Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
А јас баш пред да го имам проблемот 1 месец , ставив вакво ама од љиљаковото поевтиното. кој сервис има машина за чистење на бензински систем и проверка на бензински дизни?
Цитат: Pistorij на 05 Ноември 2015, 10:27:36 amА јас баш пред да го имам проблемот 1 месец , ставив вакво ама од љиљаковото поевтиното. кој сервис има машина за чистење на бензински систем и проверка на бензински дизни?Тие не ги бива, башка на нив пишува за 80 литра гориво, што веднаш укажува на тоа. Ставив и јас еднаш, разлика никаква.Овие црниве од професионалната програма се раствараат во 20л гориво и најверојатно се ефикасни.Уште неможам да најдам од тие за дизел...којзнае кога ќе донесат.
Овие црниве од професионалната програма се раствараат во 20л гориво и најверојатно се ефикасни.
Цитат: Filip_90 на 05 Ноември 2015, 11:31:35 amЦитат: Pistorij на 05 Ноември 2015, 10:27:36 amА јас баш пред да го имам проблемот 1 месец , ставив вакво ама од љиљаковото поевтиното. кој сервис има машина за чистење на бензински систем и проверка на бензински дизни?Тие не ги бива, башка на нив пишува за 80 литра гориво, што веднаш укажува на тоа. Ставив и јас еднаш, разлика никаква.Овие црниве од професионалната програма се раствараат во 20л гориво и најверојатно се ефикасни.Уште неможам да најдам од тие за дизел...којзнае кога ќе донесат.Ќе пробуричкам по темава за адитиви со џиџи сигурно има некој по квалитетен на Ликви Моли за под 1000ден.
ЦитатОвие црниве од професионалната програма се раствараат во 20л гориво и најверојатно се ефикасни.Filip_90 , црните се раствараат на 50 литри , барем кај мене така пишуваше ( за бензински мотори )
Владо, префрли ја на бензин и повози ја така 2-3 дена. Пиши после дали се оправила.
Контакт информации од некој отпад/човек што растура и продава делови за Шкода. Имам на работа службено Фелиција Пик Ап 1.9 СДИ 47KW 2000 год и според последниве информации од сервисеров треба да му се менува главата на моторот. Е проблем е што според неговово кажување главата е за некоја нијанса различна од таа на Голф 3 и неможел никаде да најде глава настаро? А за нова бараат 600 евра
Цитат: 386ka на 04 Ноември 2015, 01:43:09 amВладо, префрли ја на бензин и повози ја така 2-3 дена. Пиши после дали се оправила. После два дена возење на бензин, се приметува дека подобро работи сабајле на прво палење... Се надевам дека нема да почне пак лошо да работи на сабајле од кога ќе си се вратам на плин да ја возам...Thanks