Автор Тема: Прашања и одговори.  (Прочитано 2240033 пати)

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
Одг: Прашања и одговори.
« Одговори #510 на: 01 Септември 2015, 17:25:09 pm »
https://www.youtube.com/watch?v=OFuDW7aJGcA
 Go imam problemot sto e na videoto, ne da krcka tera na ludilo  :)  ;D ..kazuvajte resenie
Истиот проблем го имав порано, подмачкав и го снема
Go podmackuvav, go spricav so wd 40 i jok ne prestanuva....kade tocno go podmacka

wd 40 не е подмачкувач туку чистач... ке испрскаш, и после 10-15 минути ке испари, притоа ке испере се што имало макар и тоа маклу мрсно што го имало во него...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен grandemiki

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 277
« Одговори #511 на: 01 Септември 2015, 18:33:07 pm »
Ајде момци се надам во вас дека ке помогнете... имам проблем веќе со месеци кој ме нервира ми оди да го откорнам цело тркало... бев кај двајца мајстори ми проверуваа гумици вртеја волани чуда што не праеја и ми викаат дека се е во ред се е стегнато не крцка ништо и ме праат будала дека нема шанси да чука ништо дека јас со ушите мој само слушам тоа.

И ете снимив на телефон се слуша како тропка тупо чукање звукот излегува од десната страна и со затворени прозори бев и се слуша јако со отворени исто се слуша се вртев одоздола од страна дали е некоја пластика некој штраф се е стегнато чак и пластиките ги престегнував и пак се јавува овој звук НА ИЗВОЗЕНИ ПОВЕЌЕ КИЛОМЕТРИ односно кога ќе се загрее колата да речеме после саат возење многу повеќе се засилува звукот а од сабајле палим возим поминувам покрај калдрмата не се слуша многу скоро ич не се појавува звукот , а кога ќе се вратам од пат да речеме 30 км што го поминувам и кога ќе поминам на калдрмата се јавува звукот речиси три пати погласно. амортизацијата е одлична значи само по калдрма ме дупи.

Што може да е проблемот што мислите како што ми кажаа претходно тука лежечи на амортизер ама механичарот ми рече имал другар со исто пунто за лежечите ама за да биде тоа треба кога вртиш воланот лево десно да чука кај мене не чука ништо...амортизерот не пушта течност сув е.. стабилизатор сменив и пак ми чука.. што е ќе полудам на нерви ми оди.

линк за звукот: http://www65.zippyshare.com/v/yM41FEXj/file.html
« Последно менување: 01 Септември 2015, 18:43:57 pm grandemiki »

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #512 на: 01 Септември 2015, 19:06:32 pm »
Не можам да чујам што е тоа што ти тропка.
Колку км имаш поминато со плочките на тркалата?

Отсутен grandemiki

• Јуниор
  • **
« Одговори #513 на: 01 Септември 2015, 19:26:16 pm »
Не можам да чујам што е тоа што ти тропка.
Колку км имаш поминато со плочките на тркалата?
Сега ќе ги менувам ама неможе тие да чукаат.. се слуша пушти volume ;D тк тк тк тк прае

Отсутен Pistorij

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 984
  • ECU rejected...
« Одговори #514 на: 01 Септември 2015, 19:46:01 pm »
ова ти е шепата од плочките :D мене ме заебаваше и ме правеше ментален звуков. Кога еден профи механичар одма ја мрдна и ми вика вака ти тропа? и мене очи ќе ми паднеа хаха.
им ставив тефлон трака и се изгуби со месеци го нема :)

Отсутен grandemiki

• Јуниор
  • **
« Одговори #515 на: 01 Септември 2015, 19:58:03 pm »
ова ти е шепата од плочките :D мене ме заебаваше и ме правеше ментален звуков. Кога еден профи механичар одма ја мрдна и ми вика вака ти тропа? и мене очи ќе ми паднеа хаха.
е како да ја мрднам ка стегната е ;D

Отсутен Pistorij

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 984
  • ECU rejected...
« Одговори #516 на: 01 Септември 2015, 20:25:03 pm »
е како се собира и го стиска дискот со плочките ако е стегната. Нели е на клизачи? епа луфта има на нив. Проклати убаво со рака.

« Последно менување: 01 Септември 2015, 20:30:59 pm Pistorij »

Отсутен grandemiki

• Јуниор
  • **
« Одговори #517 на: 01 Септември 2015, 20:35:17 pm »
е како се собира и го стиска дискот со плочките ако е стегната. Нели е на клизачи? епа луфта има на нив. Проклати убаво со рака.

