Автор Тема: Прашања и одговори.  (Прочитано 2040295 пати)

Отсутен brm brm

• Редовен
  • Пораки: 2652
Одг: Прашања и одговори.
« Одговори #1830 на: 08 Мај 2016, 21:46:50 pm »
Ај вака, покрај нормалните вибрации на моторот, се случува ова, кога се паркитам и гасам кола, само што ќе го завртам клучот, прво ќе се затресе моторот посилно па ќе се изгаси. !?
Кое возило и мотор? Ако е дизел ништо чудно да не функционира клапната пред EGR- от. 
Заборавив да спомнам, 1.6 тд.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #1831 на: 08 Мај 2016, 23:52:07 pm »
Стисни 2-ра пуна и 3-та до крај па кажи ми. На загреан мотор се разбира, а за granny ride нормално дека не чури.

Сите брзини ги цедам до крај до 4500-5000рпм, нема ни една честичка. Ни на 200кмх во 5та, ниту еден црн атом.

тоа што над 70 не гледаш ни атом ни ништо, е зашто е одвеано од виорот...

немој да ме убедуваш дека ниеден не ти чури... донеси го кај мене, да ти покажам дека сепак чури...

До 200кмх, во ниедна брзина не чади. Дури и на 50кмх во 4та до крај гаста до 160кмх, пак ништо. Ти не можеш ништо да и направиш што јас не и правам секојдевно. Башка што дизелот си сака гонење, колку повеќе се тера на високи вртежи толку почист се и издувните гасови и посреќно и помирно работи моторот. Ќе гледам за залепам камера на задниот браник и да направам едно видео 0-200кмх, па ќе видите како цветаат ружи зад перфектен дизел.

сигурен сум дека неможеш да видиш... а и впрочем, оние честици кои се штетни, не се ни гледаат, а нив ги има уште од 0 км на возилото... оние црнилата, тоа е дополнителен момент...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен brm brm

• Редовен
  • Пораки: 2652
« Одговори #1832 на: 09 Мај 2016, 00:44:11 am »
Како може да проверам кола по регистерски таблици или по број на шасија?(ме интересира пример на колку КМ е правено сервис,КМ колку има поминато и такви ствари,за МК возило/странско)

Sent from my E2003 using Tapatalk

Е за не увезено незнам как ќе провереш, за увезено може, нека кажат другите имаше една страна од дека може ако има линк да пуштат

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6547
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #1833 на: 09 Мај 2016, 07:50:54 am »
Со бројот на шасијата можиш да одиш во генералниот застапник на марката на возилото што те интересира и тие ќе ти кажат шо се имаат внесено во базата за тоа возило,
било странство или тука, нормално доколку било сервисирано кај истиот.

По регистрација ништо не можиш, освен од холандија ако е колата.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

И една молба доколку некој има вакум држачи за камера молам да му се позајмат на LosiPatista за да го сними видеото кое ни е од интерес.
Инаку верувам дека ете нов модерен дизел можи без црнила назад да чади, без разлика на гаста. Само убо е и да се види ако можи некој постар еуро3/4 тоа да го изведи.

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6297
« Одговори #1834 на: 09 Мај 2016, 15:57:02 pm »
Некој да ми кажи како се штелуваат фаровите на клиото ?

Тоа за штелување е електронско на самото што го подига фарот (од внатре..).. Пред 2/3 месеци сам ги штелнав и кога ќе вртиш се слушаше моторчето кај што работи и светлото се спушташе/дигаше.. Сега врти сучи, ништо не се дешава.. Десниот фар е многу нагоре и смета на другите.. го извадив моторчето и се спушти фарот најдолу, ама вака па ништо не гледам...

вакво е тоа нешто..

Да не има некоја фора ? контакт даден/исклучен, нивото подесено најдолу најгоре.. Пробав јас никако не сака.. Ни десниот ни левиот... А па од внатре тоа за дигање/спуштање си работи одлично...

