Автор Тема: Прашања и одговори.  (Прочитано 2236098 пати)

Отсутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 6004
Одг: Прашања и одговори.
« Одговори #8070 на: 04 Јануари 2020, 16:50:51 pm »
За фиато немам далечинско,имам 2 обицни клучеви т.е едниот е клониран веке од другиот,и сеа ми текна скоро имаше еден член со алфа 147 си купил оригинален клуч од алфа и само го репрограмирал,зборот ми е и јас да пробам да најдам оригинален од Браво и да го репрограмирам а од овој веке клонираниот клуч да го извадам изрежаниот дел и да го вметнам во тој оригиналниот клуч,има шанси вака да направам?
И некој шо има браво нека ми слика како иѕгледа оригинален клуч од фиат браво :D

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #8071 на: 04 Јануари 2020, 17:08:24 pm »
За фиато немам далечинско,имам 2 обицни клучеви т.е едниот е клониран веке од другиот,и сеа ми текна скоро имаше еден член со алфа 147 си купил оригинален клуч од алфа и само го репрограмирал,зборот ми е и јас да пробам да најдам оригинален од Браво и да го репрограмирам а од овој веке клонираниот клуч да го извадам изрежаниот дел и да го вметнам во тој оригиналниот клуч,има шанси вака да направам?
И некој шо има браво нека ми слика како иѕгледа оригинален клуч од фиат браво :D

1. Купи на старо оригинални клучеви со даљинско.
2. Купи на ново блејдчиња, или куќиште со блејдчиња: https://images.lteplatform.com/images/products/600x600/955650001.jpg
3. Клучар нека ти ги изреже блејдовите спрема клучевите сега што ги имаш.
4. Замени ги новоизрежените блејдчиња во клучевите со даљинско (ако купиш и куќишта, може да ги смениш и нив, па ко нови да бидат).
5. Од твоите (сегашни) клучеви, извади ги транспондер аплулите  и премести ги во клучевите со даљинско: https://http2.mlstatic.com/chip-transponder-fiat-bravo-D_NQ_NP_649673-MLB31844507868_082019-F.jpg
6. Најди некој вешт со Multiecuscan да ти ги пријави новите даљинските во боди компјутерот на колата.

И оп, имаш два клуча даљински.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
« Одговори #8072 на: 04 Јануари 2020, 17:52:21 pm »
Вие шо се мачите со одмрзнувачи за ветробранско стакло, толку ли ве мрзи д го покриете со нешто од вечер?

Отсутен riki_staff

• Сениор
« Одговори #8073 на: 04 Јануари 2020, 17:58:05 pm »
Фала Симо,почнав баш да пребарувам по овие фиати шо растурат,на едно место ми кажаа можно е да имат но ќе проверат во среда за сигурно,ептен тешки се овие бравото со половни делови,освен ако не се исти со алфа 147 😁,коа имам темпомат од 147 да имам и клучеви хахах,сеа ќе пробам ја ја најдам темата за членот шо веќе направи така со половни далечинско..имав скриншоти каде се завршил работа но тоа остана у стариот телефон and now ist gone...а знаев дека ќе ми затреба еден ден.

Sent from my BLN-L21 using Tapatalk

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #8074 на: 04 Јануари 2020, 18:18:25 pm »
Транспондерите се исти, блејдовите се исти, за даљинското не сум сигурен, можно е и тоа да е исто, Исти системи во ист временски период се користат низ групацијата. Најубаво е од Браво да најдеш стари клучеви. Секако, не мора два, може и еден ако е финансиски неисплатливо. Еден даљински и еден обичен ќе си имаш. Битно за Мултиекускан да може да го пријави даљинското е да имаш картица со код (KEY CARD) од колата. Вака изгледа: https://cdn.locksmithledger.com/files/base/cygnus/ll/image/2012/11/960w/fiat-3_10825835.jpg

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен riki_staff

• Сениор
« Одговори #8075 на: 04 Јануари 2020, 18:28:22 pm »
Да ја имам картицата 😁
Едит...Војвода бил тој со клучот

« Последно менување: 04 Јануари 2020, 19:43:22 pm riki_staff »

Отсутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6434
« Одговори #8076 на: 04 Јануари 2020, 20:24:19 pm »
А ако купи комплет клуч? Вака нешто..

