Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
Стисни 2-ра пуна и 3-та до крај па кажи ми. На загреан мотор се разбира, а за granny ride нормално дека не чури.
Цитат: LosiPatista на 05 Мај 2016, 14:30:29 pmГолема лага. Од палење, до 200кмх, ни грам чур. 2 дизели во фамилијата. Ако треба и видео ќе направам.Јас не верувам на оваа изјава и сакам да снимиш видео од двата дизели!
Голема лага. Од палење, до 200кмх, ни грам чур. 2 дизели во фамилијата. Ако треба и видео ќе направам.
Утре треба да земам свеќици за Волвото,па сеа се мислам шо свеќици,која марка и дали иридиумски или не?
Цитат: MecheTo на 05 Мај 2016, 18:06:36 pmУтре треба да земам свеќици за Волвото,па сеа се мислам шо свеќици,која марка и дали иридиумски или не?не се мисли уопште... иридиумски ПОД НАЈ ХИТНО... за таа машина, со турбо башка на плин, само тие ти се спасот за подолг период.. се друго ќе ти ги пробива на плин кога ке возиш и стискаш.. ако возиш “домаќински“ (а тоа чисто сумњам) тогаш бутни му било што ке работи без проблем... башка мене тие иридиумски ме спасија кога ми прегреа без вода. да беа обични ке изгореа после 20 минути и цицај прст. поентата ми е дека издржуваат многу по високи температури... е сега премсетај што се дешава кога ја газиш на плин со турбо мотор... скоро па дупло се качува работната температура во цилиндарот, вклуително и електродите на свекицата и целата нагоре...
Nekoi vikaat iridium i plin ne odat zaedno
Zadni plocki kvalitetni za Alfata od kade bi mozel da zemam, i filter za vozduh i ulje ?