Автор Тема: Прашања и одговори.  (Прочитано 2040308 пати)

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 7889
  • Плинаш!!!
Одг: Прашања и одговори.
« Одговори #1770 на: 03 Мај 2016, 23:52:03 pm »
Да не знаете некој што изработува бакарни цевки по мерка за глицерин за кочници?

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #1771 на: 03 Мај 2016, 23:56:27 pm »
проба кај оној со хидраулични црева и цевки што се бавта, позади рампа кисела вода? позади него е местоно кај што со бмв-то погинаа 5-те деца.... ако незнаеш каде, пиши ми, ке ти дадам директни правци...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #1772 на: 04 Мај 2016, 00:52:47 am »
Onak земи со рака свиткај му :D

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #1773 на: 04 Мај 2016, 01:55:20 am »
Onak земи со рака свиткај му :D

неможам топчето на крај да му го напраам... мало е некако... :)
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен malinamamun

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 552
« Одговори #1774 на: 04 Мај 2016, 01:58:54 am »
Колеги помагајте.Сакам да купам едно возило на која му истекла пред 4-5 дена регистрација и веднаш да си го пренесам но да променам и табли.
Дали ќе ми биде дупло наплатено за две сообраќајни или можам да кажам да ми ги дадат пред да вадам сообраќајна на мое име?
Како е процедурата?

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #1775 на: 04 Мај 2016, 02:04:00 am »
не.

сопственикот нека ги одјави табличките, па после ке направите купопродажен договор, па ти дома кога ке го донесеш, директ на технички, само таму кај што се плаќа нагласи дека ке се мења сообраќјната заради промена на сопственост и дека таблиците се одјавени... се во едно ке завршиш работа... порао беше по комплицирано. јас заради 2 извршени атести едно по друго, на купена кола од другар, во рок од 7 дена 3 сообраќајни сменив... сега више не е така.
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 7889
  • Плинаш!!!
« Одговори #1776 на: 04 Мај 2016, 06:35:08 am »
проба кај оној со хидраулични црева и цевки што се бавта, позади рампа кисела вода? позади него е местоно кај што со бмв-то погинаа 5-те деца.... ако незнаеш каде, пиши ми, ке ти дадам директни правци...
Не, не сум прашал никаде. Знам каде е ова, ке поминам да прашам. Фала Онак.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #1777 на: 04 Мај 2016, 07:48:32 am »
не.

сопственикот нека ги одјави табличките, па после ке направите купопродажен договор, па ти дома кога ке го донесеш, директ на технички, само таму кај што се плаќа нагласи дека ке се мења сообраќјната заради промена на сопственост и дека таблиците се одјавени... се во едно ке завршиш работа... порао беше по комплицирано. јас заради 2 извршени атести едно по друго, на купена кола од другар, во рок од 7 дена 3 сообраќајни сменив... сега више не е така.
Онак голема грешка си! Одјавено возило неможе да се преведе на нотар, почнаа веќе во Скопје и со истечена сообраќајна да не ги преведуваат.

Отсутен Dimac

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 673
« Одговори #1778 на: 04 Мај 2016, 07:55:58 am »
Нaпрaвете купoпрoдaжен дoгoвoр нa нoтaр и сo дoгoвoрoт oдиш нa технички и ке пoбaрaш прoменa нa сoпственик и тaблици и целaтa прoцедурa ти јa зaвршувaaт зa 15тинa минути, нез никaкви oдјaвувaњa нa тaблици

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

Отсутен achtung

• Сениор
« Одговори #1779 на: 04 Мај 2016, 08:37:54 am »
А ако е од друг град?  ;)

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14393
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #1780 на: 04 Мај 2016, 09:09:03 am »
Za.4-5 dena ne veruvam da pravat problem i policija da te zastani poso imas grejs period edna nedela...e sea ke se potinkas so dzandarot ako e.nerazbran ama toa e toa.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Dimac

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 673
« Одговори #1781 на: 04 Мај 2016, 10:16:29 am »
А ако е од друг град?  ;)
За од друг град незнам како е постапката, за од исти град е горенаведената постапка пошто истата ја поминав пред 3 месеци

Отсутен Pura

• Почетник
  • *
  • Пораки: 29
« Одговори #1782 на: 04 Мај 2016, 11:09:00 am »
Ај и јас да си се пожалам, сабајле едвај запалив. Пред неколку дена во вожња почна да ми трепка сијаличката за грејачот при палење што се уклучува на дизел кола. Од тогаш навака обично на ладно палење знае да и треба подолго верглање или пак од 2-3 да запали. При самото верглање и палење пушта доста бел чад и доколку запали ептен е млитава колата и паѓаат обртаи до 600-700, вчера и ми изгаси па пак не можев да ја запалам.

Вака на прв поглед што може да е?

Се работи за кордоба 1.9 сди со 185к км
А да си провереш греачи? Исто важи и за @Мартин_91
Одете кај електичар нека ги провери и ако треба сменете ги сите. И јас имав проблем со палење. Абе филтер за гориво било,  абе адитив да си ставам, и на крај само ги променив греачите и толку. Сега и на -30 зимава палеше од прва. Уште клучот само што ќе го допрам одма пали :D
Бев на мајстор и он одма рече греачите, отвори ги провери сите 4 се добри како и осигурачите и се тоа, а проблемот со палењето на ладно уште го имам :(
Сеат Кордоба 1.9 сди

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #1783 на: 04 Мај 2016, 11:12:29 am »
не.

Онак голема грешка си! Одјавено возило неможе да се преведе на нотар, почнаа веќе во Скопје и со истечена сообраќајна да не ги преведуваат.

е добро де... тогаш обратниот редослед, прво нотар, па одјавување таблици од првиот сопственик... кога ке отиден на технички ке ти рече ли можда: “дечко, неможе да регистрираш колата, нема таблици“? свашта...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен achtung

• Сениор
« Одговори #1784 на: 04 Мај 2016, 11:47:17 am »
Онак само кажав дека одјавена кола неможе да се преведе на нотар а не дека неможе да се регистрира...