Автор Тема: Храна  (Прочитано 1232650 пати)

Отсутен Bokica

• Редовен
  • Пораки: 1490
Одг: Храна
« Одговори #3195 на: 21 Декември 2013, 15:46:06 pm »
Кога сме кај кафани , како се викаше кафанчето накај сарај што имало многу добра скара ?

Ања кај салата новоизградена, Васе е газдата. Продукти - прва класа. Цени како и секаде во Скопје.
Не ќе да е ана ..знам на форумов се договаравте да идете таму на лапачка ...ензо некако да не се викаше така нешо ми се врти у глава ?
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the back of the car. Horsepower is how fast you hit the wall and torque is how far you send the wall across the field once youve hit it.

Отсутен nekojtamu

• Редовен
  • Пораки: 1165
« Одговори #3196 на: 21 Декември 2013, 17:54:44 pm »
Кафаната на Васе е една од ретките во градов (или покрај него), каде квалитетот и спремањето на храната се на гурманско ниво. Барем така беше до пред една година, од тогаш немам навратено.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44365
  • Il Moderatore
« Одговори #3197 на: 21 Декември 2013, 19:35:08 pm »
Кога сме кај кафани , како се викаше кафанчето накај сарај што имало многу добра скара ?

Ања кај салата новоизградена, Васе е газдата. Продукти - прва класа. Цени како и секаде во Скопје.
Не ќе да е ана ..знам на форумов се договаравте да идете таму на лапачка ...ензо некако да не се викаше така нешо ми се врти у глава ?
Амзо - уметничко име на истата кафана ;)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен NeVeNR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 984
« Одговори #3198 на: 21 Декември 2013, 20:53:14 pm »
Денес го посетив Шапе во Крушево, морам да кажам дека скарата е одлична, услуга на ниво, од цените ептен пријатно се изненадив. Значи и јас го препорачувам ;)
Зини да ти кажу.

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #3199 на: 21 Декември 2013, 20:54:08 pm »
како се викаше месарницата кај што имаше топ чварки во карпош 4 ?

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #3200 на: 21 Декември 2013, 21:01:49 pm »
Нема нажалост, Поповски се вика иначе месарата.
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #3201 на: 22 Декември 2013, 01:45:51 am »
Денес го посетив Шапе во Крушево, морам да кажам дека скарата е одлична, услуга на ниво, од цените ептен пријатно се изненадив. Значи и јас го препорачувам ;)

ти реков... повеќе пати сум јадел кај шапе. нема промашај кај него што и да порачаш... и како што реков, главната финта кај него се состои што добитокот сам си го одгледува. тоа школо му е од некој српски кафанџија.
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #3202 на: 22 Декември 2013, 14:51:38 pm »
Домашна козја урда со пиперки. No Comment.
Док сум кај млечните производи голема пофалба до овчарите од Осогово, какво Беровско какво Мавровско какве си пичке мајчине, боље сирење од ова немам пробано. И тоа за мизерни 240 денари кило..

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
« Одговори #3203 на: 22 Декември 2013, 17:48:38 pm »
Во „Бачило“ на Шапка има многу добра шарска и вешалица.

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5728
« Одговори #3204 на: 22 Декември 2013, 20:41:08 pm »
so napravi klaberot so pleskavicata 750 grama ? j biva li ?

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
« Одговори #3205 на: 22 Декември 2013, 20:44:55 pm »

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17780
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #3206 на: 22 Декември 2013, 20:45:28 pm »
Ги нокаутирала во втора рунда, двајца ја јадеа.
Па и сигурна утакмица беше, плескавицата 1.10 коефициент си држи долго време. :D

Референциве се можеби крадени од сликата на фејсбук, не гарантирам. ;D

Отсутен Pal Zileri

• Сијка Пиштолова
  • Редовен
  • Пораки: 2464
« Одговори #3207 на: 23 Декември 2013, 19:41:05 pm »
Не е воопшто толку страшна како што изгледа.Искрено очекував дека ќе имаме повеќе потешкотии да ја издеме, но не беше така и глатко си ја изедовме по пола со помфрит со се.Мора добра припрема пред се, а тоа е само 2 банани и 2 мандарини цел ден  ;D ;D
Единствен проблем е што парчето е многу големо и не може да се гризе,а ако го сечеш пошто се тупи ножевите го растураш цел сендвич  :-\
Вреди да се проба и нека не ве плаши големината, секои двајца доволно гладни без проблем ќе ја изедат.
www.domitalia.mk

Замисли како би ни изгледале колите по форумов да имавме нормални 5000еур месечна плата by Deni

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
« Одговори #3208 на: 23 Декември 2013, 20:01:36 pm »
Во домашна атмосфера може и цел да го изедам, а вака таму 3/4 би изел.

Иначе квалитетот не е нешто посебно, повеќе е интересен дека е огромен сендвичот.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен nekojtamu

• Редовен
  • Пораки: 1165
« Одговори #3209 на: 23 Декември 2013, 20:49:29 pm »
Си купив пача од Мега. Доста солидна ко за купечка. Слики не објавувам оти има деца на форумов :P