Автор Тема: Прашања и одговори.  (Прочитано 2229276 пати)

Отсутен Filip_90

• Редовен
  • Пораки: 1839
  • VW Golf 5 1.9 TDI
Одг: Прашања и одговори.
« Одговори #750 на: 05 Ноември 2015, 11:31:35 am »

А јас баш пред да го имам проблемот 1 месец , ставив вакво ама од љиљаковото поевтиното. :)
кој сервис има машина за чистење на бензински систем и проверка на бензински дизни?
Тие не ги бива, башка на нив пишува за 80 литра гориво, што веднаш укажува на тоа. Ставив и јас еднаш, разлика никаква.
Овие црниве од професионалната програма се раствараат во 20л гориво и најверојатно се ефикасни.
Уште неможам да најдам од тие за дизел...којзнае кога ќе донесат.

Отсутен Pistorij

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 984
  • ECU rejected...
« Одговори #751 на: 05 Ноември 2015, 11:51:29 am »

А јас баш пред да го имам проблемот 1 месец , ставив вакво ама од љиљаковото поевтиното. :)
кој сервис има машина за чистење на бензински систем и проверка на бензински дизни?
Тие не ги бива, башка на нив пишува за 80 литра гориво, што веднаш укажува на тоа. Ставив и јас еднаш, разлика никаква.
Овие црниве од професионалната програма се раствараат во 20л гориво и најверојатно се ефикасни.
Ќе пробуричкам по темава за адитиви со џиџи сигурно има некој по квалитетен на Ликви Моли за под 1000ден.

Отсутен head

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 180
« Одговори #752 на: 05 Ноември 2015, 12:48:51 pm »
Цитат
Filip_90 , црните се раствараат на 50 литри , барем кај мене така пишуваше ( за бензински мотори )

Отсутен shajka

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 166
« Одговори #753 на: 05 Ноември 2015, 13:32:50 pm »

Ќе пробуричкам по темава за адитиви со џиџи сигурно има некој по квалитетен на Ликви Моли за под 1000ден.

Во ред е веќе ставив некои два од Ликви Моли па ќе видиме како ќе биде.

Отсутен Filip_90

• Редовен
  • VW Golf 5 1.9 TDI
« Одговори #754 на: 05 Ноември 2015, 15:14:23 pm »
Цитат
Filip_90 , црните се раствараат на 50 литри , барем кај мене така пишуваше ( за бензински мотори )

Навистина, во 50л било за бензинскиве, јас дека гледав за тие дизелските, па мислев исто е за сите http://www.wynns.eu/product/diesel-clean-3/

Него да прашам, лемфордер освен крис и том има на друго место? Во крис и том ги немаа сите потребни гумици, асега гледам на интернет каталогот гледам си ги има... А не прашав и дали можат да ги напрачаат.

Отсутен Vlado_78

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 228
    • Pretty Womans from your city for night
« Одговори #755 на: 06 Ноември 2015, 15:05:01 pm »
Владо, префрли ја на бензин и повози ја така 2-3 дена. Пиши после дали се оправила. :)
После два дена возење на бензин, се приметува дека подобро работи сабајле на прво палење... :)
Се надевам дека нема да почне пак лошо да работи на сабајле од кога ќе си се вратам на плин да ја возам...
Thanks

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3959
« Одговори #756 на: 07 Ноември 2015, 17:00:33 pm »
Контакт информации од некој отпад/човек што растура и продава делови за Шкода. Имам на работа службено Фелиција Пик Ап 1.9 СДИ 47KW 2000 год и според последниве информации од сервисеров треба да му се менува главата на моторот. Е проблем е што според неговово кажување главата е за некоја нијанса различна од таа на Голф 3 и неможел никаде да најде глава настаро? А за нова бараат 600 евра :) :)
« Последно менување: 07 Ноември 2015, 17:13:06 pm Sase_91 »
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
« Одговори #757 на: 07 Ноември 2015, 18:04:57 pm »
Акo нaјдеш пиши ми и мене брoј, бaрaм вoзaчкo седиште зa фелицијa.
Рaстурaч нa Сеaт некoј некaде?

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11810
  • Архитект
« Одговори #758 на: 07 Ноември 2015, 21:09:32 pm »
За седиште возачко........ одговара совозачко.
;D

Шала на страна........... одговара се........ само што појасот е малку од другата страна. Ама ваљда можи тоа да се преправи.
Имаме еден на работа кој така го вози веќе со години.

Отсутен Filip_90

• Редовен
  • VW Golf 5 1.9 TDI
« Одговори #759 на: 07 Ноември 2015, 23:51:39 pm »
Контакт информации од некој отпад/човек што растура и продава делови за Шкода. Имам на работа службено Фелиција Пик Ап 1.9 СДИ 47KW 2000 год и според последниве информации од сервисеров треба да му се менува главата на моторот. Е проблем е што според неговово кажување главата е за некоја нијанса различна од таа на Голф 3 и неможел никаде да најде глава настаро? А за нова бараат 600 евра :) :)
Неможе или несака. Најверојатно имаат исти мотори со Поло мк3 кои мислам се произведуваа до 2001-2002 год.

Присутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17780
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #760 на: 08 Ноември 2015, 00:28:34 am »
Види некако кој код на мотор е, полесно така ќе најдеш компатибилна глава. Може од Поло или од Кеди да е ист моторот.

Отсутен Blazhe

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 59
« Одговори #761 на: 08 Ноември 2015, 01:01:15 am »
Здраво. Кога ја палам колата насабајле или навечер (кога е прилично ладно) ми се појавува на бордот знакот за системот за ладење (за вода) и свети една минута,дали има и толку и потоа се гаси.Е сеа проверив водата ок е, незнам што би можело да биде.. Инаку се работи за ауди а3 1.9 тди 2001. Ви благодарам однапред :)

Отсутен Deno

• Редовен
  • Пораки: 2615
  • Custom made interiors
« Одговори #762 на: 10 Ноември 2015, 00:56:21 am »
Владо, префрли ја на бензин и повози ја така 2-3 дена. Пиши после дали се оправила. :)
После два дена возење на бензин, се приметува дека подобро работи сабајле на прво палење... :)
Се надевам дека нема да почне пак лошо да работи на сабајле од кога ќе си се вратам на плин да ја возам...
Thanks
Пак ќе ти се врати истиот проблем ако имаш лоша струја.
Ако пак ти прави исто тогаш барај го проблемот во каблите, свеќиците или бонбината.

Јас имав ист ваков проблем и мислев дека е до плинскиот уред и се додека мајсторот на плинот не ме убеди дека не е до плинот туку да си сменам бонбината.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #763 на: 10 Ноември 2015, 02:06:09 am »
боМбина

:)

да... бомбината знае да зеза и тоа многу... на бензин да е ок, на плин да не е...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Deno

• Редовен
  • Пораки: 2615
  • Custom made interiors
« Одговори #764 на: 10 Ноември 2015, 02:16:04 am »
^
Баш така беше кај мене. Ќе ја повозам неколку дена на бензин се убаво, ќе префрлам на плин трокира, сецка во лер гас уште да изгасне.
Ја сменив боМбината со половна оригинална и одма како друга кола.