Отсутен lans

• Редовен
  • Пораки: 1297
« Одговори #1835 на: 09 Мај 2016, 19:45:23 pm »
Со бројот на шасијата можиш да одиш во генералниот застапник на марката на возилото што те интересира и тие ќе ти кажат шо се имаат внесено во базата за тоа возило,

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

И една молба доколку некој има вакум држачи за камера молам да му се позајмат на LosiPatista за да го сними видеото кое ни е од интерес.
Инаку верувам дека ете нов модерен дизел можи без црнила назад да чади, без разлика на гаста. Само убо е и да се види ако можи некој постар еуро3/4 тоа да го изведи.
posle sreda,go pro so drzac. moze i ja mojata da ja snimam.
VW Passat 2.0TDI 2015
Skoda Fabia 1.2TSI 110PS DSG7 2016
Honda SH150i  2020

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
« Одговори #1836 на: 09 Мај 2016, 21:08:04 pm »
Некој да ми кажи како се штелуваат фаровите на клиото ?

Тоа за штелување е електронско на самото што го подига фарот (од внатре..).. Пред 2/3 месеци сам ги штелнав и кога ќе вртиш се слушаше моторчето кај што работи и светлото се спушташе/дигаше.. Сега врти сучи, ништо не се дешава.. Десниот фар е многу нагоре и смета на другите.. го извадив моторчето и се спушти фарот најдолу, ама вака па ништо не гледам...

вакво е тоа нешто..

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Да не има некоја фора ? контакт даден/исклучен, нивото подесено најдолу најгоре.. Пробав јас никако не сака.. Ни десниот ни левиот... А па од внатре тоа за дигање/спуштање си работи одлично...

Провери ги осигурувачите дали даваат напон до моторчињата прво штом ништо не се случува, после барај чаре, прекинувач, моторче итн.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43939
  • Il Moderatore
« Одговори #1837 на: 09 Мај 2016, 21:13:56 pm »
Изгледа му се пое*ани зупчаниците - пињоните за подесување, или толку многу ги раздесил, да мора да се отвори фарот, за да се намести навојот пак на место. Не ќе да му е до осигурачи, ниту до делот (моторчето) на сликата, пошто:

„А па од внатре тоа за дигање/спуштање си работи одлично...“

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен n1kola

• Сениор
  • Пораки: 6928
  • French diamond
« Одговори #1838 на: 09 Мај 2016, 21:33:23 pm »
Бузуки на ова обележаното пробваш да вртиш за да го штеловаш снопот ?

На тоа се штелова горе доле светлото. Ако не мрда пробај смени ги моторчињата од едниот на другиот фар, ако се исти... и ќе знаеш барем дали е до фарот или до моторчето.

Отсутен ARMEX

• Сениор
« Одговори #1839 на: 09 Мај 2016, 21:34:44 pm »
Сосема можно, сега не знам како е инсталацијата кај клиото точно ама јас имам смешен сличен проблем кај ибицата, на левиот ретровизор работи само подесувањето на левиот а на десниот двата креваат или спуштаат заедно. Не се ни замарам да го најдам проблемот.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43939
  • Il Moderatore
« Одговори #1840 на: 09 Мај 2016, 21:50:31 pm »
Левиот си замишља дека е десен ;D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #1841 на: 10 Мај 2016, 00:10:06 am »

И едно обично Saxo 1.5 D кое е еуро 2 го можеше тоа уште пред 20 години.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен Vlatzki

• Редовен
  • Пораки: 2069
« Одговори #1842 на: 10 Мај 2016, 00:18:41 am »
Хахахахаххаа.... Добар. :)

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #1843 на: 10 Мај 2016, 00:22:22 am »
Сосема можно, сега не знам како е инсталацијата кај клиото точно ама јас имам смешен сличен проблем кај ибицата, на левиот ретровизор работи само подесувањето на левиот а на десниот двата креваат или спуштаат заедно. Не се ни замарам да го најдам проблемот.

не се замарај.. јас ке ти кажам кај ти е... проблемот е во копчето за избор на лев-неутрал-десен ретровизор... само смени го копчето и немаш више таков глуп проблем... има залепено една од шпунгличките во него... :)
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен ARMEX

• Сениор
« Одговори #1844 на: 10 Мај 2016, 00:45:59 am »
Ма знам па ти се зезам, само не ми паѓа на памет да давам пари за глупости, пак си ги местам без проблем а и ретко кој ми ги чепка.