje zagreana kolata se sluchuva da mi padni temperaturata na shal tabla,si vikam ne e termostatot oti normalno mi raboti kolata,parnoto brzo zagreva,dali e mozno senzorot da e izvalkan,sreda treba da ja nosam da vidat,me interesira dali nekoj se ima zateknato so vakov problem..inaku toa merachot na tablata e digitalen.
Sent from my GT-S5310 using Tapatalk
Да си се надоврзам на муабетот, денес бев во Ред Ауто во Битола, му кажав за проблемот, и еден од дечките ми рече можно е само сензорот да не е во ред и да се мени само тој, па стаивме лаптоп во кола и возевме, температурата на компјутер нормално се зголемуваше и намалуваше во зависност од стискањето на колата,си отвараше да лади кога има потреба , на успони на шал табла седи на средина, а веднаш кога ќе се вратам на удолница паѓа сказалката одма, непропорционално спрема то шо гледав на компјутер , после некое време уште двајца сервисери се качија ја возеа, исто нормално се качува и слегва температурата на лаптоп, неточно на шал табла.. и на крајот ми беше донесен заклучок дека не бил сензорот, термостатот бил "прикрај" и дека пожелно би ми било да го сменам...Мене ми е малце нелогично термостат да е прикрај, или работи или не работи,...иначе 5200 ден е термостат... го немам менато уште, би сакал да слушнам мислење ако има некој.