Автор Тема: Прашања и одговори.  (Прочитано 2231555 пати)

Отсутен 386ka

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 898
  • Am386 DX/DXL-40
Одг: Прашања и одговори.
« Одговори #13500 на: 11 Мај 2024, 09:54:33 am »
Да ме упатите каде освен Сил Инженеринг (кај Топлана / Виталија / Карго Експрес) може да се најдат семеринзи?
Семеринзи и о-прстени може да се најдат во Интред во Дебар Маало. https://maps.app.goo.gl/xkNRtywRDbcFGYsAA
023238413

Отсутен kosmos

• Почетник
  • *
  • Пораки: 2
« Одговори #13501 на: 11 Мај 2024, 13:20:19 pm »
Да ме упатите каде освен Сил Инженеринг (кај Топлана / Виталија / Карго Експрес) може да се најдат семеринзи?
Семеринзи и о-прстени може да се најдат во Интред во Дебар Маало. https://maps.app.goo.gl/xkNRtywRDbcFGYsAA
023238413

Одлично, веќе ги контактирав и има тоа што барам! Ти благодарам! :)

Отсутен Vladeee

• Редовен
  • Пораки: 2216
« Одговори #13502 на: 11 Мај 2024, 18:45:50 pm »
Дали знаете некој кој може да испита губење на комресија преку т.н "Leakdown test", со притисок, како на клипот.

>>>>><<<<<

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
« Одговори #13503 на: 12 Мај 2024, 09:19:13 am »
може веќе и да е дискутирано и одлучено ама јас не најдов, па ајде да видиме што според вас е подобро на почеток на сезона за ладење: да пуштам пена во каналите за климатизација или да активирам т.н бомба и со рециркулација да се направи освежување?
п.с во недоумица ги имам и двете купено ама дајте ваше мислење
@kokos

Повели "направи сам" ако си расположен за тоа :)

https://forum.carclub.mk/index.php/topic,4223.msg1141929.html#msg1141929

Отсутен zvonkog

• Редовен
  • Пораки: 1083
« Одговори #13504 на: 13 Мај 2024, 15:56:09 pm »
Ја сум тука во Аеродром и Митревски ми е релативно блиску и до сега позитивно искуство и затоа мислев. Гледам овие TeamAuto исто така ми се преку улица, може и кај нив да пројдам да видам што ке кажат.

@BraneMKD ами чим бараш нешто блиску тогаш во Ново Лисиче кај Драги Џеповски. Си ја знае работата, само дали ќе го бендисаш како мајстор и однос, оставам на тебе  ;D ;)

Отсутен BraneMKD

• Редовен
  • Пораки: 1080
« Одговори #13505 на: 13 Мај 2024, 22:22:14 pm »
Ја сум тука во Аеродром и Митревски ми е релативно блиску и до сега позитивно искуство и затоа мислев. Гледам овие TeamAuto исто така ми се преку улица, може и кај нив да пројдам да видам што ке кажат.

@BraneMKD ами чим бараш нешто блиску тогаш во Ново Лисиче кај Драги Џеповски. Си ја знае работата, само дали ќе го бендисаш како мајстор и однос, оставам на тебе  ;D ;)

Џеповски нели во Центар е кај АутоМото или друг некој е овој со исто презиме?

Отсутен Tiro

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 344
« Одговори #13506 на: 13 Мај 2024, 22:55:15 pm »
Kolko bi me kostalo vgraduvanje na senzori i dali ovlastenive servisi go pravat istoto.

Отсутен zvonkog

• Редовен
  • Пораки: 1083
« Одговори #13507 на: 14 Мај 2024, 08:51:35 am »

Џеповски нели во Центар е кај АутоМото или друг некој е овој со исто презиме?

Постариот брат Драган е во Ново Лисиче.
Помладиот Тони е кај АМСМ, јас сум кај овој со години, од денот кога излезе од кај брат му и отвори свој сервис.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11061
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #13508 на: 14 Мај 2024, 14:48:39 pm »
сервис/монтажа/демонтажа за централни брави каде треба да се бара?
некој што може да заврши работа за еден ден

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30069
    • CARclub.mk
« Одговори #13509 на: 14 Мај 2024, 15:14:55 pm »
Дог Секуритате. Евентуално барај го Аце Ван Џонсон, можеби и он би се нафатил.

Отсутен jacke0708

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 132
« Одговори #13510 на: 15 Мај 2024, 00:46:06 am »
Здраво клабери,фали има некој шо работи амбиент интериерна светла за кола

Отсутен zlatko.s

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 69
« Одговори #13511 на: 15 Мај 2024, 08:47:50 am »
Препорака за добар мајстор за далечинско за централна брава, далечинското дава фреквенција, но не може да се синхронизира. Инаку клучот на брава си функционира, заклучуваат сите врати, од внатре се заклучува цела кола.
Клучарот во тафталиџе ми рече ново далечинско 4.000ден, но не ми гарантира, што може да биде проблем во колата, модул, ел.инсталација и сл ...?

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 6152
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #13512 на: 15 Мај 2024, 14:23:59 pm »
Во Прилеп има тројца специјализирани за тоа, ако те носи патот навака може да ти дадам контакт. Дали има ставано врз него афтермаркет модулче и дали пробавте преку дијагностика да синхронизирате? За што кола станува збор?

Отсутен zlatko.s

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 69
« Одговори #13513 на: 15 Мај 2024, 14:38:02 pm »
Во Прилеп има тројца специјализирани за тоа, ако те носи патот навака може да ти дадам контакт. Дали има ставано врз него афтермаркет модулче и дали пробавте преку дијагностика да синхронизирате? За што кола станува збор?

Peugeot 207, сега скоро ја купив, искрено не знам дали има нешто преправано, клучарот само ми кажа дека плочата на далечинското е менувана, но дава фреквенција, повеќе ме асоцира на проблем нешто во колата што не може да се синхронизира.
« Последно менување: 15 Мај 2024, 15:07:02 pm zlatko.s »

Отсутен Ordevski

• Редовен
  • Пораки: 1862
« Одговори #13514 на: 15 Мај 2024, 22:47:57 pm »
Барајќи мало гратско возилце, пред се за нежна половина, изборот го сведов на Фиат 500... Отпаднаа 107/ајго/ц1, смарт оти е скутер со 4 тркала...

Што мотор да барам, со оглед дека и јас ќе го возам, најмногу око ме фаќа 1.4 и 1.3 JTD 95... Абарт апсолутно не е во буџет за кола низ Велес и еднаш месечно максимум до Скопје :)

Некои предлози, совети, думи, се е добредојдено :)

Sent from my SM-S908E using Tapatalk