Пуни ја..... Подобра е така.. Ќе исечкаш кромид, изрендаш морковче, ќе исечкаш печурки, сланинче, ќе зачиниш со луто пиперче, вегета и црно пиперче, и малку бело винце, динсташ да испари течноста и ја полниш.

бетер од фемина сме. Гаќи, готварски совети, модни додатоци....

Зашо бе, дис ис сам сиријаз мен ток!
No woman can stuff a duck like a man can!

И каков вкус има патката ? Ко пилешко ? 
Наздравје!
Фала! Иначе многу поубав, побогат вкус има.
Не следев баш некоја рецепта... Ставив таман доза на зачини (сол, бибер, кари, оригано и црвен пипер), и малку сол доле на самото тавче. Не турав зејтини и слично, пошо самата патка си пушти мрсничко и си се куваше у самата себе

Нареден пат ќе праам некој експеримент