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
ајде ќе видам утре шо ке напраам ;D фала
« Последно менување: 01 Септември 2015, 20:48:58 pm grandemiki »

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44368
  • Il Moderatore
« Одговори #518 на: 02 Септември 2015, 07:08:36 am »
 Go imam problemot sto e na videoto, ne da krcka tera na ludilo  :)  ;D ..kazuvajte resenie

Ќе живееш со тоа дур не смениш ламела. Иако таму чкрипи, подмачкување нема многу да помогне. Корпата на ламелата е стврдната и се ствара голем отпор на тие делови таму. Глеаш, дури и овој на видеово со пола кило маст, па не се спасил од чкрипење. :)

Можда да пробаш со некоја маст во компримирана боца, како онаа за ланци за мотор или силиконски спреј можда ќе има подобар ефект. Со силиконскиот спреј само краткотрајно сум го ублажувал проблемот.

На Стилото скоро и да исчезна цвичењето откако сменив ламела, ама сеа притискањето е ко` у ваздух, порано две нозе ми требаа за куплунг да стиснам :)
« Последно менување: 02 Септември 2015, 07:40:26 am Simo - Carrier159 »

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6993
  • Бенве сие бенве
« Одговори #519 на: 02 Септември 2015, 07:14:34 am »
Планирај си пари да си смениш корпа, мене на полото среде Солун ми се скрши, со 300 светци дојдов до граница, едвај и после амсм до Велес .

Отсутен ace_banja89

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 58
« Одговори #520 на: 02 Септември 2015, 12:12:07 pm »
 Go imam problemot sto e na videoto, ne da krcka tera na ludilo  :)  ;D ..kazuvajte resenie

Ќе живееш со тоа дур не смениш ламела. Иако таму чкрипи, подмачкување нема многу да помогне. Корпата на ламелата е стврдната и се ствара голем отпор на тие делови таму. Глеаш, дури и овој на видеово со пола кило маст, па не се спасил од чкрипење. :)

Можда да пробаш со некоја маст во компримирана боца, како онаа за ланци за мотор или силиконски спреј можда ќе има подобар ефект. Со силиконскиот спреј само краткотрајно сум го ублажувал проблемот.

На Стилото скоро и да исчезна цвичењето откако сменив ламела, ама сеа притискањето е ко` у ваздух, порано две нозе ми требаа за куплунг да стиснам :)

Eden drugar go ima istoto punto kako moeto, i mu ima smeneto i korpa i lamela pak mu krcka koga e toplo...
A kumplugor e mek

Отсутен JKD

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 231
« Одговори #521 на: 02 Септември 2015, 18:12:00 pm »
Не  знаев каде,па ваљда тука е најсоодветно да прашам.

Сакам да купам ГПС навигација,конкретно оваа- http://setec.mk/Phones-Navigation/GPS/GARMIN-Nuvi-52LM-special-new-design--LIFETIME-MAPS-EASTERN-EUROPE39901  па ме интересира дали некој го има и дали се добри ? и прашував за паркинг сензори со екран,ми кажаа во новус ми се чини,дека цената е 6 илјади или 7.Лаик сум за овие работи,можда ќе е смешно,но...дали може на тој екран,да се инсталираат мапи и да се користи И како ГПС уред ? да не ми испадне така поисплатливо+покорисно ?

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44368
  • Il Moderatore
« Одговори #522 на: 02 Септември 2015, 21:42:17 pm »
Имаме цела тема за GPS уреди: http://forum.carclub.mk/index.php/topic,76.0.html, Посоодветно е таму да си прашаш.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен tjolie

• Редовен
  • Пораки: 1270
« Одговори #523 на: 02 Септември 2015, 22:28:12 pm »
Му се јавив на претходниот газда, го сменил уљето на 123 000км, само не е сигурен дали е ставил 0W-30 или 5W-30, бил на пат и не се сеќава точно кое го има користено, а тој ми рече демек немало веза, а јас вас ве прашувам како поискусни(и тој беше електричар за коли, али што го знам, швеџо е)... пример го сменил со 0W-30 пред 10 000км, дали може да му додадам 5W-30? Пошто јас купив 5W-30 зошто тоа е препорачано за колата. Овде е таков системот, според регистрацијата на колата автоматски ти дава се што е препорачано за колата, од глава до пети.
Јас не мудрувам, туку прашувам. Да знаев немаше да прашам и ке мудрував, јас овде ве прашувам вас за помош.
Помош?

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5315
  • Пиши лаже
« Одговори #524 на: 03 Септември 2015, 00:13:45 am »
Ми се заеба изгледа нешто џојстикот за вртење на ретровизорите, не врти лево и нагоре. Што може да биде некој?
Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that