US $14.10  6%OFF | QCONTROL 3BT Remote Key 433 MHz fit for FIAT 500L MPV Bravo Ducato for Marelli System
https://a.aliexpress.com/OEvKmo1E

Отсутен riki_staff

• Сениор
« Одговори #8077 на: 04 Јануари 2020, 20:35:47 pm »
Ги гледав и тие,обично многу се жалат на лош квалитет,некој и не работеле,најдов таков кај нас во МК за 1300 ден.

Отсутен ceki

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 52
« Одговори #8078 на: 05 Јануари 2020, 11:43:40 am »
zdravo decki mislenje za Optimal amortizeri ako ima nekoj iskistvo

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
« Одговори #8079 на: 05 Јануари 2020, 13:07:42 pm »
Од муабети тука, кинески бренд со европски маркетинг. Ако има цена 50% поефтин отколку Монро, може и да пробаш. Ако е 1000 поефтин, ј не би.

Отсутен A6

• Почетник
  • *
  • Пораки: 38
« Одговори #8080 на: 05 Јануари 2020, 21:21:57 pm »
ми треба помош за да констатирам дијагностика односно што е дефектот.Се работи за ауди А6 шест цилиндри од 150 кс со ве- мотор бензинец од 1996 година.Од пред два-три дена наутро кога пали работи нерамномерно.Пред 4-ири месеци сменето филтри за воздух,бензин и уље.Што би можело да биде?(неможам да поставам видео на имгур затоа што е поголемо од 60секунди)  https://gofile.io/?c=ZLSTyN     
« Последно менување: 05 Јануари 2020, 22:08:47 pm A6 »

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17781
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #8081 на: 05 Јануари 2020, 22:14:02 pm »
Еве кратка листа од најчести причинители, кои може да се јават како изолирани случаи, или како комбинација од неколку (ако грешам нека ме поправат или нека додадат што фали):

- Свеќици
- Бобини при крај (работат океј само кога ќе се загреат)
- Сензор за температура на разладна течност
- Сензор за температура на блок
- МАФ сензор
- Ламбда сонда
- Механички проблем во зачеток (намалена компресија која се елиминира кога ќе се загреат и експандираат металните компоненти)

Ако имаш ептен јак мирис на несогорено гориво при прво палење, погледни ги свеќиците, сензорите за температура и ламбда сондата.

Отсутен A6

• Почетник
  • *
« Одговори #8082 на: 05 Јануари 2020, 22:19:46 pm »
Еве кратка листа од најчести причинители, кои може да се јават како изолирани случаи, или како комбинација од неколку (ако грешам нека ме поправат или нека додадат што фали):

- Свеќици
- Бобини при крај (работат океј само кога ќе се загреат)
- Сензор за температура на разладна течност
- Сензор за температура на блок
- МАФ сензор
- Ламбда сонда
- Механички проблем во зачеток (намалена компресија која се елиминира кога ќе се загреат и експандираат металните компоненти)

Ако имаш ептен јак мирис на несогорено гориво при прво палење, погледни ги свеќиците, сензорите за температура и ламбда сондата.
Има две ламбда сонди и се сменети пред година ипол во Старт демир Капија.Да пробам со свеќици а проверка на бобини највероватно кај мајстор за електрика.МАФ сензор немам поим.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #8083 на: 05 Јануари 2020, 22:28:20 pm »
И дизните да се проверат, секако.

Отсутен A6

• Почетник
  • *
« Одговори #8084 на: 05 Јануари 2020, 22:32:58 pm »
може некој имал  ист проблем па лоцирал што е проблемот?Понекогаш кога одземам гас на мала брзина на удолница слабо потпукнува од ауспухот.