Автор Тема: Прашања и одговори.  (Прочитано 2038283 пати)

Отсутен JKD

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 231
Одг: Прашања и одговори.
« Одговори #1800 на: 05 Мај 2016, 16:12:38 pm »
Дизел,2.0 ТДИ.

Над 2ра веќе нема чур :D

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14390
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #1801 на: 05 Мај 2016, 18:06:36 pm »
Утре треба да земам свеќици за Волвото,па сеа се мислам шо свеќици,која марка и дали иридиумски или не?
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #1802 на: 05 Мај 2016, 22:23:18 pm »
Стисни 2-ра пуна и 3-та до крај па кажи ми. На загреан мотор се разбира, а за granny ride нормално дека не чури.

Сите брзини ги цедам до крај до 4500-5000рпм, нема ни една честичка. Ни на 200кмх во 5та, ниту еден црн атом.

Голема лага. Од палење, до 200кмх, ни грам чур. 2 дизели во фамилијата. Ако треба и видео ќе направам.

Јас не верувам на оваа изјава и сакам да снимиш видео од двата дизели!

Нема проблем.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #1803 на: 06 Мај 2016, 02:19:12 am »
Утре треба да земам свеќици за Волвото,па сеа се мислам шо свеќици,која марка и дали иридиумски или не?

не се мисли уопште... иридиумски ПОД НАЈ ХИТНО... за таа машина, со турбо башка на плин, само тие ти се спасот за подолг период.. се друго ќе ти ги пробива на плин кога ке возиш и стискаш.. ако возиш “домаќински“ (а тоа чисто сумњам) тогаш бутни му било што ке работи без проблем...  башка мене тие иридиумски ме спасија кога ми прегреа без вода. да беа обични ке изгореа после 20 минути и цицај прст. поентата ми е дека издржуваат многу по високи температури... е сега премсетај што се дешава кога ја газиш на плин со турбо мотор... скоро па дупло се качува работната температура во цилиндарот, вклуително и електродите на свекицата и целата нагоре...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6544
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #1804 на: 06 Мај 2016, 07:50:20 am »
Шо дизели се тие двата да знајме од нив да купуваме, инаку и јас еве купувам карта за видеото, ме интересира (посебно на угорница  :) ).

Отсутен howitz

• Редовен
  • Пораки: 2273
« Одговори #1805 на: 06 Мај 2016, 07:54:20 am »
Некој еко9 изгледа.

Sent from my Redmi 3 using Tapatalk

За вкусови не се расправа, по нив се плука.

Отсутен TheHeatIsOn

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 515
« Одговори #1806 на: 06 Мај 2016, 08:27:58 am »
Zadni plocki kvalitetni za Alfata od kade bi mozel da zemam, i filter za vozduh i ulje ?

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14390
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #1807 на: 06 Мај 2016, 09:55:05 am »

не се мисли уопште... иридиумски ПОД НАЈ ХИТНО... за таа машина, со турбо башка на плин, само тие ти се спасот за подолг период.. се друго ќе ти ги пробива на плин кога ке возиш и стискаш.. ако возиш “домаќински“ (а тоа чисто сумњам) тогаш бутни му било што ке работи без проблем...  башка мене тие иридиумски ме спасија кога ми прегреа без вода. да беа обични ке изгореа после 20 минути и цицај прст. поентата ми е дека издржуваат многу по високи температури... е сега премсетај што се дешава кога ја газиш на плин со турбо мотор... скоро па дупло се качува работната температура во цилиндарот, вклуително и електродите на свекицата и целата нагоре...
Nekoi vikaat iridium i plin ne odat zaedno
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5076
  • The Spartan General
« Одговори #1808 на: 06 Мај 2016, 10:05:09 am »
Nekoi vikaat iridium i plin ne odat zaedno

Баш на НКГ овие за плин се со иридиум (барем така пишува на нивната веб страна). Истото го пишува и за Денсо. 
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20700
« Одговори #1809 на: 06 Мај 2016, 10:29:00 am »
И на Бош исто, јас глеав за Лансерот.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #1810 на: 06 Мај 2016, 10:54:49 am »
Едниот е еуро3 а другиот еуро4. Немаат дпф. Скоро сите мои дизели не чаделе а причината за тоа е што немаат по 750.000км и се одржувани. Купени се 1500 евра поскапо од просекот и со 400.000км помалку од просекот. LosiPatista ги гледа најскапите примероци кога купува, македонците ги гледаат најевтините. Во МК ретко да видиш коли во исправна состојба и шофери што се замараат за истата. Ги возат до смрт без сервис.

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6544
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #1811 на: 06 Мај 2016, 14:18:51 pm »
Има неколку што се замараат, ама неколку...
инаку еве гледам не сакаш да кажиш за шо коли се работи, барем моторите кажи ги, tdi, hdi, tdci, dci, d4d..., и кубикажата.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #1812 на: 06 Мај 2016, 14:55:21 pm »
Тоа би разбудило многу предрасуди кон производителите. Генерално не е битно која марка е. Мислам дека Мерцедес прави најдобри дизели.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7081
« Одговори #1813 на: 06 Мај 2016, 15:03:05 pm »
Стварно дудлаш некад ЛП ... Башка, нема сите да се притресеме дека твојот примерок не чадел па сеа одма да се фрлиме на купување ...

Отсутен Alfista

• Редовен
  • Пораки: 1492
« Одговори #1814 на: 06 Мај 2016, 15:50:32 pm »
Zadni plocki kvalitetni za Alfata od kade bi mozel da zemam, i filter za vozduh i ulje ?
Euro 07